26. 3. 2017 | Ladislav Vácha

Kdo získá v Kotlině mečbol? Bruslaře čeká velmi důležitá bitva!

Bruslaři sice vyhráli úvodní zápas semifinále play-off nad Moravskými Budějovicemi 8:5, ale Žihadla zvládla lépe odvetu a po výhře 6:3 zaslouženě vyrovnala stav série na 1:1. Další zápas je na programu už v pondělí 26. března od 18:00 v Kotlině, a bude nesmírně důležitý! Vítěz se totiž může výrazně přiblížit vysněnému postupu do kvalifikace o 1. ligu, protože bude mít k dispozici mečbol. Úkol pro havlíčkobrodské hokejisty zní jasně – při velkém množství obdržených branek zlepšit defenzivní činnost a přesilovky a připsat si důležitý triumf. Přijďte naše hokejisty znovu podpořit a dotlačit je svou úžasnou podporou k dalšímu vítězství! Těšíme se na vás! #OtupímeŽihadla

Dosavadní průběh série

Brod rozhodl ve 2. třetině, hattrickem se zaskvěl kanonýr Přidal

Kdo čekal v úvodním duelu semifinálové série opatrnou partii, ten se šeredně mýlil! Už první dvacetiminutovka jasně naznačila, že v Kotlině zřejmě dojde na štědré gólové hody. Bruslaři začali skvěle a už ve 4. minutě šli do vedení, když se při přesilovce ujala teč Lukáše Endála střely Tomáše Semráda. Žihadla byla aktivní a dočkala se rychlého vyrovnání. Na konci krásné kombinace stál Petr Krutiš a trefil se z mezikruží do odkryté brány. Pak však předvedl skvělou individuální akci Michal Teplý a jeho geniální pas usměrnil do sítě volný David Kozlík. Moravské Budějovice ale i nadále hrozily a v 16. minutě opět srovnaly se svým sokem krok, když uspěl z dorážky Ladislav Rytnauer.

Broďákům se nepovedl nástup do prostřední části a výtečně hrající Roman Mikeš dokonal obrat. Najel si do útočného pásma a skrytou střelou zpoza obránce zaskočil gólmana Nováka. Jenže domácí pak neuvěřitelně zaúřadovali a vypracovali si rozhodující náskok. Dvěma slepenými brankami překlopil pomyslné misky vah zpět na brodskou stranu Patrik Přidal, jenž nejdříve využil samostatného úniku a vzápětí v pádu úžasnou tečí zavěsil. Ve 32. minutě poslal Kaňkovského družinu do trháku po výborné Kuchtově nahrávce zpoza branky Tomáš Chlubna a odraženou ránu Tomáše Semráda pohotově zametl do sítě David Kozlík. Na začátku třetí periody sice vykřesal jiskřičku naděje další hezkou dělovkou Roman Mikeš, ovšem povedeným projektilem završil hattrick Patrik Přidal a po precizním blafáku se zapsal do střelecké listiny i David Michálek. Hosté ještě využili přesilovku, Petr Krutiš zkusil štěstí z těžkého úhlu a překvapil gólmana Nováka.

znak týmu 8 - 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 4. Endál (T. Semrád, Třetina), 9. Kozlík (Teplý, Duben), 26. Přidal (T. Semrád), 28. Přidal (Endál, Kříž), 32. Chlubna (Kuchta), 32. Kozlík (T. Semrád), 50. Přidal (Vala), 52. Michálek (Vala, T. Semrád) – 8. Krutiš (Rytnauer, Matějka), 16. Rytnauer (Krutiš), 22. Mikeš (Šťáva, Kovář), 47. Mikeš (Havel, Šťáva), 54. Krutiš (Matějka, Pelikán). Rozhodčí: Michal Škrobák, Tomáš Battěk – Radek Špringl, Ondřej Doležal. Vyloučení: 5:11, navíc Lupač (MBU) 5 min + OK [ZHK], Havel (MBU) 10 min OT [NESP]. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1392. Střely na branku: 53:35. Třetiny: 2:2, 4:1, 2:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 6:3, 6:4, 8:4, 8:5.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kříž, Bušek – Přidal, Třetina "C", Endál – Teplý, Kozlík, Michálek – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Navrátil, Szilva, Beneš – Křížek

HC Moravské Budějovice 2005: Dusík (32. Dudáček) – Šťáva, Kovář, Sobotka "A", Kliment, Peroutka, Polívka, Pelikán – Kondratěv, Havel, Mikeš "C", Nováček, Rytnauer "A", Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Hačecký

(Video: Ondřej Rázl)

Žihadla vrátila úder. Rozhodly přesilovky, Havel vsítil hattrick

Zatímco první duel odstartovali lépe havlíčkobrodští hokejisté, do odvety naskočila lépe Žihadla. Už v 5. minutě vypálil z pravého kruhu Lukáš Havel a jeho dělovka si našla cestu až za Novákova záda. Hosté potom nevyužili přesilovku 5 na 3, ale zanedlouho vystřihl hezkou individuální akci Lukáš Endál a postaral se o vyrovnání. Bruslaři udeřili podruhé v závěru 2. třetiny, a to dokonce při vlastním oslabení. Petr Kuchta vyvezl puk dopředu a naservíroval ho na hůl Filipa Beneše, jehož střela našla svůj cíl. O vítězi stejně jako v prvním utkání rozhodla prostřední část, v níž Moravské Budějovice hned třikrát skórovaly. Při hře v početní převaze se i s trochou štěstí radoval Roman Mikeš, pak natřikrát došťouchal puk za Novákovu výstroj David Horký a další přesilovku využil dělovkou z úhlu Lukáš Havel.

Domácí mohli ještě navýšit svůj dvoubrankový náskok, ale s chutí hrající Lukáš Havel nastřelil jen břevno. Příležitost na snížení měl David Kozlík, ale nevyužil ji. Naopak se blýsklo na druhé straně. Havlíčkův Brod si pomohl faulem a Lukáš Havel završil hattrick. Na rozdíl dvou gólů snížil po chybě černožlutých v rozehrávce Jakub Lacina, jenže žádné drama už se nekonalo, protože v poslední minutě duelu využil soupeřovy hry bez brankáře Roman Mikeš a uzavřel na konečných 6:3.

znak týmu 6 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 5. Havel (Kovář), 25. Mikeš (Nováček, Šťáva), 32. Horký (Hačecký), 37. Havel (Horký, Rytnauer), 52. Havel (Horký), 60. Mikeš (Horký) – 10. Endál (Přidal), 19. Beneš (Kuchta), 59. Lacina. Rozhodčí: Pavel Obadal, Rudolf Volf – Petr Blaha, Leon Wesley. Vyloučení: 10:8, navíc Mikeš (MBU) 10 min OT [ZHK], Beneš (HBR) 5 min + TH [HRUB]. Využití: 4:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1008. Střely na branku: 36:34. Třetiny: 1:2, 3:0, 2:1. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2, 5:3, 6:3.

HC Moravské Budějovice 2005: Dudáček (Dusík) – Šťáva, Kovář, Sobotka "A", Peroutka, Pelikán, Kliment, Polívka – Havel, Mikeš "C", Nováček, Rytnauer "A", Krutiš, Horký, Matějka, Lupač, Hačecký, Salát

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Kulhánek, Vala, Kříž, Bušek – Přidal, Třetina "C", Endál "A", Teplý, Kozlík, Michálek, Chlubna, Ludvík, Kuchta, Navrátil, Szilva, Beneš

(Video: FB HC Moravské Budějovice 2005)

Další program série

3. zápas, pondělí 27. března: BK Havlíčkův Brod – HC Moravské Budějovice 2005 (18:00)
4. zápas, středa 29. března: HC Moravské Budějovice 2005 – BK Havlíčkův Brod (18:00)

Případný rozhodující zápas

5. zápas, pátek 31. března: BK Havlíčkův Brod – HC Moravské Budějovice 2005 (18:00)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu