22. 5. 2017 | Ladislav Vácha

První trénink áčka: Dřina v tělocvičně! Endál a další hráči s otazníky

Bruslaři v pondělí večer zahájili letní přípravu. V tělocvičně zimního stadionu v Kotlině se sešli ke kruhovému tréninku, jemuž předcházela rozcvička s medicinbaly. Na závěr si havlíčkobrodští hokejisté „střihli“ výklusem dvě kolečka kolem přilehlého rybníku Rantejch. A-tým vedl poprvé jako hlavní trenér Václav Adam, který měl se svým asistentem Ladislavem Fixou k dispozici 21 svěřenců včetně tří nováčků. Nad pokračováním Lukáše Endála, Miroslava Dubna a Jakuba Laciny v brodském dresu se stále vznáší otazníky, otevřenou otázkou je také návrat útočníka Jana Milfaita, jenž v minulé sezoně působil v prvoligové Třebíči. Tréninku přihlížel i talentovaný mladík David Michálek, který rehabilituje po operaci kolene. Už brzy najdete na našem webu kompletní fotogalerii a video z prvního tréninku Broďáků!

V týmu jsou 3 nováčci. Gólman Marek, bek Cívka a útočník Šuhaj

Na prvním tréninku Bruslařů se objevili tři noví hráči. Prvním z nich je devatenáctiletý brankář David Marek, který je havlíčkobrodským odchovancem. Před sezonou 2014/2015 předstoupil do Mladé Boleslavi, kde nastupoval za starší dorost a juniorku. V předešlém soutěžním ročníku také odchytal 7 zápasů za juniorku Olomouce.

Další novou tváří je dvaadvacetiletý obránce Dominik Cívka, jenž hrál za dorostenecké kategorie Jihlavy. V sezoně 2012/2013 hájil barvy staršího dorostu Havlíčkova Brodu, který se tehdy nedokázal udržet mezi extraligovou konkurencí. Další kroky mladého zadáka směřovaly do juniorky Komety Brno a soutěžní období 2015/2016 absolvoval v zámořské WSHL jako hráč týmu Superior RoughRiders. V předešlé sezoně pomohl k záchraně druholigové Technice Brno.

O místo v sestavě se popere také dvacetiletý útočník Jakub Šuhaj, který je odchovancem píseckého hokeje, s nímž spojil převážnou část své dosavadní kariéry. Sezony 2014/2015 a 2015/2016 strávil v juniorce Českých Budějovic, s níž si zahrál i prestižní play-off. V předchozím soutěžním ročníku bojoval v barvách mateřského Písku a nasbíral 31 kanadských bodů (10+21).

Útočník David Kozlík

Budou v Brodě pokračovat Endál, Duben a Lacina?

Co se týče elitního brodského útoku z minulé sezony, jistotou je již avizované setrvání zkušeného kapitána Miroslava Třetiny, který se zatím stejně jako jeho parťáci Lukáš Endál a Patrik Přidal připravuje individuálně. „O budoucnosti Lukáše Endála se i nadále jedná. Osobně jsem stále přesvědčen, že ho v týmu udržíme. S Patrikem Přidalem jsme na pokračování v brodském dresu předběžně domluveni,“ říká předseda BK David Kozlík starší.

Nejasná je zatím situace kolem obránců Miroslava Dubna a Jakuba Laciny. „Míra Duben stejně jako před minulou sezonou ještě váhá, o jeho setrvání v týmu ale určitě stojíme. Kuba Lacina úspěšně složil maturitní zkoušku. Čekáme, zda zůstane u nás, nebo dá přednost studiu na vysoké škole,“ dodává Kozlík. Stále se také jedná o možném návratu útočníka Jana Milfaita, jenž naposledy hrál za prvoligovou Třebíč. Podle slov šéfa klubu by tým mělo posílit maximálně 5 nových hráčů.

Obránce Martin Kříž

Bruslaři na úvodním tréninku (21 hráčů)

Brankáři

Čeněk Novák
David Marek (naposledy juniorka Olomouce a Mladé Boleslavi)
Jiří Adam

Obránci

Tomáš Semrád
Martin Kříž
David Bušek
Kryštof Kulhánek
Michal Semrád
David Vala
Dominik Cívka (naposledy Technika Brno)

Útočníci

Filip Navrátil
Filip Beneš
Tomáš Ludvík
Tomáš Chlubna
Petr Kuchta
David Kozlík
Luboš Voříšek
Vojtěch Veverka
Vladimír Szilva
Jakub Šuhaj (naposledy Písek)
Lukáš Křížek

David Michálek (netrénoval, po operaci nohy je aktuálně na marodce)

Poznámka:
Tučně vytištění hráči jsou v týmu noví, v minulé sezoně nepůsobili v A-týmu ani v juniorce Havlíčkova Brodu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu