12. 2. 2017 | Štěpán Ondráček, Ladislav Vácha

Další krok k postupu! Mladší dorost doma skolil nepříjemný Kolín

Mladší dorostenci nastoupili v nadstavbové části poprvé v domácím prostředí, kde vyzvali na důležitý souboj Kolín, dalšího aspiranta na postup do extraligy. Mladí Bruslaři vedli 2:0, a i když soupeř ve druhé třetině snížil na nejtěsnější rozdíl, třetí periodu vyhráli přesvědčivě 3:0 a došli si pro cenné tři body za výhru 5:1. Za Havlíčkův Brod postupně mířili přesně do černého Tomáš Kulhánek, Dan Fiala, Pavel Dudek, Filip Klofáč a Adam Dvořák. (Foto: Juniorský hokej)

Domácí naskočili do zápasu aktivně a nebezpečně zahrozili. Marek Kopic měl v mírném úhlu na pravé straně dostatek času na zakončení, ale jeho ránu do bližší šibenice skvěle vyrazil brankář Kvasil. Slibnou příležitost měl i Patrik Vacík, jenž se hnal volným prostorem po levém křídle, ale z kruhu přestřelil kolínskou bránu. Zahrozili i Kozlové, ale brankář Král pohotově zasáhl svým ramenem. Kolín potom převzal iniciativu a zaměstnával Krále, ale ten byl bezchybný. V deváté minutě se mladí Bruslaři dostali do vedení. Situaci 2 na 1 vyřešil Pavel Dudek nahrávkou na lépe postaveného Tomáše Kulhánka, který zblízka trefil odkrytou bránu. Bruslaři si pak vytvořili obrovský tlak před brankou Kolína, který skončil druhou brankou. Matěj Trupl vystřelil z okraje kruhů a volný puk před brankou našel nejrychleji Dan Fiala, jenž uspěl pohotovou dorážkou. Velkou šanci měl potom i Kolín, ale proti změně stavu byl vynikající gólman Král.

Středočeši nastoupili do prostřední části velmi dobře. Brzy ujeli do přečíslení 2 na 1 a dobrou nahrávku dostal před bránu Jaroslav Naďo, ale zblízka vyprášil Králův beton. Kolín se hnal za snížením a při přesilovce se ho dočkal. Tadeáš Junek našel hezkým pasem rozjetého Milana Vrabce, který prostřelil brankáře Krále mezi betony. Marek Kopic zanedlouho ujel obraně Kozlů a tváří v tvář neuspěl proti Kvasilovi, který si pokryl mezeru mezi betony. Marek Kopic byl potom v další velké šanci, jenže přestřelil svatyni gólmana Kvasila, který už ležel na ledě. A to nebylo vše, Dominik Vacík se ocitl ve slibné šanci a mohl uklidnit svého mužstvo, ale jeho střela nenašla přesný cíl.

Na začátku třetí třetiny se proháčkoval do slibné šance Tomáš Kulhánek, který hledal ještě lépe postaveného spoluhráče, jenž zblízka napálil beton brankaře hostů. Výborně hrající Tomáš Kulhánek potom našel skvělou přihrávkou rozjetého Pavla Dudka, který vymetl všechny pavučiny v brance Kvasila. Tomáš Kulhánek měl prsty i ve čtvrtém brodském gólu, když vystřelil a velkého závaru před brankou Kozlů dokázal využít Filip Klofáč, který trefil zcela odkrytou branku. Kolín v závěru zápasu zkoušel power–play, ale z té nedokázal vsítit branku. Naopak to byl Adam Dvořák, který definitivně zpečetil přesným zásahem do prázdné brány výhru domácích a uzavřel na konečných 5:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Patrik Brdičko 0 0 0 0 2
Pavel Dudek 1 1 2 0 2
Adam Dvořák 1 0 1 0 0
Dan Fiala 1 0 1 0 0
Martin Horáček 0 0 0 0 0
Michal Kerber 0 0 0 0 4
Filip Klofáč 1 0 1 0 0
Marek Kopic 0 0 0 0 0
Jakub Košťál 0 0 0 0 0
Tomáš Kulhánek 1 2 3 0 2
David Matula 0 0 0 0 0
Filip Pártl 0 0 0 0 0
Adam Rybáček 0 0 0 0 0
Matěj Trupl 0 1 1 0 0
Patrik Vacík 0 0 0 0 0
Dominik Vacík 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Král 60 0 1 0 0 0

Ohlasy k utkání

B5. kolo, neděle 12.2.2017 od 09:45
5:1
(2:0, 0:1, 3:0)
Havl. Brod - Kolín
Liga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 9. Kulhánek (Dudek), 13. Fiala (Trupl), 43. Dudek (Kulhánek), 46. Klofáč (Kulhánek), 59. Dvořák – 27. Vrabec (Junek). Rozhodčí: Vít Stehlík – Michal Habásko, Filip Honza. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

Sestavy

Havl. Brod

Král (Juřicová) – Dvořák "A", Horáček, D. Vacík "C", Brdičko, Matula, Trupl, Kerber – P. Vacík, Kopic, Klofáč, Dudek, Rybáček, Fiala, Košťál, Pártl, Kulhánek "A"

Kolín

Kvasil (Burda) – Junek, Pokorný "A", Zugar "C", Grauer, Obr, Šupík, Kopecký, - Naďo, Havránek "A", Vrabec, Míšek, Klazar, Barták, Hübschmann, Vyvial, Pilný, Vankovský

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu