6. 2. 2018 | Klub

Klub mění předsedu! Davida Kozlíka st. vystřídal Michal Teplý!

Ve vedení BK došlo ke změně. Z postu předsedy odstoupil David Kozlík st., novým předsedou byl zvolen Michal Teplý, místopředsedou Marcel Kachlíř. O této změně a důvodech jsme si povídali s Davidem Kozlíkem st., odstoupivším předsedou.

Davide, mohl by ses vyjádřit k informaci o tvém odstoupení z funkce předsedy BK?
Moc rád. Už na řádném jednání VV (výkonného výboru) BK 5. ledna 2018 jsem oznámil, že končím na postu předsedy BK k 31. lednu 2018 a nadále už jen zůstanu členem VV a budu se věnovat už jen funkci manažera A-týmu.

Co tě vedlo k tomuto rozhodnutí?
Měl jsem to v hlavě už delší dobu. Přemýšlel jsem o tom už před valnou hromadou BK konanou v dubnu 2017, myslím, že není v mých silách věnovat se celému klubu včetně áčka. Těch důvodů je ale víc. Ve firmě Chládek a Tintěra řídím středisko geodézie a projekce. Profesně se tedy věnuji hlavně inženýrské geodezii. Dalších firem, se kterými spolupracuji, je opravdu dost, od menších stavebních firem až po ty nadnárodní. Od minulého roku jsem přibral další vetší firmu, která realizuje dopravní stavby převážně v Jihomoravském kraji.

Ráno odjedu po 6 a vracím se pozdě odpoledne nebo i večer, někdy i včetně víkendu a svátku a tak času, který bych mohl strávit s rodinou, rapidně ubývá. Mám sice skvělou a tolerantní manželku, ale ta rodina mi chybí. Máme malou dvouletou dcerku a doma další tři starší setry, kromě toho máme už i dvě vnučky. Nikdo se proto na mě nemůže zlobit, že si chci trošku uvolnit ruce s předsedováním a zůstat jen u áčka. Předseda by měl mít přehled o tom, co se děje v celém klubu, měl by být v dosahu a to já stíhám čím dál méně. Rád dělám vše naplno a všechno stihnout nelze. Práce mě živí, rodina je moje zázemí a hokej je koníčkem.

Dospěl jsem k závěru, že je čas dát prostor dalším. Předsedou klubu jsem byl od počátku nové éry, s minimální znalostí hokejové problematiky, natož pak s řízením hokejového klubu, který má rozpočet několik miliónů korun, všechno jsem se učil za pochodu. Přesto jsem přesvědčen, že jsme udělali velký kus práce a je na co navázat. Navíc klub jsme vždy řídili týmově celé vedení. Nebude to, kromě změny jména předsedy, žádná změna. Rád bych se věnoval pouze áčku. Jak víte, nemáme klasického generálního manažera a práce kolem áčka je opravdu dost a k áčku patří i juniorka.

Co ti hokej dal a naopak vzal?
Dal mi mnohem více, než vzal. Hlavně spoustu zkušeností. Zažil jsem toho za tu krátkou dobu s hokejem tolik, že by toho bylo možná na knihu a těžko by tomu nezainteresovaný člověk uvěřil. Zmíním jen několik klíčových momentů jako třeba rozchod s HC Rebel, dávat dohromady nový A-tým, pak s tímto tehdy podceňovaným týmem dokráčet po dvou sezonách téměř na vrchol, jednání s ostatními kluby, hokejovými agenty, angažování zahraničních hráčů, potkal a seznámil jsem se s mnoha známými hráči, poznal jsem intriky a faleš, závist i nenávist. Potkal jsem a měl možnost spolupracovat se spoustou skvělých lidí, kteří se mnou ten hokej dělají, jako jsou Michal Teplý, Aleš Pártl a Zdeněk Caska, bez nich bych byl zbytečný. Zdendu Casku bych ale nazval tím hlavním zachráncem dospělého hokeje v Brodě. Touto cestou bych chtěl poděkovat i Aleši Totterovi, dal to tady po sportovní stránce dohromady a klukům ukázal cestu.

A co mi vzal? Vzal mi hlavně soukromí a volný čas! A taky asi nikdy nepochopím soudní kauzu v souvislosti s dotacemi za roky 2011-2014, ať už dopadne jakkoliv.

Máš nějaký nejsilnější zážitek s hokejem?
Tak to je jednoduché, barážový zápas ve Vsetíně. To jen tak něco nepřekoná. Bylo mi také velkou ctí, když mi Honza Suchý nabídl tykání.

Co poradíš novému předsedovi?
Já jsem musel dělat i rozhodnutí, které jsou nepříjemná, ale musí to být. Nechat stranou pocity a řídit se hlavou. Nebát se riskovat. Prosadili jsme cestu klubismu a dali prostor odchovancům a klukům, kteří zde chtějí hrát, a to ve všech kategoriích. Tuhle cestu to chce držet.

Jakou vizi má klub do budoucna?
Navážu na svoji předchozí odpověď. Jít cestou maloklubu, založeného na klubismu a odchovancích. Postoupit s áčkem do WSM Ligy, udržet extraligy dorostů a dále pracovat na tom, jak přilákat do našich řad další malé hokejisty, tak, jak se nám to daří nyní. Apelovat na rodiče, aby si nenechávali vymývat mozky různými agenty a nedávali svoje děti jinam v situaci, když jim tady nabízíme stejnou nejvyšší soutěž. Tady ti nejlepší dostávají na ledě tolik prostoru, co ve velkoklubech nikdy nedostanou. Velmi důležité bude i udržet podporu města a přilákat další sponzory.

Je něco, co se nepovedlo?
To záleží na úhlu pohledu, ale určitě je. Máme za sebou zatím jen kratičkou cestu, teprve budoucnost ukáže, ale to jinak nejde. Klukům často opakuji, že můžeš prohrát, to není žádná ostuda, ale musíš mít pocit, že si tam nechal všechno. A toho já se držím celý život.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu