21. 2. 2011 | Ladislav Vácha

Přidají junioři po triumfu nad Havířovem proti Pardubicím i druhý střípek do mozaiky?

Nejstarší mládežníci Rebelů koncem uplynulého víkendu svedli úspěšnou bitvu s Havířovem, která by se dala jinou terminologií nazvat jako souboj zatím dvou nejhorších mužstev silné a vyrovnané extraligy. Mladí Rebelové měli více ze hry, po čemž se zaslouženě radovali z vítězství 3:1 a cenného tříbodového zisku. Dnes je čeká další těžká zkouška, do Kotliny za nimi přicestuje pardubický Eaton. úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin, přijďte naše hochy podpořit v cestě za vytouženou záchranou extraligy. Naše redakce pro vás také připraví textový on-line přenos.

Junioři:

Nejstarší mládežnická kategorie Havlíčkova Brodu se po slibném začátku, kdy oloupila o body nejednoho silného soupeře z extraligové konkurence, v nejvyšší soutěži hodně trápí. Po neuvěřitelné sérii porážek, během níž mladí Rebelové ztratili spoustu bodů a nabrali ohromnou ztrátu na své konkurenty v tuhém boji záchranu. Nyní před nimi stojí velmi náročný úkol: smazat gigantickou ztrátu na pozice, které by jim zaručili alespoň účast v nevyzpytatelné baráži. Do konce prestižní soutěže ještě zbývá dost zápasů a rozhodně není na místě házet předčasně hole do žita, protože ještě není zdaleka dobojováno, byť vypadá situace pro havlíčkobrodské barvy hodně černě.

Podívejme se na posledních 5 duelů z pohledu mladých bojovníků z Kotliny. Jejich rekapitulaci začínáme hodně příjemně, protože vybojovali cenné vítězství. V domácím prostředí Kotliny si vyšlápli na českobudějovický Mountfield, proti kterému se svěřencům pod vedením trenérského tandemu Tomáš Mariška – Richard Cachnín rovněž daří, když smazali v úplném závěru střetnutí dvoubrankové manko a dokázali vyrovnat pouhé 2 sekundy před koncem (!).

Nakonec zvládli lépe i penaltovou loterii a radovali se z triumfu 3:2, který jim vynesl zisk důležitých 2 bodů. Záhy ale padla na Rebely nepříjemná rána v podobě tří porážek v řadě, během nichž si brodští mladíci nepřipsali ani jeden bod (na Kladně 1:4, s Opavou 3:6 a v Ústí nad Labem 4:6). Trápení utnula až klíčová bitva s Havířovem, který uzavírá startovní pole extraligové skupiny C, v níž se bojuje o záchranu nejvyšší soutěže. Bojovníci z Kotliny využili výhodu vlastního kluziště a houževnaté Moravany porazili 3:1, čímž ještě udrželi skomírající plamínek nadějí na udržení extraligy. Co se týče postavení v tabulce, brodskému souboru patří v desetičlenné skupině C se ziskem 39 bodů předposlední příčka.

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Eaton Pardubice

Začátek: pondělí 21. února v 18 hodin

On-line přenos: HBR - PCE

HC Eaton Pardubice:

Mladí Východočeši si v probíhajícím soutěžním ročníku mezi nabitou extraligovou konkurencí nepočínají vůbec špatně, když mají na svém kontě zhruba vyrovnanou bilanci vítězství a porážek. Po malátnějším začátku, kdy se spíše herně hledali a sbírali jednu nepříjemnou porážku za druhou, se rozjeli ke spanilé jízdě, při níž jsou porážky v jejich zápasovém harmonogramu ojedinělým jevem. Zejména v poslední době junioři pardubického Eatonu doslova válí. Od 10. prosince do 7. ledna se vezli na vítězné vlně a po všech sedmi kolech odjížděli z ledu s radostným gestem v roli vítěze, přičemž si připsali plný počet 21 bodů (!).

Rozjetou mašinu hokejistů z města perníků zastavil až českobudějovický Mountfield, který po divoké přestřelce triumfoval v domácím prostředí 7:4. Pardubice se ovšem z tohoto úderu rychle vzpamatovali a pokračovali ve výborných výkonech, díky nimž se vyhnuli větší výsledkové krizi, která stihla například naše Rebely, a pravidelně střídali povedené zápasy s těmi horšími. Podívejme se na posledních 5 kol z pohledu našeho nejbližšího soupeře. V 50. kole měli Východočeši na své straně výhodu domácího prostředí proti Chomutovu, ale Severočeši toho nedbali a zvládli po nerozhodné základní hrací době lépe prodloužení, po němž vyhráli 5:4.

Následně si perníkáři nespravili chuť ani na kluzišti neoblíbených Jihočechů z českých Budějovic, kde tentokrát prohráli 3:6. Pardubice se ale následně probudily z lehké letargie a naplno zabrali, když si připsali dva cenné triumfy (s Kladnem 5:4 a v Opavě 4:1). Naposledy by,o nad jejich síly Ústí nad Labem, které si odvezlo domů na sever Čech dva body za vítězství 5:4, o kterém musela rozhodnout až penaltová loterie. Z pohledu tabulky se nachází Eaton v desetičlenné skupině C se ziskem 73 bodů na 3. příčce, přičemž na rebely se dívá dolů ze čtyřiatřicetibodového odstupu.

Vzájemné zápasy:

HC Eaton Pardubice – HC Rebel Havlíčkův Brod 2:3 (32. kolo, 17. listopadu 2010)

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Eaton Pardubice 3:6 (43. kolo, 14. ledna 2011)

Poslední sestava Rebelů:

Pešek (Zvolánek) - Pecen, Bancíř, Ambrož, Šíma, Kulhánek, Novotný (C) - Wasserbauer, Varga (A), Szilva, Ondráček, Zdražil, Špringl, J. Milfait (A), J. Doležal, O. Doležal, Kozlík, Hadrava.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu