3. 12. 2017 | Dominik Adam

Béčko v neděli hostí Poličku! Vyhraje třetí utkání po sobě?

Bruslařům se na začátku sezóny moc nedařilo, ale poslední dvě domácí utkání po vyhráli, když v Kotlině skolili Litomyšl i Ledeč nad Sázavou. Tentokrát béčko doma přivítá Poličku. Vyhraje i třetí zápas v řadě? To se dozvíme v neděli 3. prosince od 17:00. Pokud na zápas nedorazíte, můžete jej sledovat ZDE.

HC Spartak Polička

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Polička
Klubové barvy: žlutá a červená
Webové stránky klubu: hcpolicka.com
Umístění v poslední sezóně: 11. místo po ZČ
Trenér: Dušan Vápeník

Sestava z posledního utkání: Zelený - Augustin, Štěrba, Dvořák, Hejtmánek, Kabelka, Švanda, Vápeník - Hejtmánek, Švejda, Boháček, Martinů, Boháček, Krajíček, Zobač

BK Havlíčkův Brod B x HC Spartak Polička

znak týmu znak týmu
9., 12 bodů umístění 10., 9 bodů
60:79 skóre 42:86
12:2 (Ledeč, doma) nejvyšší výhra 10:8 (Moravská Třebová, doma)
3:8 (Litomyšl, venku) nejvyšší prohra 0:11 (Chrudim, doma)
0:6 (M. Budějovice, venku)
Tři minulé zápasy soupeře
Chotěboř - Polička 5:0
Polička - Choceň 3:1
Polička - Litomyšl 3:4

Jedničkou v brankovišti Spartaku je zatím Martin Zelený, kterému kryje záda David Vašátko. Parta, kterou trénuje Dušan Vápeník, naskočila do tohoto soutěžního ročníku naprosto katastrofálně, když patnáctkrát prohrála a jen třikrát vyhrála. Nejvyšší porážku schytali hráči Poličky od favorita soutěže Chrudimi (0:11), a to v domácím utkání. Zato nejvyšší výhra byl 10:8 proti Moravské Třebové.

Soupiska Spartaku


Daniel Homola, jenž minulý zápas vstřelil pět branek!
(Foto: kohouti-ceskatrebova.cz)

Minulé kolo

Bruslaři měli střeleckou smůlu, zlomili ji ve 2. třetině!

Druhé utkání na domácím ledě zvládli hráči B-týmu, kteří splnili roli favorita a porazili jednoznačně poslední Ledeč nad Sázavou. Adamovi svěřenci v zápase dominovali, avšak ve třetí třetině polevili a dostali soupeře do hry. Utkání nakonec skončilo jasnou výhrou 12:2, pod kterou se nejvíce podepsal útočník Daniel Homola, jenž se trefil hned pětkrát a nasbíral 7 kanadských bodů! Dvakrát udeřil Michal Semrád a po jednom přesném zásahu si připsali Martin Polák, Jiří Přibyl, Tomáš Cejpek, Jakub Abbrent a Václav Piskač.

znak týmu 12 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Polák (M. Semrád), 13. J. Přibyl (Szilva, Hynek), 20. Homola (Hynek), 23. Homola (Křížek, Polák), 30. M. Semrád (M. Přibyl, Polák), 32. Cejpek (Homola, Křížek), 37. Homola (Polák), 39. Homola (Cejpek), 53. Homola (Suchý, Cejpek), 56. Abbrent (L. Vala), 57. Piskač (Homola, Cejpek), 58. M. Semrád (Rubner) – 11. Vantuch (Hubert), 43. Hubert (Procházka). Rozhodčí: Aleš Hájek – Pavel Kolář, Radek Teplý. Vyloučení: 2:1, navíc Sádlo (LED) OT 10 min. [NESP]. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 45:27 (11:8, 15:6, 19:13). Třetiny: 3:1, 5:0, 4:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 8:1, 8:2, 12:2.

BK Havlíčkův Brod B: Hanák (Folvarský) – Motl, Suchý, Semrád, Rubner, Bancíř Křížek – Cejpek "C", Homola, Piskač – Hynek "A", J. Přibyl, Szilva – Polák, M. Přibyl – Abbrent, Jelínek, L. Vala

HC Ledeč nad Sázavou: Vaněk (od 31. Sochor) – Zmrhal "A", Šváb, Zelený – Kittler, Vantuch, Bambula, Sádlo, Krajíček, Hubert, Brýdl, Bernard, Blažek, Procházka

Polička i přes své vedení nakonec padla doma s Litomyšlí

Spartak Polička doma přivítala Litomyšl. Nejprve šli zásluhou Müllera do vedení hosté, ve druhé třetině nasázeli domácí soupeři tři branky a šli do vedení, ale třetí třetina patřila opět Litomyšli, která také vstřelila tři branky.

znak týmu 3 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 26. Augustin (Krajíček), 33. Hejtmánek (Martinů), 39. Boháček (Zobač, Hejtmánek) – 15. Müller (Hroch, Procházka), 41. Skoumal (Mečiar), 54. Hroch, 54. Budina (Pilavka). Rozhodčí: Veselý – Kalus, Kalina. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 205. Třetiny: 0:1, 3:0, 0:3. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4

HC Spartak Polička: Zelený – Vápeník, Štěrba, Švanda, J. Hejtmánek, Kabelka, Augustin – Švejda, L. Boháček, Krajíček, D. Hejtmánek, Zobač, Martinů, J. Dvořák, Koudelka, J. Boháček

HC Litomyšl: Šklíba, Mečiar, Budina, Procházka, Lustyk, Jankovský – O. Dvořák, Skoumal, Švec, Müller, Pilavka, Hroch, Barkóci, Novotný, Kovář

Minulý vzájemný zápas

Béčko si na ledě Poličky po tvrdém boji se soupeřem poradilo

Havlíčkobrodští mladíci vyjeli na led Poličky, kde chtěli bodovat. Na začátku utkání si vzali vedení na svou stranu domácí, když se trefil Libor Boháček, netrvalo dlouho a Bruslaři vyrovnali zásluhou Daniela Homoly. Po necelých dvou minutách od začátku druhé periody skóroval Václav Piskač a za čtyři minuty se trefil Jakub Lacina, domácí ve 30. minutě stáhli na rozdíl jedné branky a ve 34. minutě dostal kotouč za záda brankáře domácích Jiří Přibyl. Ve třetí třetině skórovali domácí minutu do konce, ale to Bruslaře nerozhodilo a zápas dotáhli do vítězného konce.

znak týmu 3 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 10. L. Boháček (Štěrba), 30. Vápeník (L. Boháček), 59. Krajíček (Vápeník) - 14. Homola (Pecen), 22. Piskač (Homola, Cejpek), 26. Lacina (Polák), 34. J. Přibyl (Semrád, Hynek). Rozhodčí: Jan Čížek - Peter Holeček, Zbyněk Louda. Vyloučení: 6:4. Využití:: 0:1 V oslabení: 0:0. Diváci: 175. Střely na branku: 26:25 (11:8, 6:12, 9:5). Třetiny: 1:1, 1:3, 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

HC Spartak Polička: Zelený (Kvapil) - Štěrba, Kabelka - Švejda, Jindra, Zobač, Šedý, D. Hejtmánek, Nečas, Boháček "C", Vápeník, Krajíček.,

BK Havlíčkův Brod B: Hanák (Folvarský) - Lacina, Rubner, Semrád, Lachman, Motl, Pecen - Piskač, Hynek, Jelínek, Křížek, M. Přibyl, J. Přibyl, Cejpek "C", Polák, Fixa, Homola

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu