30. 5. 2017 | Ladislav Vácha

Návrh rozdělení skupin: Střed s nováčkem, Žihadla zpět na Východě

Začátek nového soutěžního ročníku 2017/2018 už se malinkatými krůčky pozvolna blíží. A jaký v něm bude herní model 2. ligy? Zatím to vypadá, že zůstane stejný jako v minulé sezoně. Znovu by se mělo hrát ve třech skupinách, Západ, Střed a Východ, a stejný nejspíš zůstane i postupový klíč do WSM ligy. Klubům byl odeslán předběžný návrh rozdělení do skupin, který vyvolal především v podkrkonošských klubech velkou vlnu nespokojenosti a s největší pravděpodobností se bude ještě měnit. Bruslaři by podle něj opět narazili ve skupině Střed na Žďár nad Sázavou, Pelhřimov, Tábor, David Servis České Budějovice, Jindřichův Hradec, Písek, Kolín a Nymburk. Soupeřem Broďáků by už naopak nebyly Moravské Budějovice, jež by nahradil nováček ze Dvora Králové nad Labem.

Jisté je, že druholigovou scénu opouštějí postupující Vsetín a Sokolov, který v předešlém soutěžním období sestoupil. Místo Severočechů zaujme ve skupině Západ Most, jenž i přes veškerou snahu neudržel prvoligovou příslušnost a spadl o patro níž. Nováčkem je Dvůr Králové nad Labem, jemuž se podařilo vybojovat postup a podle předběžného návrhu by byl zařazen do skupiny Střed. Právě to vyvolalo v podkrkonošských klubech nesouhlasné reakce.

„Bojovali jsme o druhou ligu především z důvodu, aby se do regionu vrátila derby s Vrchlabím a Trutnovem. A teď tohle! Jsme šokovaní. Volal jsem do Prahy, jestli si z nás nedělají blázny. Pokud to bude takhle, tak druhou ligu hrát nebudeme,“ hřímal v rozhovoru pro Krkonošský deník prezident HC Rodos Dvůr Králové nad Labem Vasil Teodoridis.

„Nevěřil jsem vlastním očím, za téhle situace druhou ligu odhlásíme. Přece nebudeme dvakrát za sezonu jezdit 300 kilometrů do Klatov, když můžeme jet pomalu na kole do Dvora. Nemluvě o tom, že právě tyhle duely nám mohly naplnit kasu. Celý region se těšil na další derby. Přijde mi, že to tam zeměpisně rozdělovala uklízečka,“ zlobil se v interview pro stejné médium organizační manažer Trutnova Ondřej Poul.

„Rozdělení do skupin není v téhle soutěži nikdy jednoduché, ale ten letošní návrh je pro náš klub absolutně neakceptovatelný a budeme bojovat pro jeho změnu, všemi prostředky. Osobně se ale domnívám, že na 99 procent bude předběžný návrh změněn a derby se Dvorem se určitě dočkáme,“ věří vrchlabský jednatel Jiří Jakubec.

Předběžný návrh rozdělení skupiny 2. ligy pro sezonu 2017/2018 není v žádném případě definitivní, vždyť ještě ani neproběhla uzávěrka přihlášek. Stále tak není jasné, kdo všechno se bude účastnit bitev v rámci třetí nejvyšší tuzemské soutěže.

Předběžný návrh rozdělení skupin 2. ligy v sezoně 2017/18

Skupina Západ

HC Most
HC Draci Bílina
HC Vlci Jablonec nad Nisou
HC Řisuty
HC Vrchlabí
HC Děčín
SHC Klatovy
HC Trutnov
HC Kobra Praha
HC Klášterec nad Ohří

Skupina Střed

BK Havlíčkův Brod
HC Rodos Dvůr Králové nad Labem
SKLH Žďár nad Sázavou
KLH Vajgar Jindřichův Hradec
HC Tábor
HC David Servis České Budějovice
SC Kolín
IHC Písek
NED Hockey Nymburk
HC Lední Medvědi Pelhřimov

Skupina Východ

HC Moravské Budějovice 2005
HC RT TORAX Poruba 2011
Draci Šumperk
SHK Hodonín
HC Nový Jičín
HK Opava
HC Bobři Valašské Meziříčí
HC Kopřivnice
VSK Technika Brno

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu