7. 10. 2017 | Klára Petrásková, Štěpán Ondráček

Napínavá bitva v Hradci! Starší dorost nakonec prohrál

HRADEC KRÁLOVÉ - Starší dorostenci absolvovali druhé utkání ve dvou dnech. Po včerejším vítězství nad Pardubice jeli bojovat o body na led Mountfieldu HK. Družina okolo trenéra Richarda Cachnína st. nezačala vůbec dobře, když prohrávala po první třetině 3:0. Ve druhé dvacetiminutovce vykřesal jiskřičku naděje Tomáš Křehlík, ale vše vzalo za své ve třetí periodě. V ní Hradec nasázel čtyři branky a pojistil si tak tři body. Branky za Bruslaře zaznamenali dvougólový střelec Tomáš Křehlík a svou formu potvrdil také Marek Tecl.

Hradečtí skočili do zápasu rovnýma nohama. V 5. minutě vedli už o dva góly! Nejprve Hrabčák zavezl podél mantinelu puk na levý kruh, odkud našel Dominika Sklenáře. Ten u pravé tyče jen nastavil hůl. Následoval ho o chvíli později Petr Poppel, jenž z mezikruží pohledně vystřelil na vyrážečku – 2:0. Aktivní hokej přinesl v následujících minutách příležitosti na obou stranách, velmi blízko skórování byl třeba Pinkas. Ten totiž po efektní kombinaci celé útočné lajny nastřelil spojnici tyčí. Tuto akci sice Východočeši ještě nevyužili, do kabin šli ale i přesto s vedením 3:0. Dominik Sklenář totiž obdržel přesnou nahrávku do jízdy a krásně vymetl bližší růžek hostující klece.

Ze druhé dvacetiminutovky uplynulo necelých sedm minut, když hostující hráč vyřešil zmatky na brankovišti zalehnutím puku. Nařízeno bylo trestné střílení, kterého se ujal Pinkas, jeho ránu na vyrážečku ale přečetl Rachůnek. Skóre se chvíli nato mohlo měnit na druhé straně, Křehlík ale svým pokusem orazítkoval jen tyč.Zápas se pomalu přehoupl do své druhé poloviny, šance ale byly k vidění i nadále. Havlíčkobrodský Dudycha se málem radoval po obkroužení branky, hradecký Poppel zase napálil brankovou konstrukci. Krátce před koncem třetiny dostali hokejisté z Kotliny k dispozici dvojnásobnou přesilovku a naložili s ní náramně. Tomáš Křehlík zamíchal s pukem na pravém kruhu a poté jej švihem mezi tělem a tyčí propasíroval do brány – 3:1.

Z poslední periody neuběhly ani čtyři minuty a pod Bílou věží se slavil hattrick. Dominik Sklenář se prosadil pěknou ranou z levého kruhu – 4:1. Havlíčkobrodským se ale tříbrankový rozdíl nelíbil, a tak hned odpověděli. Tomáš Křehlík udělal před gólmanem rychlou kličku a bekhendem zvedl puk do sítě – 4:2. Přelom třetí části patřil hradeckému Samuelu Hrabčákovi, který zaznamenal dvě branky po sobě. Nejprve z mezikruží nádhernou ránou švihem vymetl levý vingl a o dvě minuty později přidal ještě další trefu pod břevno – 6:2. Z gólového účtu zápasu to ale stále nebylo vše. K dorážce se na hraně brankoviště dostal hostující Marek Tecl a jednoruč poslal puk směrem za brankovou čáru – 6:3. Konečné slovo ale měli Hradečtí. Konkrétně Maxmilián Komma, jenž využil vyjetí havlíčkobrodského gólmana a ze strany trefil prázdnou bránu. Po výhře 7:3 tak všechny body zůstaly ve východočeské metropoli.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 -2 0
Patrik Brdičko 0 0 0 -1 0
Richard Cachnín ml. 0 2 2 -2 0
Štěpán Dudycha 0 1 1 -1 2
Adam Dvořák 0 0 0 -2 0
Viktor Horák 0 0 0 -2 0
Daniil Kalačev 0 0 0 -2 0
Tomáš Kohout 0 0 0 -1 2
Matěj Krejčí 0 1 1 -1 0
Tomáš Křehlík 2 1 3 -2 2
Radim Pejchal 0 0 0 -2 2
Jakub Petržilka 0 0 0 -2 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 -1 0
Matěj Škareda 0 0 0 0 0
Marek Tecl 1 1 2 -2 0
Pavel Vaňous 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Matěj Rachůnek 60 0 7 43 0 0

Ohlasy k utkání

10.. kolo, sobota 7.10.2017 od 15:30
ČPP ARÉNA
7:3
(3:0, 0:1, 4:2)
Hr. Králové - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Sklenář (Hrabčák), 5. Poppel (V. Síla), 14. Sklenář (Šedivý, Hrabčák), 44. Sklenář (Hrabčák, Kukla), 51. Hrabčák (Kuboš), 53. Hrabčák (Sklenář), 57. Komma (Šánek, Jakubec) – 39. Křehlík (Dudycha, Krejčí), 46. Křehlík (Tecl, Cachnín), 55. Tecl (Cachnín, Křehlík). Rozhodčí: Lukáš Bejček - Daniel Horažďovský, Radek Špringl. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 145. Střely na branku: 50:27 (20:7, 13:7, 17:13). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3, 7:3.

Sestavy

Hr. Králové

Ševců (Vacek) – Řehák, Kukla "C", Voňka, Müller, Pěnčík, J. Kynčl, Kuboš – Dominik Šedivý, Sklenář "A", Jakubec, M. Síla, T. Pinkas, Hrabčák, Šánek, V. Síla, Soukup, Komma, Poppel

Havl. Brod

Rachůnek (Arbelovský) – Krejčí, Dudycha, Dvořák, Kalačev, Adam, Horák – Pejchal "A", Cachnín "A", Křehlík – Petržilka, Vaňous, Tecl "C" – Pokorný, Kohout, Brdičko – Škareda

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu