19. 2. 2011 | Pavel Buňat

Čtvrtfinále pokračuje dnes večer

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Dnešní podvečer bude na čtyřech prvoligových stadionech opět ve znamení hokeje. Chystají se totiž odvety prvních zápasů čtvrtfinále play-off. Rebelové v Olomouci budou mít možnost odskočit na 2:0, což bude velmi nelehký úkol. Zaskočení Moravané si nechtějí ani připustit, že by prohráli i druhé utkání. Střetnutí začíná v 17.00 hod., a pokud nepatříte k několika desítkám havlíčkobrodských fans, kteří se na utkání chystají osobně, bude pro vás opět připraven on-line přenos.

První zápasy

Havlíčkův Brod zaskočil Olomouc s Pruskem v brance už po šesti minutách, kdy vedl 2:0. Lukáš Endál po perfektní práci Petra Šenkeříka a Václava Meidla dvakrát rozvlnil síť. Za domácí ve druhé třetině snížil Kucharczyk, Rebelové ale dokázali díky Holcovi a Endálovi, který tak zkompletoval hattrick, odskočit na rozdíl tří branek. Stav 1:4 platil ještě v 50. minutě, Olomouc stačila ještě snížit na 3:4, na víc ale naštěstí pro hosty nestačila. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli a vyhráli jsme. Oslavovat ale nebudeme. Připravujeme se na sobotní utkání a těšíme se.,“ nechal se na tiskové konferenci slyšet šéf brodské střídačky Petr Novák.

Jihlava si během pětapadesáti minut vypracovala náskok 2:0. O branky se postarali Jeslínek a Kaláb. Zdálo se být už rozhodnuto, jenže Znojmo smazalo dvougólové manko v 59. minutě, a to během pouhých 15 vteřin. Řehoř inkasoval po střelách Lattnera a Trojana. V prodloužení rozjásal Horácký zimní stadion, na který si našlo cestu přes 4600 diváků, Aleš Jelínek, a poslal tak Duklu do vedení 1:0 na zápasy.

Vrchlabí v Ústí nad Labem potrápilo domácí Lvy. Hosté šli do vedení v 11. minutě zásluhou Becka a nadějný stav 1:0 udrželi až do závěrečného hvizdu první třetiny. Ústí však neponechalo nic náhodě a během druhé části otočili skóre na 2:1 ve svůj prospěch, v další třetině pak Handlovský zajistil vedení 3:1. Vrchlabší sice snížili v 58. minutě na rozdíl jedné branky, k vyrovnání už nepomohla ani závěrečná power-play. Naopak udeřili domácí – Ludvík dovršil výhru 4:2

Na výhru se nadřel i Chomutov. Proti Hradci Králové rozhodl až ve třetí třetině. Skóre otevřel v polovině utkání chomutovský Hruška, o chvilku později srovnal Kubica. Nadějný stav pro Východočechy vydřel do 46. minuty. Domácí na svého soupeře zatlačili a Luňák v brance se musel pořádně ohánět – na Sikorův blafák byl ale krátký. Další uklidnění na hokejky domácím přinesl ve čtyřiapadesáté minutě Jíra, který se zasloužil o odskočení na konečných 3:1.

Olomouc je hratelná. Chceme vyhrát i další zápasy

Zraky všech havlíčkobrodských fanoušků se upínají na olomoucký zimní stadion. Po včerejší výhře mají Rebelové blíže k semifinále. A postup mezi čtyři nejlepší týmy ligy by byl velkým úspěchem. Navíc Olomouc je hratelný soupeř, čehož si je vědom i havlíčkobrodský trenér Petr Novák. „Postupem do čtvrtfinále jsme splnili předsezonní cíl, ale končit se nám nechce. Olomouc je hratelná.“ Podrobnou taktiku na soupeře z Hané však tají. „V čem je síla Olomouce? To vám neřeknu, nechám si tyhle věci pro sebe a podle toho pak vymyslíme taktiku,“ řekl s úsměvem trenér.

Ani samotní hráči si nechtějí připustit, že by dnes polevili. Do Kotliny chtějí jít za stavu 2:0. „Nebudeme hrát určitě uvolněněji. My se snažíme dojít v play-off co nejdále, takže v sobotu budeme hrát stejným způsobem. Vyhráli jsme jeden zápas, chceme však uspět i v dalších,“ svěřil se s jasnými plány hrdina prvního zápasu Lukáš Endál.

Zda se Rebelům povede zvítězit i ve druhém utkání, se dozvíme dnes večer od 17 hodin. Společně s tímto zápasem startují i ostatní duely, ve kterých na 2:0 můžou odskočit Jihlava, Ústí nad Labem a Chomutov.

Sobota 19. února - 2. zápasy:

17:00 HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Vrchlabí

17:00 HC Olomouc - HC Rebel Havlíčkův Brod

17:30 KLH Chomutov - HC VCES Hradec Králové

17:30 HC Dukla Jihlava - Orli Znojmo

Foto: Zdeněk Polák (hc-olomouc.cz)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu