6. 3. 2018 | Redakce

Změny v extralize mládeže: tříročníková juniorka a jeden dorost

Výkonný výbor ČSLH schválil novou strukturu a věkové kategorie mládežnických soutěží. Změny budou platit od příští sezony 2018/2019. V tomto soutěžním ročníku se ještě hrají tři extraligové soutěže – extraliga juniorů, extraliga staršího dorostu a extraliga mladšího dorostu. Od nadcházející sezony 2018/2019 se budou hrát jen dvě extraligové soutěže, tříročníková extraliga juniorů (ročníky 2000, 2001 a 2002) a dvouročníková extraliga dorostu (2003 a 2004).

Přijetí nového modelu předcházela roční příprava a diskuse na všech úrovních hokejového prostředí. Různé varianty diskutovaly v tomto období všechny odborné komise ČSLH – sportovně-technická komise, trenérsko-metodická komise, komise mládeže, reprezentační komise i poradní výbor, složených ze zástupců krajských svazů.

Diskuse se zúčastnili také zástupci Asociace profesionálních klubů ledního hokeje a Akademií ČSLH, všechny členské kluby mohly své návrhy, týkající se organizace soutěží, předkládat do poloviny ledna 2018.

Po změně dosavadního modelu se tak sníží počet účastníků nejvyšších mládežnických soutěží ze 72 na 54, tedy přesně o čtvrtinu. Při stejném počtu hráčů v těchto věkových kategoriích bude důsledkem mimo jiné větší důraz na jejich výkonnostní růst, vyšší vnitřní konkurenci v týmech a s tím související zkvalitnění soutěží. Cílem je také širší uplatnění mladých hráčů v Tipsport extralize a WSM Lize.

Obě soutěže, extraliga juniorů a extraliga dorostu, budou v příští sezoně 2018/2019 otevřené. To znamená, že se z nich bude sestupovat do nižší soutěže a bude se do nich z nižší soutěže postupovat. Ostatní věkové kategorie jsou beze změny.

VV ČSLH dále rozhodl, že v soutěžích uvedených věkových kategorií, tj. dorostu a juniorů, budou moci nastupovat rovněž hráči prvního ročníku vyšší věkové kategorie, a to zatím v blíže neurčeném počtu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu