9. 2. 2018 | Štěpán Ondráček

Starší dorost vedl 4:1, ale bral jen bod. Hattrick vsítil Tecl!

HAVLÍČKŮV BROD - Starší dorostenci se představili na svém ledě, kde hostili Mladou Boleslav. Tým z Vysočiny začal pohádkově, když vedl po úvodní dvacetiminutovce 2:0. Soubor okolo trenéra Richarda Cachnína st. hrál dobrou partii a vedení si držel i nadále. Ovšem! V poslední třetině předvedla Mladá Boleslav stíhací jízdu, ve které ukořistila remízu. Starší dorost nakonec padl v nájezdech, ani hattrick kapitána Marka Tecla mu k výhře nepomohl. Do listiny střelců se z brodského tábora ještě zapsali Jiří Hromádka a Adam Dvořák.

Souboj dvou bruslařských klubů začali lépe hráči domácího celku, kteří si vytvořili tlak. Ke smůle přítomných diváků žádná ze šancí brankou neskončila. Cachnínovi svěřenci nakonec svůj tlak přetavili v gól. Jakub Petržilka vybojoval puk u pravého hrazení a našel najetého Jiřího Hromádku. Útočník s jednadvacítkou na zádech si sjel mezi kruhy a ranou na pravou šibenici skóroval. Pro hosty bylo ještě hůř, když inkasovali podruhé během osmi sekund. Tomáš Křehlík obral o puk jednoho z obránců Boleslavi a naservíroval touš na hůl Marka Tecla. Uzdravený kapitán domácích si srovnal hrací předmět na své holi a přesně mířenou střenou k levé tyči rozvlnil síť za Maškem. Domácí dál tvrdili muziku, ale boleslavští hrozili z protiútoků, které pochytal Arbelovský. Soubor z Kotliny mohl jít ve vlastním oslabení do tříbrankového trháku, avšak Teclovo zakončení mezi betony Maška neslavilo úspěch.

Mladá Boleslav ve druhé třetině zlepšila hru a brankář Arbelovský se musel činit. Domácí tým se nenechal vytrhnout z nastavených kolejí a dál zaměstnával Maška, který odolával. Hosté se za svoji změnu hry odměnili brankou. Jakub Zajíček nabil na modrou Matěji Houškovi, jenž z první prostřelil Arbelovského. Jenže! Boleslavská radost netrvala dlouho, neboť se za několik málo okamžiků prosadili Cachnínovi svěřenci. Pavel Dudek obkroužil branku Maška a chtěl zakončit, ovšem neuspěl. Puk však domácí mladíci udrželi a ujala se krásná rána Adama Dvořáka z prostoru mezi kruhy. Havlíčkobrodský bek si popojel a tvrdou ranou k pravé tyči vrátil svému týmu dvoubrankový náskok. Hosté zažili Deja vu. Na Dvořáka navázal Marek Tecl, jenž využil přečíslení a zakončením mezi betony Maška zvýšil vedení. Hosté herně odešli a na ledové ploše vládli hráči v bílých dresech. Nový muž v brance Škodovky Dusil zastavil všechny šance bojovníků z Kotliny, když měl i štěstí. Dvojice Marek Tecl – Dominik Vacík ujela do přečíslení a střela druhého jmenovaného skončila na břevnu. Mladoboleslavští se ke konci druhé periody dočkali další branky. Samuel Dotter vypálil od modré a jeho pokus mimo Arbelovského dosah tečoval Andrej Moravčík.

Mladá Boleslav se ve třetí třetině herně zvedla a bylo to vidět. Petr Novák nahrál puk na Vladislava Houšku, jenž neměl problém zasunout kotouč za bezmocného Arbelovského. Domácí družina se pokoušela vzdorovat tlaku Škodovky, a to nakonec úspěšně, když šla opět do dvoubrankového vedení. Tomáš Křehlík obral o puk jednoho z obránců a nahrál hrací předmět na Marka Tecla. Domácí kapitán obešel svého strážce a zakončením na levou tyč dodal svému týmu klid. Mladoboleslavští se však urvali ze řetězů a podnikali jeden útok za druhým. Na rozdíl jedné branky dotáhl hosty Václav Imlauf, jenž využil přihrávky zpoza branky a prostřelil tak nic netušícího Arbelovského. Hosté svůj tlak využili ve vyrovnávající branku, ale k ní jim dopomohla paní Štěstěna. Brankář Arbelovský při snaze rozehrát trefil Michala Čermáka. Hostující útočník shrábl kotouč a předložil jej na Jana Grima, jenž neměl se svým zakončením problém. V prodloužení branka nepadla a na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich byli lepší Mladoboleslavští, kteří otočili vývoj utkání na svojí stranu, když jejich vítěznou branku vstřelil Andrej Moravčík.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Richard Cachnín ml. 0 2 2 0 2
Pavel Dudek 0 0 0 0 0
Štěpán Dudycha 0 0 0 1 0
Adam Dvořák 1 0 1 0 0
Viktor Horák 0 0 0 0 2
Jiří Hromádka 1 0 1 0 0
Michal Kerber 0 0 0 1 0
Tomáš Kohout 0 0 0 -1 0
Matěj Krejčí 0 0 0 0 4
Tomáš Křehlík 0 3 3 1 0
Radim Pejchal 0 0 0 0 0
Jakub Petržilka 0 1 1 1 0
Lukáš Pokorný 0 1 1 0 0
Adam Rybáček 0 1 1 1 0
Marek Tecl 3 0 3 1 0
Dominik Vacík 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 65 0 5 43 0 0

Ohlasy k utkání

B19. kolo, pátek 9.2.2018 od 18:00
Zimní stadion Kotlina
5:6sn
(2:0, 2:2, 1:3 - 0:0)
Havl. Brod - Ml. Boleslav
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Hromádka (Petržilka), 5. Tecl (Křehlík), 25. Dvořák (Rybáček, Pokorný), 26. Tecl (Cachnín, Křehlík), 50. Tecl (Křehlík, Cachnín) – 25. Houška (Zajíček, Klikorka), 40. Moravčík (Dotter), 44. Houška (Novák), 55. Imlauf (Moravčík), 60. Grim (Čermák, Dotter), rozh. náj. Moravčík. Rozhodčí: Josef Barek – Ondřej Bohuněk, Radim Charvát. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 34:48 (12:10, 11:12, 8:23 – 3:3). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:6sn.

Sestavy

Havl. Brod

Arbelovský (Rachůnek) – Dudycha, D. Vacík, Pejchal "A", Horák, Dvořák, Krejčí, Kerber – Křehlík, Cachnín "A", Tecl "C" – Hromádka, Kohout, Petržilka – Pokorný, Rybáček, Dudek – Vaňous, Košťál

Ml. Boleslav

Mašek (26.–65. Dusil) – Novotný, Sýkora, Dotter "C", Houška, Červenka "A", Klikorka, Imlauf – Vasilev, Schulz, Zajíček, Šípek, Simon, Novák, Moucha, Čermák "A", Houška, Jindra, Moravčík, Grim

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu