14. 2. 2018 | Ladislav Vácha

Hattrickový střelec Marek Tecl: Šance v áčku? Budu za ni jedině rád!

Velké trápení z letní přípravy, ve které i přes spoustu vyložených šancí nedal ani jeden gól? To už je dávná minulost! Útočník Marek Tecl převzal na začátku sezony kapitánské céčko a od té doby pálí ostrými. Odehrál 33 zápasů a připsal si neuvěřitelných 58 kanadských bodů (27+31), což jej pasuje do role nejproduktivnějšího hráče staršího dorostu. Po zranění se vrátil ve velkém stylu, když během jediného víkendu nasázel Mladé Boleslavi i Žďáru nad Sázavou hattricky! „Jsem za to moc rád, kluci z lajny mi hodně pomohli,“ usmívá se obávaný kanonýr. (Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz)

Macas, v pátek jsme prohráli nešťastně po nájezdech s Mladou Boleslaví, i když jsme vedli už 4:1 a těsně před třetí sirénou 5:4. Jak moc tě mrzí, že jsme nakonec zápas nedotáhli do vítězného konce?
Určitě mě to mrzí hodně, protože vést ještě třináct sekund před koncem, pak dostat hloupý gól a prohrát po nájezdech, to je prostě velká škoda.

V neděli jsme si spravili chuť, když jsme ve Žďáře nad Sázavou vyhráli jednoznačně 7:1. Utkání rozhodla už první třetina, kterou jsme ovládli 4:1, souhlasíš s tím?
Určitě ano, to byl hlavní zlom zápasu. Nasázeli jsme jim čtyři góly a potom už to podle mě bylo jen o jednom týmu.

Náš výkon byl v obou zápasech hodně dobrý, co myslíš?
Nemůžu nic vytknout. V pátek jsme prostě udělali hloupé chyby, které soupeř potrestal. Řekl bych, že jsme byli lepší v obou zápasech. Je škoda, že jsme nevyhráli i v pátek proti Mladé Boleslavi.

Vrátil ses do hry po zranění, předtím tě vyřadilo bolavé rameno. Vrátil ses na led ve velkém stylu, když jsi v obou zápasech nasázel hattricky. Mohlo ti paradoxně prospět, že jsi předtím nehrál a měl jsi tak teď ještě větší chuť do hry?
Myslím si, že mi to možná i prospělo. Během té pauzy jsem si alespoň trochu odpočinul. Za hattricky jsem moc rád, kluci z lajny mi hodně pomohli.

Proti Plamenům jsi vstřelil svůj třetí gól po skvělé práci obránce Jakuba Adama. Jak moc jsi mu vděčný za asistenci na hattrickovou branku, při které schytal tvrdý hit?
Touto cestou bych mu chtěl moc poděkovat. Dostal puk za protihráče, já jsem do toho jen plácl a naštěstí to spadlo do brány.

Nadstavbovou část jsme podle mě zvládli velmi dobře, nechali jsme za sebou kromě Letňan a Warrioru Brno také Žďár nad Sázavou. Jak to vidíš ty?
Také si myslím, že to bylo z naší strany hodně dobré. Nechali jsme za sebou i Žďár, který si podle mě před sezonou myslel, že bude hodně dobrý. I s počtem získaných bodů jsme určitě hodně spokojení.

Teď máme reprezentační přestávku. Hlavní bude si během ní dobře odpočinout, viď?
Určitě ano. Musíme si odpočinout, dobře potrénovat a pevně věřím, že ještě nějaké body získáme.

Když teď máme se starším dorostem volno a tobě se hodně daří, myslíš si, že bys mohl dostat šanci i v áčku?
To nezáleží na mě, ale na trenérech. Budu jedině rád, když šanci za áčko dostanu. Budu se snažit předvést to, co ve starším dorostu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu