18. 10. 2017 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

Udrží se Bruslaři na prvním místě? Čeká je tuhá bitva na jihu Čech

Sobotním kolem se ve skupině Střed uzavře první čtvrtina základní části. Posledním soupeřem, se kterým se Bruslaři ještě nestřetli, je Písek. Na jihu Čech se úvodní buly vhodí v 17:30. Žlutomodří se se ziskem devíti bodů krčí na osmé příčce tabulky, to však neznamená, že to bude pro Bruslaře snadné utkání. Písek drží sérii tří výher v řadě a proti ambicióznímu soupeři se jistě bude chtít vytáhnout a svoji sérii ještě vylepšit. Pokud nemáte na sobotu zatím žádné plány, vyrazte Bruslaře podpořit a užijte si hokejovou sobotu.

IHC Písek

Založení klubu: 1990
Stadion: Zimní stadion Písek (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: žlutá a modrá
Webové stránky klubu: ihcpisek.cz
Umístění v poslední sezóně: 8. místo po ZČ, osmifinále play-off (s Kobrou Praha 2:4 na zápasy)
Trenér: David Míka

Sestava z posledního utkání: Štekr (Kříž) – Parýzek, Polata, Hanus, Suda, Hřebíček, Červinský, Pavlíček – Pašek, Pouch, Sýbek, Ciboch, Koupal, Vlk, Novák, Drda, Medek
__________________________________________________________________________________

IHC Písek x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
2–1–1–4 bilance 6–0–1–1
8., 9 bodů umístění 1., 19 bodů
23:33 skóre 54:20
5:2 (Pelhřimov, venku) nejvyšší výhra 14:3 (Pelhřimov, doma)
0:6 (Tábor, doma) nejvyšší prohra 3:6 (Žďár nad Sázavou, venku)
David Ciboch – 10 bodů (6+4) nejproduktivnější hráč Jan Milfait – 25 bodů (12+13) (1+11)
David Ciboch – 6 gólů nejlepší střelec Jan Milfait – 12 gólů
Martin Koupal – 5 asistencí nejlepší nahrávač Jan Milfait – 13 asistencí
Jan Polata – 5 bodů (2+3) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 12 bodů (4+8) (0+2)
Jonáš Štekr 3,61 (4 zápasy)
Ondřej Bláha 2,50 (2 zápasy)
Richard Kříž 5,04 (2 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,50 (7 zápasů)
David Marek 1,44 (2 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Písek – Žďár n. S. 4:7
Kolín – Písek 3:1
Písek – Nymburk 4:3
Pelhřimov – Písek 2:5
David Servis – Písek 3:4sn
Všechny zápasy

IHC Písek je tradiční klub, který dlouho hrál duhou nejvyšší soutěž. Naposledy prvoligová kluziště obrážel mezi lety 2010 – 2013. Pak ale přišel tvrdý pád. Tým kvůli vnitřním problémům nepřihlásil druhou ligu a stěhoval se do kraje. Z něj po dvou sezonách postoupil a nyní už se nachází třetím rokem mezi druholigovou konkurencí. V minulé sezoně se Jihočeši místili na 8. pozici skupiny střed. V osmifinále narazili na favorizovanou Kobru Praha, kterou sice potrápili, nakonec jí ale podlehli poměrem 2:4 na zápasy.

Jihočeši mají poměrně těžký los. Hned od začátku je čekaly těžké zápasy a jejich výsledky podle toho také vypadaly. V prvním kole sice obrali o bod Moravské Budějovice, pak ovšem podlehli Táboru, Klatovům, Žďáru nad Sázavou i Klatovům. Pak ale přišel zlom a písečtí hokejisté se chytli. Teď se vezou na vlně tří výher v řadě. Nejprve zdolali Nymburk a Pelhřimov, naposledy po samostatných nájezdech přetlačili také David Servis České Budějovice.

Soupiska Písku


Kdo může patřit mezi klíčové hráče soupeře?

Martin Parýzek (O)

Osmadvacetiletý obránce je píseckým odchovancem, ale během své kariéry už prošel mnoha kluby. Působil v mládeži Českých Budějovic a pravidelně nastupoval za mládežnické kategorie české reprezentace. Dvě sezony strávil v zámořské OHL, kde hrál za tým Ottawa 67´s. Nejvyšší soutěž válel v Karlových Varech, odkud vypomáhal i prvoligovému Mostu. V sestupové sezoně 2014/2015 oblékal i brodský dres.

Jan Polata (O)

Čtyřiadvacetiletý útočník začínal s hokejem v rodném Písku, ještě v mládežnickém věku se ovšem vydal na zkušenou do zahraničí. Konkrétně do Salzburgu, kde si v místí akademii vyzkoušel soutěže od dorostu po juniorskou MHL. Mezi dospělými poprvé nastoupil ve slovenské extralize za HK 36 Skalica, v loňské sezoně hrál alpskou ligu v rakouském EK Zell am See.

David Ciboch (Ú)

Nejmladší z této trojice se rovněž poprvé postavil na brusle v Písku. V dorosteneckém věku sbíral spoustu bodů, čehož si všimli v Českých Budějovicích. Právě do tamější juniorky vedly jeho další kroky. Poté pomohl rodnému Písku k postupu z krajské soutěže do druhé ligy a letos načal už třetí sezonu ve žlutomodrém dresu. Už teď po několika zápasech nastřílel jen o jeden gól méně než loni.

(Foto: ihcpisek.cz)

Minulé kolo

Rozpačitá 1. třetina, potom Broďáci Pelhřimov rozdrtili

Bruslaři začali skvěle a v 8. minutě se dostali do vedení, když se dorážkou ze vzduchu prosadil Lukáš Endál. Ze hry uplynulo jen 18 sekund a z mezikruží poslal domácí do trháku Jakub Šuhaj, jenž svou střelou z mezikruží vymetl šibenici. Hosté však nesložili zbraně a zblízka snížil Martin Hadrava. Parta z Kotliny si však vzala dvoubrankový náskok zpět, když z mezikruží pálil přesně do černého kapitán Miroslav Třetina. Medvědi však opět vsítili kontaktní branku, ve 22. minutě pálil z úhlu přesně k protější tyčce Martin Hadrava.

Hostům definitivně zlomily vaz 26. a 27. minuta. V tomto časovém rozmezí dvakrát udeřil Luboš Voříšek a po jedné brance zaznamenali Martin Kříž a Lukáš Endál. Zaskočený Pelhřimov pak ještě více zlomili na konci prostřední části Patrik Přidal, Jan Milfait a Filip Beneš. Kanonáda Havlíčkova Brodu pokračovala i ve třetí periodě, jíž ovládl 4:1. Trefili se Luboš Voříšek, Jan Milfait, Tomáš Ludvík a David Kozlík, zatímco na straně hostů byl úspěšný jen Martin Vysloužil.

znak týmu 14 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 8. Endál (T. Semrád, Milfait), 8. Šuhaj (Milfait, Voříšek), 19. Třetina (Vašíček), 26. Voříšek (Milfait, Vala), 26. Kříž (Kozlík, Přidal), 27. Endál (Třetina, Přidal), 27. Voříšek (Milfait, Šuhaj), 36. Přidal (Kříž, Kozlík), 39. Milfait (TS), 40. Beneš (Kuchta, Vala), 42. Milfait (Voříšek, Vala), 49. Voříšek (Vašíček, Milfait), 53. Ludvík (Kuchta, T. Semrád), 59. Kozlík (Endál, Voříšek) – 15. Martin Hadrava (Mejzlík), 22. Martin Hadrava, 48. Vysloužil (Plachý). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Petr Křivohlavý, Martin Klouda. Vyloučení: 3:4, navíc Milfait - Vysloužil 5 + OK [HRUB]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 706. Střely na branku: 50:32 (15:11, 20:10, 15:11). Třetiny: 3:1, 7:1, 4:1. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 11:2, 11:3, 14:3.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Da. Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Kříž, Balgalvis, M. Semrád – Endál, Třetina "C", Přidal, Šuhaj, Milfait "A", Voříšek, Kozlík, Michálek, Kuchta, Chlubna, Beneš

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Šoustal (Stibal) – F. Kasalý, Kohút, Hájek, Srdínko, Port, Kubát "C", Kalenda, Rudy – Do. Marek, Oščádal, Plachý "A", Kopic, Vysloužil, Kaminsky, Votápek, Šulák, Martin Hadrava, Mejzlík

Písek zvrátil průběh zápasu, na tři body ale nedosáhl

Písečtí hokejisté v Hokejovém centru Pouzar nezačali vůbec dobře. Přibližně po minutě hry do Trummerovy rány vložil hůl Adam Vylíčil a otevřel skóre. Zanedlouho navíc vedení domácích ještě navýšil Lukáš Sumerauer. Žlutomodří se však nevzdali. Ještě před první přestávkou v přesilové hře snížil ranou po víko Jan Sýbek. Ve druhé třetině opět v přesilové hře vyrovnal David Ciboch a krátce po startu třetí periody dokonal obrat Jan Polata. Hosté dlouho hlídali hubený náskok, ten jim ale necelé tři minuty před koncem utekl. Početní výhodu k vyrovnání využil Jiří Ferebauer. V prodloužení gól nepadl a o vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se dlouho nemohl nikdo prosadit. Až v šesté sérii uspěl střelou nad vyrážečku Jan Sýbek, jenž tak pomohl Písku k bonusovému bodu.

znak týmu 3 - 4sn znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Vylíčil (Trummer, Radoš), 7. Sumerauer (Káník), 58. Ferebauer (Škopek, Zayml) – 18. Sýbek (Pašek, Parýzek), 31. Ciboch (Suda, Koupal), 41. Polata (Sýbek), rozh. náj. Sýbek. Rozhodčí: S. Mertl – Vavruška, J. Mertl. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Třetiny: 2:1, 0:1, 1:1 – 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4sn.

HC David Servis České Budějovice: Dudáček (Spáčil) – Michal, Farka, Babčuk, Macháček, Radoš, Škopek, Kříž – Stodolovský, Káník, Šulčík, Rousek, Dančišin, Ferebauer, Zayml, Trummer, Vylíčil, Volf, Sumerauer

IHC Písek: Štekr (Kříž) – Polata, Parýzek, Suda, Hanus, Červinský, Hřebíček, Pavlíček, Turek – Sýbek, Novák, Vlk, Koupal, Ciboch, Medek, Drda, Pouch, Strnad, Rod, Pašek

Jonáš Štekr kryl v samostatných nájezdech všech šest pokusů soupeře.
(Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz)

Minulý vzájemný zápas

Bruslařům nevyšla první třetina, pak soupeře rozstříleli

Poslední prověrku v přípravě sehrála družina Václava Adama v Písku, jenže Bruslaři nezastihli začátek utkání. Domácí tým vletěl do zápasu jako uragán, když po odehrání necelé minuty se ujal vedení. Nováka v brance prostřelil tvrdým projektilem Kryštof Švagr, který propálil hradbu těl. Broďáci v sedmé minutě vyrovnali. I když střela Tomáše Chlubny gólem neskončila, tak puk za Štekra dostal dorážející Petr Kuchta. Jenže dílčí vítězství slavili v první třetině Jihočeši, kteří si vzali jednobrankový náskok zpět. Jan Turek vypálil od modré a jeho střela našla přesně položenou hůl spoluhráče Františka Bárty, který našel mezírku v Novákových betonech.

Ve druhé třetině se role prohodily. Po odehrání necelých dvou minut vyrovnal Luboš Voříšek. Bruslaři zaveleli k útoku a rázem to byli oni, kdo v zápase převzal iniciativu. Ve druhé periodě se ještě trefili Jan Milfait, Jakub Šuhaj a Lukáš Endál. Poslední do party byl dobře hrající Tomáš Pipek, který si povedenou premiérou řekl o místo v sestavě. V posledním dějství došlo ke střídání mezi třemi tyčemi, když Čeňka Nováka vystřídal David Marek. Ten musel hned od začátku dávat pozor, aby se písečtí neprosadili. Nakonec všechny pokusy zlikvidoval a do zápisu střelců se jako obvykle zapsal tučným písmem Lukáš Endál, který uzavřel gólový účet zápasu. V zápase se objevila z extraligového staršího dorostu obranná dvojice Viktor Horák - Radim Pejchal, která si nevedla vůbec špatně.

znak týmu 2 - 8 znak týmu

Branky a nahrávky: 1. Švagr (Rod), 11. Bárta (Turek, Torba) – 7. Kuchta (Chlubna, Kulhánek), 22. Voříšek (Šuhaj, Vala), 25. Milfait (Voříšek), 28. Šuhaj (Vala), 33. Endál (Pipek, Přidal), 37. Pipek (Balgalvis), 44. Endál (Pipek, T. Semrád), 51. Endál (Přidal, Pipek). Rozhodčí: Čáp – Šperl, Horažďovský. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 29:41 (13:19, 6:14, 10:8). Třetiny: 2:1, 0:5, 0:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:8.

IHC Písek: Štekr (Kříž) – Hanus, Hřebíček, Koutenský, Herr, Turek, Švagr, Suda – Vlk, Koupal, Marek, Bárta, Rod, Jiřinec, Drda, A. Novák, Stauber, Torba

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (od 41. Marek) – Vašíček, T. Semrád, Kulhánek, Vala, Balgalvis, Kříž, Horák, Pejchal – Přidal, Szilva, Endál – Voříšek, Milfait, Šuhaj – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Pipek

Lukáš Endál nasázel Písku v přípravě hattrick. Povede se mu zopakovat svůj výkon?

Bilance s Pískem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 16
Bilance: 10-2-1-3
Výsledky: x3:1, x5:1, 3:4, 4:3p, 3:0, 3:1, x3:1, x5:1, 5:0, 1:11, x6:3, x5:4p, 3:4sn, 9:3, 8:5, 1:3
Skóre: 67:45

x – hráno v play-off nebo v baráži

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu