6. 12. 2017 | Štěpán Ondráček

Oba dorosty se představí doma! Starší i v neděli, pojede do Třince

HAVLÍČKŮV BROD - Havlíčkobrodské mládežníky čekají další důležité bitvy. Mladší dorostenci minulý víkend zakončili základní část ve velkém stylu, když v okleštěné sestavě porazili brněnskou Kometu 5:4. Nyní je čeká boj o play-off, kde ve čtvrtek 7.prosince od 15:00 vyzvou v Kotlině HC Dynamo Pardubice. Zato jejich starší kolegové už odehráli čtyři duely v nadstavbě a tažení do vyřazovacích bojů pokračuje. Cachnínovi svěřenci se v Kotlině představí v pátek 8. prosince od 18:00, kdy vyzvou tým HC Verva Litvínov. O dva dny později, tedy v neděli 10.prosince, se představí na ledě Hc Oceláři Třinec. Všechny zápasy můžete sledovat také na onlajny.com!

HC Dynamo Pardubice

Založení klubu: 1923
Stadion: Tipsport aréna (kapacita 10 194 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hcdynamo.cz
Umístění v poslední sezóně: 6. místo po ZČ, 3. místo v nadstavbě.
Trenér: Josef Marha

Minulé utkání Dynama

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Dynamo Pardubice 4:1

Branky a nahrávky: 6. Bednář (Malenovský, Štola), 13. Matas (Bačo, Komečný), 40. Bačo (Cibuzar, Konečný), 60. Malenovský (Cibuzar) – 25. Kloz (Marha, Pavlík) Rozhodčí: Michal Antonín – Marek Tichý, Radek Husák. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 23:31 (13:10, 5:13, 5:8). Třetiny: 2:0, 1:1, 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Sivák) – Macek, Filip, Pokorný, Cibuzar, Adámek, Grauer – Putz, Konečný, Kouba, Štola, Doležal, Matas, Malenovský, Picka, Bačo, Pelikán, Bednář

HC Dynamo Pardubice: Batěk (Kraus) – Školoudík, Vojtěch, Pavlík, Nedelka, Hrádek, Odehnal, Kaštánek, Hrdlička, Heligr – Hebek, Kubíček, Pulpán, Marha, Herčík, Kloz, Lichtag, Šťastný

Mladší dorost

Havlíčkobrodští mladší dorostenci měli parádní vstup do soutěže, když v prvním kole vyhráli na ledě jihlavské Dukly 0:3. Poté přišly kolísavé výkony, ale i s nimi se celek z Vysočiny popasoval a v důležitých momentech dokázal zabrat. Svěřenci Petra Beránka dlouho sahali po přímém postupu do vyřazovacích bojů, ale nakonec si zahrají o jednu ze čtyř volných vstupenek do play-off v nadstavbové části. Kaňkou na závěrečném tažení jsou bitvy s Hradcem Králové a Mladou Boleslaví, v nichž nedokázali udržet nadějné vedení, jež je stálo jisté místo v play-off. Sen o účasti v play-off teď začíná. Dnes, tedy 7. prosince, si to doma v 15:00 rozdají v první bitvě s pardubickým Dynamem. V sobotu 9. prosince mělo dojít po týdenní pauze k setkání s brněnskou Kometou, ale utkání bylo odloženo na pozdější termín, a to 16. prosince!

Brankář Daniel Král (na snímku) tvoří se Štěpánem Váchou spolehlivou brankářskou dvojici!

HC Verva Litvínov

Založení klubu: 1945
Stadion: Zimní stadion Ivana Hlinky (kapacita 6 011 míst)
Klubové barvy: černá a žlutá
Webové stránky klubu: hcverva.cz
Umístění v poslední sezóně: 8. místo po ZČ, 9. místo v nadstavbě
Trenér: Radim Skuhrovec


Minulé utkání Vervy

HC Verva Litvínov – HC Letci Letňany 4:0

Branky a nahrávky: 13. Bartoš (Svoboda, Baláž), 31. Baláž (Bártek, Myšák), 33. Myšák (Bartoš, Liška), 54. Dufek (Svoboda, Viedemann). Rozhodčí: Lukáš Místecký – Jan Toman, Petr Michajličenko. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 48:16 (16:7, 18:5, 14:4). Třetiny: 1:0, 2:0, 1:0. Průběh utkání: 4:0.

HC Verva Litvínov: Pejsar (Svoboda) - Baláž, Viedemann, Kitzberger, Bártek, Liška, Šubrt, Kovačič - Jindra, Dufek, Kysela, Bartoš, Šarlinger, Svoboda, Arnold, Myšák, Beran, Damašek, Berka

HC Letci Letňany: Hamalčík (Jeřábek) - Štěpánek, Schönbauer, Zedek, Krutil, Searle, Pelant, Hlinka, Lytvynov - Nárovec, Kyclt, Valdhans, Soukup, Srbek, Janiurek, Vojinovič, Janča, Pejchal

HC Oceláři Třinec

Založení klubu: 1929
Stadion: WERK ARENA (kapacita 5 200 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hcocelari.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo po ZČ, 8. místo v nadstavbě, semifinále play-off (s Brnem 0:2 na zápasy)
Trenér: René Mucha

Minulé utkání Ocelářů

HC Oceláři Třinec – VHK ROBE Vsetín 4:2

Branky a nahrávky: 35. Geidl (Havránek), 39. Havránek (Geidl, Matěj), 48. Plandor (Čmiel, P. Adámek), 60. Čmiel (Plandor) – 38. Matiaško (Jenáček, Půček), 54. Půček (Jenáček). Rozhodčí: Vojtěch Fiala – Michal Novák, Vojtěch Kořistka. Vyloučení: 7:4, navíc Pernický (VHK) 10 min OT [ZHK]. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 66. Střely na branku: 48:27 (16:7, 11:8, 21:12). Třetiny: 0:0, 2:1, 2:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Oceláři Třinec: Ochman (Kučera) – Weber, S. Radzienciak, Bulava, Konderla, J. Adámek, P. Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Králík, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Macháček, Zoubek, Stebel, Čmiel, Plandor

VHK ROBE Vsetín: Málek (Chromý) – Mikulenčák, Lašák, Fojtášek, Ondračka, Vávra, Lukačka, Jenáček, Kožený – Klímek, Matiaško, Zetocha, Krupa, Petriska, Baďura, Půček, Pernický

Starší dorost

Starší dorostenci se v nadstavbě pomalu zvedají a připsali si dvě výhry v řadě. Obzvlášť ta poslední je velmi cenná, jelikož vyloupili led dosud neporažené Mladé Boleslavi 4:3. Nyní čeká svěřence Richarda Cachnína st. domácí zápas, který sehrají v pátek 8. prosince od 18:00 s Litvínovem. Celek z Ústeckého kraje skončil v základní části ve skupině A poslední, ale v nadstavbě je zatím stoprocentní, jelikož vyhrál všechny tři zápasy. Tým z Vysočiny se v neděli 10. prosince od 15:00 představí na ledě Třince. Stejně jako Litvínov, tak i Moravskoslezský celek skončil ve skupině E poslední. Oceláři mají v nadstavbě velmi dobrou formu, neboť ze čtyř utkání vyhráli tři!

Útočník Tomáš Křehlík (na snímku) se po zranění vrátil ve velké formě. Ve čtyřech posledních zápasech zaznamenal 9 bodů (4+5)!

Nadcházející program Bruslařů

Mladší dorostenci

BK Havlíčkův Brod – HC Dynamo Pardubice

Čtvrtek 4. prosince v 15:00, on-line přenos

Starší dorostenci

BK Havlíčkův Brod – HC Verva Litvínov

Pátek 8. prosince v 18:00, on-line přenos

HC Oceláři Třinec – BK Havlíčkův Brod

Neděle 10. prosince v 15:00, on-line přenos


Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu