10. 3. 2018 | Štěpán Ondráček

Bruslaři zbrojí na Děčín! Čtvrtfinále startuje v Kotlině už ve středu!

HAVLÍČKŮV BROD - Bruslaři úspěšně zvládli osmifinálovou sérii s českobudějovickým David Servisem a teď je čeká další překážka za splněním snu. Ve čtvrtfinále play-off čeká Adamovy svěřence HC Děčín. První bitva je na programu ve středu 14. března v Kotlině. Úvodní buly je naplánováno na 18. hodinu. Neváhejte a přijďte Broďáky podpořit! Vaši pomoc budeme znovu moc potřebovat!

Průběh základní části z pohledu Děčína

Povedený start do sezóny podpořen devíti výhrami!

Začátek sezóny zastihl Medvědy v dobrém rozpoložení, jelikož v úvodních šesti kolech dokázali udržet stoprocentní bilanci. Svěřenci Jaromíra Carvana si postupně poradili s Řisuty (6:2), Bílinou (7:2), Dvorem Králové (6:2), Sokolovem (4:1), Letňany (5:1) a Mostem (7:4). Poté si hokejisté z Ústeckého kraje vybrali menší krizi, když z pěti utkání dokázali bodovat jen dvakrát. Na domácím ledě dokázali zdolat v divoké přestřelce Vrchlabí 6:3 a poté neuspěli v samostatných nájezdech proti Řisutům (3:4sn). Ke konci první třetiny soutěže vyhráli zbylá dvě utkání, a to v poměru 2:0 s Bílinou a 5:2 s Dvorem Králové.

(Foto: hcdecin.cz)

Druhá třetina sezóny byla ve znamení střídavých výkonů

Děčín vstoupil do druhé části sezóny porážkou se Sokolovem (3:6), ale na to dokázali Medvědi odpovědět třemi výhrami v řadě! Jenže číslo tři bylo pro hokejisty z Ústeckého kraje osudové, protože po zmíněném vítězství přišel stejný počet nezdarů. Z krize se dokázali vyprostit s trojnásobným bodovým ziskem, který se však zastavil na začarované číslici 3. Ze stereotypu se Děčínští dostali nejprve porážkou po samostatných nájezdech se Sokolovem (3:4). Druhou ligu opustil Most, jehož výsledky byly kontumovány i ve prospěch Medvědů. Zakončení druhé třetiny odstartovalo sérii porážek, která se vlekla do poslední části sezóny.

(Foto: hcdecin.cz)

Slabší konec základní části a pojištění čtvrtého místa!

Carvanovi svěřenci nejprve prohráli na ledě pražské Kobry (2:6) a tato porážka odstartovala výsledkový propadák. Děčínští Medvědi museli po prohře s Pražany sklonit hlavy i před Vrchlabím, které jim uštědřilo největší porážku sezóny (2:11)! Na Severočeších si smlsli i Trutnov (2:7) a Letňany (2:6). Děčínští se nenechali semlet výsledkovým úpadkem a zareagovali tím nejlepším možným způsobem, když dokázali vyhrát čtyři utkání v řadě a jako bonus na domácím ledě zdemolovali Bílinu (10:2)! Po bodových žních přišlo rychlé vystřízlivění, a to vysokou porážkou od hokejistů Sokolova, kteří uštědřili Medvědům devítku (1:9). V posledních šesti utkáních základní části dokázali Děčínští na svůj bodový účet připsat deset bodů, avšak do vyřazovacích bojů se moc dobře nenaladili, když prohráli nejprve s Vrchlabím (1:7) a na domácím ledě nedokázali vstřelit ani branku, tudíž z toho rezultovala druhá porážka v řadě a celková čtvrtá od Trutnova (0:2).

(Foto: hcdecin.cz)

Vizitka Medvědů na domácím ledě

Bilance: 11-1-1-7
Počet bodů: 36
Skóre: 81:68
Celková návštěvnost: 7511 diváků
Průměrná návštěvnost na jeden zápas: 395 diváků

Hráčské statistiky Děčína po základní části

Kanadské bodování

1. Michal Oliverius – 58 bodů (14+44)
2. Daniel Volráb – 49 bodů (22+27)
3. Jaroslav Hašek – 44 bodů (23+21)
4. Pavel Zajan – 31 bodů (13+18)
5. Roman Navarra – 18 bodů (14+12)

Střelci

1. Jaroslav Hašek – 23 gólů
2. Daniel Volráb – 22 gólů
3. Michal Oliverius – 14 gólů
3. Roman Navarra – 14 gólů
4. Pavel Zajan – 13 gólů

Nahrávači

1. Michal Oliverius – 44 asistencí
2. Daniel Volráb – 27 asistencí
3. Jaroslav Hašek – 21 asistencí
4. Pavel Zajan – 18 asistencí
5. Jan Kaltenböck – 15 asistencí

Útočník Michal Oliverius je nepostradatelným článkem ofenzivy Medvědů.
(Foto: hcdecin.cz)

Kanadské bodování obránců

1. Jan Kaltenböck – 23 bodů (8+15)
2. Ondřej Hříbal – 17 bodů (4+13)
3. Dominik Málek – 12 bodů (1+11)
4. Jaromír Chmel – 7 bodů (3+4)
4. Radomír Vaněk – 7 bodů (2+5)

Trestné minuty

1. Jan Kaltenböck – 63
2. Pavel Zajan – 51
3. Jaromír Chmel – 49
3. Jaroslav Hašek – 49
4. Lukáš Sládkovský – 43

HC Děčín

Založení klubu: 1945
Stadion: Zimní stadion Děčín (kapacita 5 100 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hcdecin.cz
Umístění v poslední sezóně: 6. místo po ZČ, osmifinále play-off (porážka s Moravskými Budějovicemi 3:4 na zápasy)
Trenéři: Jaromír Carvan __________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC Děčín (základní část)

znak týmu znak týmu
23–4–2–7 bilance 23–2–3–12
1., 79 bodů umístění 4., 76 bodů
188:105 skóre 166:134
14:3 (Pelhřimov, doma) nejvyšší výhra 10:2 (Bílina, doma)
1:6 (David Servis, venku) nejvyšší prohra 2:11 (Vrchlabí, doma)
Miroslav Třetina – 68 bodů (26+42) nejproduktivnější hráč Michal Oliverius – 58 bodů (14+44)
Lukáš Endál – 30 gólů nejlepší střelec Jaroslav Hašek – 23 gólů
Miroslav Třetina – 42 asistencí nejlepší nahrávač Michal Oliverius – 44 asistencí
Tomáš Semrád – 46 bodů (11+35) nejproduktivnější obránce Jan Kaltenböck – 23 bodů (8+15)
Čeněk Novák 2,94 (30 zápasů)
David Marek 2,58 (11 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Lukáš Lavinger 3,46 (22 zápasů)
Jan Dlouhý 2,53 (11 zápasů)
Marek Šticha 4,41 (7 zápasů)
Šimon Havlík 6 (1 zápas)
Minulé zápasy soupeře
Děčín – Trutnov 0:2
Děčín – Trutnov 3:2
Trutnov – Děčín 3:2sn
Děčín – Trutnov 6:1
Trutnov – Děčín 3:4p
Všechny zápasy

Děčínský hokej je už několik let tradiční baštou druholigové scény. Mezi největší úspěchy tamního klubu patří finálová účast v play-off v sezóně 2011/2012. Medvědi sice skončili v základní části pátí, ovšem ve vyřazovacích bojích byli takřka bezchybní. Ve finále skupiny Západ padli 2:3 na zápasy s hokejisty Klášterce nad Ohří. V minulé sezoně se město, které leží nedaleko Ústí nad Labem, probojovalo znovu do vyřazovacích zápasů, avšak padlo hned v osmifinále, kde po lítém boji nestačilo na Moravské Budějovice (3:4 na zápasy). V této sezoně se Medvědům podařilo skvěle zvládnout základní část, v níž skončili na skvělém čtvrtém místě!

Děčínští se mohou mezi třemi tyčemi spolehnout na Lukáše Lavingera, jenž odchytal 22 utkání. O polovinu zápasů míň má jeho brankářský kolega Jan Dlouhý, který plní roli spolehlivé dvojky. Do modrého půlměsíce se ještě podívali Marek Šticha (7 utkání) a jen jedinou příležitost dostal Šimon Havlík. Defenziva stojí na dvojici Jan Kaltenböck a Ondřej Hříbal. Prvně jmenovaný si připsal 23 bodů za bilanci 8+15 a jeho kolega nasbíral 17 bodů (4+13). Dvojici nejproduktivnějších beků doplňuje Dominik Málek, který nasbíral 12 bodů (1+11). Ofenzivu Medvědů táhne zkušený veterán Michal Oliverius. Devětatřicetiletý forvard si během základní části připsal 58 bodů (14+44). S mírným odstupem mu sekundoval Daniel Volráb, jenž nasbíral za čtyřicet utkání 49 kanadských bodů (22+27). Třetí do party je další zkušený matador v kádru Děčínských Jaroslav Hašek. Třetí jmenovaný si do svých statistik zapsal 44 bodů (23+21).

Děčínu se podařil vstup do soutěže, když z prvních třinácti utkání dokázal devětkrát vyhrát. Právě podařený start do soutěže znamenal v konečném zúčtování čtvrté místo. Medvědi si během základní části dokázali poradit i s prvními třemi týmy tabulky, a to Sokolovem, Jabloncem a Vrchlabím. Děčínští můžou těžit z domácího prostředí, kde dokázali z dvaceti klání vyhrát hned jedenáctkrát za tři body!

Soupiska Děčína


V osmifinálové bitvě Děčína s Trutnovem to na ledě pořádně jiskřilo!
(Foto: hcdecin.cz)

Kdo patří mezi klíčové hráče soupeře?

Michal Oliverius (Ú)

Mazák, jenž má stále co nabídnout, i teď táhne ofenzivu Děčína. Velezkušený útočník si za svoji kariéru vyzkoušel extraligu, 1. ligu i třetí nejvyšší soutěž. Oliverius oblékl dres Karlových Varů, Třebíče a několik sezón má na sobě i ten děčínský. Zkušený veterán dokázal několikrát nasbírat 60 bodů a k vyrovnání jeho maxima mu letos chyběly pouhé 2 bodíky. Mužstvo na něj znovu bude spoléhat.

Lukáš Lavinger (B)

Osmadvacetiletý gólman chytal v sezóně 2013/2014 první ligu v dresu Litoměřic, odkud poté šel vypomáhat právě Medvědům. Lavinger nešel do cizího prostředí, jelikož v děčínské svatyni už působil. V této sezoně se na něj tým může spolehnout, když nastoupil do 22 zápasů a svými výkony dovedl tým do osmifinále play-off.

Jan Kaltenböck (O)

Pětatřicetiletý obránce má dostatek zkušeností, které nasbíral v první lize, respektive ve druhé. Drtivou většinu hokejového života spojil právě s Děčínem a poté s Litoměřicemi. Kaltenböck se podílel na postupu Litoměřic do první ligy v roce 2009/2010. O vínu se říká, čím více let zraje, tím je kvalitnější, to samé platí i o tomto obránci. Nejvíce kanadských bodů si připsal v této sezoně, a to za bilanci 8+15.

(Foto: hcdecin.cz)

Děčínská cesta do čtvrtfinále

Medvědi v prvním kole přivítali svého neoblíbeného soupeře z Trutnova. V základní části si ani jednou na Trutnovské nedokázali přijít, ale ve vyřazovacích bojích jim vše vrátili i s úroky. Navíc psychickou výhodu měli před sérií Trutnovští, kteří vyhráli poslední zápas v základní části na ledě Děčína 2:0, a tak se čekal podobný průběh i v osmifinále. Ovšem Medvědi se vzbouřili osudu a dokázali vyhrát 3:1 na zápasy. Tři utkání ze čtyř byla naprosto vyrovnaná. Hokejisté z Ústeckého kraje si připsali postup do čtvrtfinále za výsledky 3:2, 2:3sn, 6:1 a 4:3p.

(Foto: hcdecin.cz)

Věděli jste, že...

...Havlíčkův Brod se potkal s Děčínem v play-off 2004/2005 a vyhrál sérii 3:2?

...oba soupeři dokázali v sezoně vyhrát shodně 10:2 (Bruslaři porazili Klatovy a Děčín si poradil s Bílinou)?

...Bruslaři s Děčínem dokázali vyřadit své neoblíbené soupeře?

...poslední měření sil obou soupeřů proběhlo před dvěma lety a opanovali jej Havlíčkobrodští 8:5?

...útočník Bruslařů Tomáš Chlubna má na svém kontě 6 bodů a stejný počet měl i v minulé sezoně v součtu za všechny zápasy play-off i kvalifikace?

...Havlíčkův Brod po pádu z první ligy vždy hrál vyřazovací boje?

Proti David Servisu řádil Tomáš Chlubna. Nasázel 5 gólů a vede tabulku střelců Brodu!

Program čtvrtfinále

DatumDenČasSoupeř
14.3.2018 středa 18:00 BK Havlíčkův Brod – HC Děčín
16.3.2018 pátek 18:00 HC Děčín – BK Havlíčkův Brod
18.3.2018 neděle 17:00 BK Havlíčkův Brod – HC Děčín
20.3.2018 úterý 18:00 HC Děčín – BK Havlíčkův Brod (případný 4. zápas)
22.3.2018 čtvrtek 18:00 BK Havlíčkův Brod – HC Děčín (případný 5. zápas)

Čtvrtfinále play-off skupin Střed a Západ

BK Havlíčkův Brod – HC Děčín
HC Baník Sokolov – HC Moravské Budějovice 2005
SKLH Žďár nad Sázavou – SC Kolín
HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Vrchlabí

Vzájemná bilance s Děčínem od sezony 2000/2001

Počet odehraných zápasů: 9
Bilance: 5-1-0-3
Výsledky: 8:4, 2:4, x2:0, x3:5, x4:1, x4:5, x3:2, 3:2sn, 8:5
Skóre: 37:28

x – hráno v rámci play-off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu