20. 2. 2011 | Matěj Mayer

Starší dorostenci Havlíčkova Brodu si vystříleli další výhru

Starší dorostenci Havlíčkova Brodu si užili parádní víkend, na konto si připsali maximální počet bodů. Po těsném vítězství ve Zlíně dokázali svěřenci trenéra Milana Chalupy vybojovat výhru také v Českých Budějovicích. Na jihu Čech vyhráli mladí Rebelové po divoké přestřelce 7:5, když pět gólů ze sedmi nastříleli v prostředním dějství.

Začátek první třetiny utkání 43. kola extraligy staršího dorostu nepřinášel příliš pohledný hokej. Vše se změnilo v 15. minutě. Mareš poslal do úniku Tomáše Picha, který se po pravé straně prodral až před Fučíka, kterého ale překonat nedokázal. Mareš po odpískání upadl na brankáře hostů a to se samozřejmě nelíbilo Marku Němcovi, hráči Havlíčkova Brodu. Oba hráči se do sebe pustili za brankou a úspěšnější byl nakonec českobudějovický Lukáš Mareš. O chvíli později měli domácí další velkou šanci. Jiří Bárta posunul puk Jonáši Benešovi, který byl sám před brankou, zády k Fučíkovi. Střelu domácího útočníka brankář hostů vyrazil vedle branky. Pak nastala série vyloučení a dokonce byla k vidění i hra tři na tři. Ani to do konce třetiny branku nepřineslo a po první části hry byl tedy stav bezbrankový.

Druhá třetina už na branky rozhodně chudá nebyla. Gólový účet otevřel v čase 21:06 hostující David Vala, který spíše nahazoval puk od levého mantinelu, ale Podskalský kotouč propustil za svá záda. Po dvou minutách domácí odpověděli. Jiří Bárta se prosadil díky svému důrazu před brankou a vyrovnal stav utkání. Uběhlo pouhých šest minut a přišla branková smršť. Nejprve poslal hosty do vedení Radek Špringl, který využil zmatků před domácí brankou a zasunul puk do odkryté branky a o 53 sekund později ještě zvýšil vedení Havlíčkova Brodu Marek Němec gólem z úniku. České Budějovice se snažili okamžitě odpovědět a to se jim podařilo. Jonáš Beneš sebral puk za brankou, vybruslil před ní a jeho nepovedená střela prošla Fučíkovi mezi nohama. Domácím byla ale tato branka málo platná. V posledních dvou minutách se totiž ještě dvakrát prosadili hosté. Nejprve kapitán Martin Hynek, který střelou přes obránce prostřelil Podskalského a poté se mohl radovat i teprve čtrnáctiletý Radim Zohorna, který v brankovišti propasíroval puk kolem tyče do branky. Po divoké druhé třetině svítil na kostce stav 2:5.

Skvělou formu si hosté přenesli i do začátku třetího dějství. Hned po minutě a 46 sekundách se prosadil po pěkné přihrávce Novotného Marek Němec a Havlíčkův Brod vedl již 6:2. Pohodlný náskok? Kdepak. Ještě na začátku probíhající 50. minuty nenasvědčovalo nic tomu, že by utkání skončilo jinak než jasným vítězstvím havlíčkobrodských, pak ale nastal zlom. V přesilové hře putoval puk po ose Rob - Prokop - Pařízek a právě Tomáš Pařízek si sjel blíže k brance a přizemní střelou snížil na 3:6. Po 41 sekundách se domácí dočkali další branky. Jonáš Beneš svým druhým zásahem v zápase dal domácím naději na možný zvrat. Po této brance si vzali hosté oddechový čas. Ten však hráčům Havlíčkova Brodu příliš nepomohl. Na hřišti bylo pouze jedno mužstvo a hráči hostů často nevěděli ani kde jim hlava stojí. V 55. minutě dostal trest 5 + do konce zápasu hostující Němec a poskytl tak domácím přesilovou hru téměř do konce zápasu. České Budějovice toho využili hned po dvou minutách. Bohumil Svoboda doslova prosvištěl středním pásmem a z pravé strany tvrdě vystřelil na brankáře Fučíka, který puk mířící na lapačku propustil do sítě. V tu chvíli zbývali do konce zápasu necelé tři minuty. Domácí dobývali branku hostů, ale neúspěšně. Dvacet sekund před koncem zápasu dostali českobudějovičtí velkou příležitost. Vyloučen byl hostující Špringl a domácí tedy hráli pět na tři. K tomu si odvolali brankáře, takže dokonce se šesti muži ohrožovali Fučíka. Nakonec to ale dopadlo naopak, k puku ve středním pásmu se dostali hosté, kteří zkoušeli trefit prázdnou klec. Kotouč nejprve chytil obránce Prokop, ale poté se mu puk zamotal mezi nohama a do prázdné branky ho uklidil tři sekundy před koncem Martin Hynek.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Filip Dundáček 0 0 0 1 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 1 0
Martin Hynek 2 1 3 3 0
Martin Jelínek 0 1 1 2 0
Vít Křesťan 0 0 0 -1 0
Petr Kuchta 0 0 0 1 0
Jaroslav Meloun 0 0 0 0 0
Marek Němec 2 0 2 1 31
Jiří Novotný 0 1 1 2 2
Jakub Pavlas 0 0 0 3 0
Miloslav Račanský 0 1 1 2 2
Radek Špringl 1 1 2 4 0
Libor Šulák 0 0 0 1 0
David Vala 1 0 1 1 2
Daniel Vosyka 0 0 0 1 0
Radim Zohorna 1 0 1 2 2
Lukáš Žemlička 0 1 1 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Fučík 60 0 5 39 0 0

Ohlasy k utkání

44. kolo, sobota 19.2.2011 od  
České Budějovice
5:7
(0:0, 2:5, 3:2)
Č. Budějovice - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 24. Bárta (Svoboda), 33. Beneš (Svoboda), 50. Pařízek (Prokop, Rob), 51. Beneš (Bárta, Škopek), 58. Svoboda (Ťoupal) - 22. Vala (Račanský, Žemlička), 30. Špringl (Hynek), 31. Němec, 39. Hynek (Špringl, Jelínek), 40. Zohorna, 42. Němec (Novotný), 60. Hynek.
Rozhodčí: Mandrysz - Brůha, Němec. Vyloučení: 7:9, navíc Němec (HBR) 5 + do konce. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 44:35.

Sestavy

Č. Budějovice

Podskalský - Piegl, Kypta, Prokop, Ťoupal, Škopek, Pařízek, Kutiš - Beneš, Svoboda, Bárta - Mareš, Hájek, Pich - Rob, Švec, Bílek.

Havl. Brod

Fučík - Vala, Pavlas, T. Dvořák, Meloun, Novotný, Dundáček, Šulák - Hynek, Křesťan, Špringl, Žemlička, Zohorna, Jelínek, Němec, Kuchta, Vosyka, Račanský.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu