9. 3. 2018 | Štěpán Ondráček

Litvínovské prokletí pokračuje! Staršímu dorostu nestačilo vedení 2:0

HAVLÍČKŮV BROD - Starší dorostenci po čtyřech dnech opět změřili síly s Litvínovem. Svěřenci trenéra Richarda Cachnína st. začali dobře, když po první třetině vedli 2:0. Chemikům však pomohlo střídání brankářů a v dalším průběhu hry dominovali. Havlíčkobrodští mladíci ani na čtvrtý pokus nevyzráli na Litvínov, který si připsal přesvědčivé vítězství 8:2. O branky Bruslařů se postarali Tomáš Kulhánek a Tomáš Křehlík.

Mladí Bruslaři začali utkání ve velkém tempu a dočkali se rychlé branky. Tomáš Kohout nabil na modrou čáru Matěji Krejčímu, který vystřelil z první. Letící puk tečoval mezi Svobodovy betony Tomáš Kulhánek. Litvínov mohl hned vyrovnat, ale při brankáři domácích stáli všichni svatí, když puk prošel mezi jeho betony a dojel k brankové čáře. Touš na poslední chvíli vyškrábl jeden z havlíčkobrodských obránců, který rozesmutnil Litvínovské. Domácí celek hrál dál aktivně a dočkal se dvoubrankového vedení. Richard Cachnín našel dalekonosným pasem rozjetého Tomáše Křehlíka. Šikovný křídelník pronikl po pravé straně až ke Svobodovi, kterého propálil mezi betony. Litvínovští hrozili z brejků, ale ty pochytal buď Rachůnek, nebo pozorná obrana. Svěřenci Richarda Cachnína st. mohli navýšit náskok, ovšem hostující gólman byl bezchybný.

Do druhé třetiny šli hosté se změnou v brance, když Dominika Svobodu vystřídal Martin Pejsar. Litvínov se zvedl a zdatně konkuroval mladým Bruslařům. Verva se dočkala ve 27. minutě, kdy nachytal Rachůnka Ondřej Dufek. Hostující útočník chtěl před brankou nahrávat, ale všiml si horšího postavení brankáře Brodu, kterého propálil na jeho bližší tyč. Mladí Bruslaři mohli rychle získat své dvoubrankové vedení zpět, ovšem Pejsar se ve svém modrém půlměsíci překonával, když zastavil střely Pokorného, Kulhánka a opětovné dorážky prvně jmenovaného. Vzápětí přišel trest. Robert Bártek nahodil touš na Rachůnka, ale ten se odrazil od plexiskla až před branku, kde byl Daniel Jouza. Hráč Litvínova byl osamocený před domácí svatyní a ke vzdálenější tyči nedal Rachůnkovi šanci. S Bruslaři bylo ještě hůř, když Litvínovští dokázali dokonat obrat. Chemici dokázali využít přečíslení 2 na 1. Jakub Šarlinger našel Ondřeje Dufka, jenž prostřelil přesouvajícího se Rachůnka. Hosté korunovali třetinu snů další brankou a donutili Bruslaře ke střídání maskovaných mužů. Přemysl Svoboda našel na levé straně Vojtěcha Kyselu. Litvínovský útočník našel malinké místo v levém horním rohu, kam vtěsnal hrací předmět. Na led přišel Arbelovský, který po svém příchodu měl napilno, ale branka už nepadla.

Ve třetí části se hra domácích Bruslařů rozsypala a toho dokázali využít hosté. Daniel Jouza nahrál před branku na Dana Bartoše, a ten nikým neatakovaným prostřelil bezmocného Arbelovského. Do šance se dostal Lukáš Pokorný, ale ten svoji šanci nevyužil. Naopak z následného protiútoku se radovala Verva. Jakub Viedemann střílel od modré a plachtící kotouč tečoval těsně před brankářem Bruslařů Vojtěch Kysela. Celek z Kotliny nemohl najít protihru na skvělého soupeře, který přidal další branku. Josef Kitzberger napřáhl od modré čáry a jeho projektil trefil připraveného Arbelovského. Puk vyrazil domácí gólman před sebe, kde si ho shrábl Jakub Šarlinger, který mu nedal žádnou šanci. Hosté využili ke konci zápasu přesilovou hru. Kotouč před brankou našel Daniel Jouza, který ho poslal mezi kruhy Petru Kovačičovi, jenž se z první nemýlil a uzavřel na konečných 2:8.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 0
Richard Cachnín ml. 0 1 1 -1 0
Štěpán Dudycha 0 0 0 -2 0
Adam Dvořák 0 0 0 -2 0
Viktor Horák 0 0 0 -1 2
Jiří Hromádka 0 0 0 -1 0
Tomáš Kohout 0 1 1 -2 0
Jakub Košťál 0 0 0 0 0
Matěj Krejčí 0 1 1 -2 2
Tomáš Křehlík 1 0 1 -2 0
Tomáš Kulhánek 1 0 1 -1 0
Radim Pejchal 0 0 0 -2 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 -2 0
Adam Rybáček 0 0 0 -2 0
Marek Tecl 0 0 0 -2 2
Dominik Vacík 0 1 1 -1 0
Pavel Vaňous 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 22 0 4 17 0 0
Matěj Rachůnek 38 0 4 13 0 0

Ohlasy k utkání

UDR11. kolo, pátek 9.3.2018 od 18:00
2:8
(2:0, 0:4, 0:4)
Havl. Brod - Litvínov
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Kulhánek (Krejčí, Kohout), 11. Křehlík (Cachnín, D. Vacík) – 27. Dufek (Šarlinger, Kitzberger), 28. Jouza (Bártek, Bartoš), 38. Dufek (Šarlinger, Beran), 38. Kysela (P. Svobda, Jindra), 44. Bartoš (Jouza, Baláž), 51. Kysela (Viedemann, Jindra), 56. Šarlinger (Kitzberger), 57. Kovačič (Jouza, Bártek). Rozhodčí: Vojtěch Král – Vladislav Bernard, Jan Vašíček. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 27:38 (10:6, 9:14, 8:18). Průběh utkání: 2:0, 2:8.

Sestavy

Havl. Brod

Rachůnek (38. Arbelovský) – Dudycha, D. Vacík, Krejčí, Adam (A), Horák, Dvořák, Pejchal – Křehlík, Cachnín (A), Tecl (C) – Hromádka, Kohout, Kulhánek – Pokorný, Rybáček, Vaňous – Košťál

Litvínov

D. Svoboda (21. Pejsar) – Žídek, Baláž, Viedemann, Kitzberger, Bártek – Kovačič, Jouza, Jindra, Dufek (A), Bartoš, Kysela, Šarlinger, Beran, Damašek, P. Svoboda (C)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu