28. 2. 2017 | Ladislav Vácha

VIDEO: Důležitá bitva v Kotlině! Dokoná Brod obrat v sérii s Řisuty?

Kotlinu čeká další třaskavá bitva! Bruslaři v osmifinále play-off s Řisuty odčinili domácí porážku 2:4 a vyloupili led houževnatých Buldoků po výhře 5:2, čímž srovnali stav série na 1:1. Oba soupeři spolu znovu zkříží hole ve středu 1. března, tentokrát na zimním stadionu v Kotlině od 18:00. Nenechte si atraktivní duel ujít, havlíčkobrodští hokejisté vás budou znovu potřebovat! V článku najdete i krátké video z předzápasového tréninku. (Foto: Roman Mareš)

Rekapitulace průběhu série

Broďáci dotahovali marně, rozhodla nepovedená druhá třetina

Havlíčkův Brod naskočil do utkání výborně, měl tlak a vytvářel si nebezpečné šance. Soupeř však skvěle bruslil, sázel na poctivou obranu v čele se skvěle chytajícím gólmanem Ilašenkem a vyčkával na každou příležitost k útoku. Při Bruslařích stálo i štěstí, když vystřelil Jakub Sedláček a teč Petra Havlůje orazítkovala tyč. Domácí propadli ve 2. třetině, jíž prohráli překvapivě 0:3. Nejdříve udeřil zkušený matador Pavel Hegenbart, jenž zachytil puk po chybě v rozehrávce soupeře a z mezikruží zavěsil pod víko. Ve 37. minutě udeřil při přesilovce z dorážky Michal Borovanský a vzápětí po hezké individuální akci zpoza brány skóroval Šimon Náprstek. Broďáci si ve třetí periodě vynutili očekávaný tlak a snížili na nejtěsnější rozdíl. Od modré čáry se parádní ranou trefil Jakub Lacina a z dorážky ještě více zvedl akcie svého týmu Luboš Voříšek. To bylo ale z brodského pohledu vše, Středočechy definitivně uklidnil přesnou dělovkou z voleje při hře v početní převaze Václav Kolařík a dokonal velké překvapení po výsledku 2:4.

znak týmu 2 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 46. Lacina (Endál, Třetina), 50. Voříšek (Kozlík, Michálek) – 27. Hegenbart, 37. Borovanský (Krpata), 38. Náprstek, 54. Kolařík (Janeček). Rozhodčí: Libor Veinfurter – Michal Tasch, Jan Pechánek. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 862. Střely na branku: 41:27. Třetiny: 0:0, 0:3, 2:1. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Vala, Kulhánek, Duben "A", Lacina, Kříž, M. Semrád, Bušek – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Michálek, Voříšek, Kuchta – Chlubna, Ludvík, Beneš – Křížek, Kozlík, Navrátil

HC Řisuty: Ilašenko (Chabr) – Babický "A", Sedláček, Kolařík, Matula, Keller, Bílek, Kulich – Krpata, Kos "C", Borovanský, Hegenbart "A", Čurilla, Záleský, Náprstek, Janeček, Vyskočil, Slavíček, Havlůj, Fortelka

Bývalý Rebel Michal Borovanský hraje skvěle. V Kotlině zvýšil z dorážky vedení hostů.

Bruslaři zlepšili svůj výkon a připsali si důležitou výhru

Buldoci do zápasu naskočili naprosto famózně. Už ve 3. minutě Tobiáš Slavíček našel před bránou Davida Fortelku, který usměrnil kotouč přesně k tyčce. Vzápětí přišel jeden ze zlomových momentů utkání. Michal Borovanský poslal parádní pas před brankoviště Matěji Kosovi, jenž před odkrytou bránou pálil jen do tyčky. Hosté postupem času začínali tahat za delší konec pomyslného provazu a brzy slavili vyrovnání, když se z mezikruží prosadil hezkou střelou David Kozlík. Prostřední dějství se odvíjelo jednoznačně v havlíčkobrodské režii. Broďáci soupeře vytrvale mačkali u jeho brány a z velkého tlaku vytěžili obrat. Nejdříve nezaváhal při dorážce do prázdné brány Lukáš Endál a potom zametl hrací předmět do Ilašenkovy svatyně i kapitán Miroslav Třetina. Rovněž úvod třetí třetiny vyšel Bruslařům výtečně, v samostatném úniku vystřihl lahůdkový bekhendový blafák David Michálek a potupného "bůra" završil při přesilovce 5 na 3 Luboš Voříšek, jehož špičková pumelice zaplula přesně do šibenice. Řisuty nic nevzdaly a dočkaly se snížení. Při přesilovce dostal ideální pas Václav Kolařík a mířil k tyčce. Domácí měli potom i díky faulům soupeře tlak, ale brankář Novák chytal na jedničku podtrženou.

znak týmu 2 - 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Fortelka (Slavíček), 48. Kolařík (Janeček, Hegenbart) – 8. Kozlík (Michálek, Voříšek), 21. Endál (Přidal, Třetina), 32. Třetina (Endál, Přidal), 42. Michálek (Kozlík, Voříšek), 45. Voříšek (Endál, Přidal). Rozhodčí: Jechoutek – Doležal, Klouček. Vyloučení: 5:6, navíc Sedláček (RIS) 10 min OT [ZHK]. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 185. Střely na branku: 32:34. Třetiny: 1:1, 0:2, 1:2. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5.

HC Řisuty: Ilašenko (Chabr) – Babický "A", Sedláček, Matula, Kolařík, Keller, Bílek, Kulich – Krpata, Kos "C", Borovanský – Záleský, Čurilla, Hegenbart "A" – Slavíček, Janeček, Havlůj – Náprstek, Fortelka, Vyskočil

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Kulhánek, Vala, Lacina, Duben "A", M. Semrád, Kříž, Bušek – Endál "A", Třetina "C", Přidal – Voříšek, Kozlík, Michálek – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Navrátil, Beneš, Křížek

Luboš Voříšek zatím v sérii válí. Trefil se v obou zápasech a přidal 2 asistence.
(Foto: Roman Mareš)

Řisuty? Nepříjemný soupeř se skvělými přesilovkami

Ptáte se, na co si musejí dávat havlíčkobrodští hokejisté největší pozor? Určitě na hru v oslabení! Řisuty totiž hýří v přesilovkách nebezpečím, mají technicky dobře vybavené hráče, kteří o sobě na ledě vědí a dokáží si chytrou nahrávkou vytvořit ideální palebnou pozici. Názorně to předvedly v obou utkáních, když v Kotlině využily dvě přesilovky a v odvetě jednu. Bruslaře zatím trápí hlavně obránce Václav Kolařík, jenž se při hře v početní převaze trefil už dvakrát, a to po podobné akci z takřka totožné pozice v blízkosti levého kruhu. Středočeši při této herní disciplíně hodně hrozili hlavně v odvetě, ale svěřenci trenéra Kaňkovského hodně obětavě bránili a fantastickými zákroky je hodně podržel gólman Čeněk Novák.

Dá se očekávat, že i ve druhém utkání v Kotlině se budou Buldoci prezentovat podobnou hrou jako při svém překvapivém úspěchu. Opět by měli sázet hlavně na poctivou defenzivu podpořenou dobrým výkonem brankáře Ilašenka, přičemž budou číhat na každou příležitost k nebezpečnému protiútoku a soupeřovy fauly, jež by je pustily do kvalitně sehraných přesilovek. A jak by na to měli reagovat domácí? Možný recept nabídla prostřední třetina druhého duelu, kterou odehrál Havlíčkův Brod úžasně. Hýřil pohybem, často zakončoval a vzorně se tlačil do předbrankového prostoru.

Předzápasový trénink

Bruslaři dnes večer absolvovali volnější trénink. Snažili se hlavně vybruslit únavu ze včerejšího náročného zápasu a udržet se v co nejlepším tempu. K vidění byla cvičení na zakládání útoku, řešení herních situací 3 na 1, 3 na 2 nebo 2 na 1 či kombinaci v útočném pásmu. Nechyběla ani hra na dvě branky na zmenšeném prostoru. V týmu panuje skvělá nálada. Někteří hráči před tréninkem při nástupu na led napodobovali jízdu v kánoi, zkoušeli kousky z krasobruslení nebo vysypali kýbl plný puků na masku klečícího gólmana Nováka.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu