6. 10. 2017 | Ladislav Vácha

Bruslaři míří do Nymburku. Rozjedou u Labe další vítěznou sérii?

Havlíčkův Brod se pokusí navázat na domácí vítězství proti Kolínu u řeky Labe, kde ho v sobotu 7. října čeká od 17:00 bitva s Nymburkem. Středočeši se zatím potýkají s hodně mizernou koncovkou a i kvůli ní v dosavadním průběhu soutěže vyhráli jen jeden zápas, a to derby v Kolíně. Bruslaři se tak znovu budou muset dobře popasovat s ošemetnou rolí papírového favorita, aby si domů na Vysočinu odvezli kýžené tři body. Brodští fanoušci pořádají na zápas autobusový výjezd, jehož cena je 200 Kč. V případě zájmu kontaktujte p. Klementa (tel. 720 629 022). Odjezd je v 15:00 od zimního stadionu v Kotlině. Přijeďte havlíčkobrodské hokejisty podpořit!

NED Hockey Nymburk

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Nymburk (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: modrá a žlutá
Webové stránky klubu: klub.nedhockey.cz
Umístění v poslední sezóně: 6. místo po ZČ, konec v osmifinále play-off (s Jabloncem nad Nisou 0:4 na zápasy)
Trenér: Pavel Bičiště

Sestava z posledního utkání: Krofta (Formánek) – O. Kříž, Hierman, Knesl, Žemlička, Rittig, Hofman, Mašek – Smejkal, Josefus, Stehlík, Eis, Bičiště, Čapek, Synek, Planý, Kuzďas, Arnošt, Perrish, Šťastný, Maršoun
__________________________________________________________________________________

NED Hockey Nymburk x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
1–0–3–2 bilance 5–0–0–1
8., 6 bodů umístění 1., 15 bodů
12:22 skóre 39:15
4:3 (Kolín, venku) nejvyšší výhra 10:2 (Klatovy, doma)
1:8 (David Servis ČB, venku) nejvyšší prohra 3:6 (Žďár nad Sázavou, venku)
Petr Josefus – 5 bodů (0+5) nejproduktivnější hráč Jan Milfait – 17 bodů (9+8)
Jan Stehlík – 3 góly nejlepší střelec Jan Milfait – 9 gólů
Petr Josefus – 5 asistencí nejlepší nahrávač Jan Milfait, Jakub Šuhaj
– 8 asistencí
Ondřej Kříž – 4 body (2+2) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 11 bodů (4+7)
Michal Krofta 2,87 (6 zápasů)
Michael Formánek 9,00 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,40 (5 zápasů)
David Marek 2,00 (1 zápas)
Minulé zápasy soupeře
Nymburk – Žďár n. S. 0:1sn
Kolín – Nymburk 3:4
David Servis – Nymburk 8:1
Nymburk – Pelhřimov 3:4p
Písek – Nymburk 4:3
Všechny zápasy

Hokejisté Nymburku pravidelně brázdí druholigová kluziště. V sezoně 2015/2016 skončili po základní části na 8. příčce, když na sedmé Bruslaře ztratili jen tři body, a proklouzli do předkola play-off. V něm narazili na Žďár nad Sázavou, jemuž podlehli ve vyrovnané bitvě 1:2 na zápasy. V minulém soutěžním ročníku si Středočeši o dvě příčky polepšili a po dlouhodobé fázi obsadili 6. příčku. V osmifinále play-off se střetli s Jabloncem nad Nisou, ale pozdějšímu účastníkovi kvalifikace o postup do WSM ligy vůbec nestačili a po porážce 0:4 na utkání pro ně sezona skončila.

Jasnou jedničkou Středočechů je zatím devatenáctiletý talent Michal Krofta, který týmu vypomáhá z Mladé Boleslavi. K jednomu zápasu zatím naskočil i Michael Formánek, jenž odchytal první třetinu na ledě David Servisu České Budějovice. Stěžejním defenzivním pilířem je ostřílený mazák Ondřej Kříž (2+2), který je zatím nejproduktivnějším obráncem Nymburku. Stálicemi v zadních řadách mužstva jsou také Jaroslav Rittig a Aleš Knesl. Z beků už bodovali také Jakub Hierman (1+1) a americká posila Austin Parrish (0+1). Role spolehlivého nahrávače se zatím ujal útočník Petr Josefus (0+5), jenž vládne týmové produktivitě. Čtyři body má na kontě Jan Stehlík (3+1), jenž vede tabulku střelců Středočechů. Dvakrát už se zapsali do střelecké listiny Petr Maršoun a Jakub Planý (oba 2+0), dva kanadské body dosud nasbíral dvaadvacetiletý Dominik Synek (0+2).

Nymburk se zatím hodně trápí v koncovce a i kvůli tomu je v dosavadním průběhu soutěže remízovým králem. Trenér Pavel Bičiště vedl své svěřence jednou do prodloužení a dvakrát do samostatných nájezdů. Středočeši z těchto bitev ale pokaždé vyšli jako poražení, když penaltové loterie nezvládli v Klatovech (1:2sn) a se Žďárem nad Sázavou (0:1sn), v prodloužení potom padli doma s Pelhřimovem (3:4p). Parta od Labe zatím přemohla jen Kolín, kde vyhrála derby těsně 4:3. Výprask 1:8 schytala v Českých Budějovicích od místního David Servisu.

Soupiska Nymburku


Mezi nymburskými tyčemi vládne talentovaný gólman Michal Krofta.
(Foto: jacklin, rajce.idnes.cz)

Kdo může patřit mezi klíčové hráče soupeře?

Michal Krofta (B)

Devatenáctiletý odchovanec České Lípy prošel dorosteneckými kategoriemi i juniorkou Mladé Boleslavi. Za Nymburk poprvé naskočil v minulé sezoně, když si zachytal v play-off proti Jablonci nad Nisou. V současné době chytá extraligu za mladoboleslavskou juniorku, za Středočechy odehrál 6 zápasů a vedl si velmi dobře. V prvních dvou kolech i s prodloužením pustil jen jeden gól. Třímá v něm velký talent. Nastoupí zřejmě i proti Bruslařům.

Ondřej Kříž (O)

Dvaačtyřicetiletý matador už toho zažil v kariéře opravdu hodně. Hrál 1. ligu za Ústí nad Labem, Beroun, Jindřichův Hradec, Chomutov, Kadaň, Olomouc či Litoměřice. Extraligu si vyzkoušel na Kladně, v Plzni a ve Znojmě. V Nymburku začíná už 5. sezonu v řadě a pravidelně udivuje skvělou produktivitou. Tým na něj hodně spoléhá.

Jan Stehlík (Ú)

Jednatřicetiletý útočník má rovněž bohaté prvoligové zkušenosti. Druhou nejvyšší soutěž dlouho hrál za Kadaň a Chomutov, odkud jezdil vypomáhat druholigovému Klášterci nad Ohří. V barvách Nymburku působí nepřetržitě od sezony 2012/2013, v soutěžním období 2014/2015 absolvoval 12 zápasů v italské nejvyšší soutěži. Jedná se o obávaného střelce, který se už několikrát trefil i proti Bruslařům.

(Foto: bkboleslav.cz, Nymburský deník)

Minulé kolo

Kolín v Kotlině vzdoroval v 1. třetině, potom Brod rozhodl

Bruslaři prožili doslova pohádkový začátek zápasu a už v úvodní minutě se ujali vedení, když zblízka zasunul puk za Martínkova záda Lukáš Endál. Kozlové však hráli ve zbytku třetiny velmi dobře a dočkali se zaslouženého vyrovnání, když se z dorážky prosadil Ondřej Panna. Domácí si však vzali ztracené vedení zpět, šikovnou tečí ze vzduchu překonal gólmana Martínka Luboš Voříšek. Prostřední část se odvíjela jednoznačně v havlíčkobrodské režii a Adamova družina navýšila svůj náskok na 6:1. Při přesilovce se zblízka prosadil Kryštof Kulhánek a z předbrankového prostoru udeřili i Jan Milfait, Tomáš Chlubna a Jakub Šuhaj. Na konečných 7:1 upravil ve třetí periodě obránce Jiří Vašíček, jenž gólmana Sejpala propálil při hře v početní převaze z pravého kruhu

znak týmu 7 - 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 1. Endál (Milfait), 18. Voříšek (Havlík), 32. Kulhánek (Šuhaj, Milfait), 34. Milfait (Voříšek), 36. Chlubna (T. Semrád, Kozlík), 38. Šuhaj (Milfait, Voříšek), 59. Vašíček (Šuhaj, Milfait) – 7. Panna (Pýcha, Morkes). Rozhodčí: Filip Vrba – David Urubčík, Jan Kleprlík. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 713. Střely na branku: 49:30 (17:14, 16:8, 16:8). Třetiny: 2:1, 4:0, 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Kulhánek, Vala, Havlík, Kříž, Balgalvis – Endál, Třetina "C", Přidal – Šuhaj, Milfait "A", Voříšek – Beneš, Spratek, Kozlík – Kuchta, Ludvík, Chlubna

SC Kolín: Martínek (od 36. Sejpal) – Hanzl "A", Březina, Hlaveš, Pýcha, Voženílek, Barták, Sladký – Veselý, Semirád, Malý "C", Panna, Kadlec, Morkes, Kozák, Prokop, Kysela, Havelka, Pilný, Černý

(Video: Ondřej Rázl)

Nymburk neudržel vedení a prohrál na ledě posledního Písku

Jihočeši si vedli od začátku lépe a v 11. minutě se otevřeli gólový účet zápasu, když vystřihl krásné sólo David Ciboch. Ještě více klidu mohl vnést na písecké hole Martin Koupal, který se rychle zorientoval před Kroftovým brankovištěm a uklidil kotouč do odkryté klece. Hosty to však nezlomilo a ještě před druhou sirénou dokonali velkolepý obrat. V samostatném úniku se nemýlil Petr Maršoun, o vyrovnání se postaral výstavní ranou z kruhu Jakub Planý a pomyslné misky vah překlopil na stranu Středočechů svou druhou trefou Petr Maršoun, když se ujala jeho blesková dorážka. Tři body ale nakonec zůstaly u řeky Otavy. Ve 47. minutě zavěsil pod víko Josef Vlk a v 54. minutě se píseckým hrdinou stal zkušený bek Martin Parýzek, jehož dělovka při přesilovce zaplula za Kroftova záda.

znak týmu 4 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 11. Ciboch (Hanus), 24. Koupal (Suda), 47. Vlk (Koupal), 54. Parýzek (Hřebíček, Polata) – 28. Maršoun, 35. Planý (Hierman), 35. Maršoun (Arnošt). Rozhodčí: Hucl – Oudes, Vavruška. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Třetiny: 1:0, 1:3, 2:0. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.

IHC Písek: Bláha (R. Kříž) – Parýzek "C", Hřebíček, Hanus, Suda, Herr, Červinský, Kopenec – Polata "A", Sýbek "A", Medek, Ciboch, Koupal, Vlk, Novák, Drda, Pouch, Rod, Strnad, Jiřinec

NED Hockey Nymburk: Krofta (Formánek) – Kříž O.,Hierman, Knesl, Žemlička, Rittig, Hofman, Mašek – Smejkal, Josefus, Stehlík, Eis, Bičiště, Čapek, Synek, Planý, Kuzďas, Arnošt, Perrish, Šťastný, Maršoun

Nymburk na ledě posledního Písku vedl, ale své vedení promrhal a nakonec nebodoval.
(Foto: ihcpisek.cz)

Minulý vzájemný zápas

Brázdil vynuloval Bruslaře a Nymburk v Kotlině překvapivě vyhrál

Havlíčkův Brod se střetl s Nymburkem už v přípravném období a vzájemný zápas se mu vůbec nepovedl. Svěřenci trenéra Václava Adama se neskutečně trápili v koncovce, nepomohlo jim ani šest soupeřových vyloučení. Středočeši hráli velmi dobře a Bruslaře musel několikrát podržet skvěle chytající gólman Marek. V 50. minutě však přišel šok, když hosté dvěma slepenými brankami srazili svého soupeře do kolen. Nejdříve se trefil pohotovou ranou k protější tyčce Karel Bičiště a vzápětí skóroval parádním projektilem i Jakub Kuzďas.

znak týmu 0 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 50. Bičiště (Čapek), 50. Kuzďas (Šťastný). Rozhodčí: Jan Doležal, Tomáš Kukeně – Tomáš Krejčí, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 4:6. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 208. Střely na branku: 29:35 (11:10, 6:15, 12:10). Třetiny: 0:0, 0:0, 0:2. Průběh utkání: 0:2.

BK Havlíčkův Brod: Marek (Novák) – T. Semrád, Vašíček "C", Kříž, Kulhánek, Balgalvis, M. Semrád – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Beneš, Szilva, Kozlík – Homola, Voženílek, Veverka

NED Hockey Nymburk: Brázdil (Skuhrovec) – Žemlička, Knesl, Eliáš, Rittig, Parrish, Hofman – Smejkal, Josefus, Synek, Eis, Bičiště, Čapek, Král, Šťastný, Vostřák, Čtvrtečka, Kuzďas

Brankář Jaroslav Brázdil předvedl v Kotlině famózní výkon a vynuloval brodské střelce.

Věděli jste, že...

...Havlíčkův Brod vyřadil Nymburk (3:0 na zápasy) ve čtvrtfinále play-off v sezoně 2005/2006, na jejímž konci slavil návrat do 1. ligy?

...Bruslaři v minulé sezoně Středočechy porazili třikrát ze čtyř vzájemných zápasů, přičemž u Labe jim dokázali nadělit desítku (10:4)?

...nymburský obránce Aleš Knesl oblékal v prvoligové sezoně 2011/2012 havlíčkobrodský dres?

...nymburský gólman Michael Formánek chytal v minulém soutěžním období v Havlíčkově Brodě za Jindřichův Hradec a v 18. minutě musel předčasně střídat kvůli nepříjemnému zranění?

...havlíčkobrodští hokejisté udrželi hned v šesti vzájemných zápasech proti Nymburku nulu?

...Nymburk zatím nastřílel jen 12 gólů, což je nejméně z celé skupiny Střed?

Nymburský obránce Aleš Knesl hrál za Havlíčkův Brod 1. ligu.

Bilance s Nymburkem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 27
Bilance: 16-1-2-0-8
Výsledky: 5:6, 5:2, 4:0, 1:0, 2:1p, 5:3, 4:2, 1:2, 2:2, 0:2, 2:3, 0:6, 3:1, 3:3, 2:4, 5:0, 5:1, 2:0, x7:0, x4:1, x4:3, 2:3, 6:0, 3:1, 6:1, 3:5, 10:4
Skóre: 96:56

x - hráno v rámci play-off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu