9. 2. 2017 | Ladislav Vácha

Tři porážky a dost! Brod chce v derby konečně skolit Plameny!

Fanoušci se brzy dočkají dalšího třaskavého derby Vysočiny! V sobotu 11. února je v Kotlině na programu bitva aktuálně prvních Bruslařů se Žďárem nad Sázavou, který v tabulce drží skvělé třetí místo. Havlíčkův Brod hraje ve výtečné formě a vyhrál už osmkrát za sebou, zatímco Plameny trápí velká nevyrovnanost výkonů. Doma sice vyhrávají, ale venku už padly pětkrát v řadě. Konečného svěřencům se však v tomto soutěžním ročníku proti Broďákům daří, ovládli všechny tři dosavadní vzájemné duely. Zlomí družina trenéra Romana Kaňkovského žďárské prokletí? Přijďte se podívat a Brod podpořit! Úvodní buly proběhne v 17:00!

SKLH Žďár nad Sázavou

Založení klubu: 1938
Stadion: Zimní stadion Bouchalky (kapacita 3 500 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hokejzr.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. místo po ZČ, semifinále play-off (porážka s Táborem 1:3 na zápasy)
Trenér: Michal Konečný

Sestava z posledního utkání: Řehoř (Sláma) – Pleva, Beneš, M. Vítek, Smejkal, Staněk, Rašner – Červenka, Kunstmüller, D. Vítek, Bureš, Kuřítko, Gregar, Kovářů, T. Střecha, Krupka, Pazourek
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x SKLH Žďár nad Sázavou

znak týmu znak týmu
22-3-2-6 bilance 16-5-2-10
1., 74 bodů umístění 3., 60 bodů
166:94 skóre 139:114
8:0 (Tábor, doma) nejvyšší výhra 10:3 (David Servis, doma)
5:8 (Tábor, venku) nejvyšší prohra 0:6 (Nymburk, venku)
Miroslav Třetina – 79 bodů (26+53) nejproduktivnější hráč Martin Červenka – 28 bodů (17+11)
Miroslav Třetina – 26 gólů nejlepší střelec Martin Červenka – 17 gólů
Miroslav Třetina – 53 asistencí nejlepší nahrávač Luboš Kunstmüller – 20 asistencí
Tomáš Semrád – 40 bodů (10+30) nejproduktivnější obránce Martin Pleva – 23 bodů (8+15)
Čeněk Novák 2,64 (25 zápasů)
Michael Panec 3,73 (13 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Milan Řehoř 3,23 (19 zápasů)
Jiří Sláma 3,31 (16 zápasů)
Robin Blažíček 4.32 (3 zápasy)
Martin Zelený 30,00 (1 zápás)
Minulé zápasy soupeře
Žďár n. S. – Písek 7:2
Pelhřimov – Žďár n. S. 5:3
Žďár n. S. – J. Hradec 4:2
Kolín – Žďár n. S. 6:2
Žďár n. S. – Tábor 3:2p
Všechny zápasy

Žďár nad Sázavou patří k tradičním druholigovým účastníkům. Plameny mají před nadcházející sezonou vysoko posazenou laťku, protože minulý soutěžní ročník jim vyšel na jedničku podtrženou. Obě derby Vysočiny s Havlíčkovým Brodem sice prohrály, když v Kotlině padly smolně 2:3 a v domácím prostředí musely skousnout soupeřův obrat na 2:5, a v základní části obsadily 9. místo, ale v play-off předvedly úžasnou krasojízdu. V předkole vyřadily bojovný Nymburk 2:1 na zápasy a ve čtvrtfinále po heroickém výkonu naprosto nečekaně vystavily stopku silnému Kolínu (konečný stav série 3:2), ve čtyřech utkáních je zdolal až účastník kvalifikace z Tábora (3:1).

V brankovišti souboru z Bouchalek se v této sezoně objevili hned čtyři gólmani. Nejvíce toho odchytali zkušení Milan Řehoř a Jiří Sláma, Robin Blažíček a Martin Zelený mají za sebou jen krátkou anabázi. Základními pilíři, na nichž stojí defenziva Plamenů, jsou nejproduktivnější bek Martin Pleva (8+15) a Petr Beneš (11+10), jenž z obránců nastřílel nejvíce gólů. Opomenout nesmíme ani matadora Pavla Staňka (5+7), který podpořil útok už dvanácti kanadskými body. V obranných řadách pravidelně nastupují i bývalý hráč Havlíčkova Brodu Josef Kolda (1+7), Václav Půža (1+3) či Tomáš Smejkal (0+3). Konečného družinu nejvíce táhne Martin Červenka (17+11), jenž vévodí produktivitě i tabulce střelců. Znamenitě si počínají i nejlepší nahrávač Luboš Kunstmüller (8+20), Lukáš Bureš (9+18), kanonýr Martin Kuřítko (15+9) nebo Tomáš Střecha (13+12). Výrazně o sobě dávají vědět také Martin Gregar (9+12), Michal Kaňka (9+11), Ondřej Kovářů (8+9) či v poslední době ve skvělé formě hrající Lukáš Paták (7+3).

Úvod soutěže žďárským hokejistům určitě nevyšel podle představ, ale jejich výkony měly postupem času výrazně vzestupnou tendenci. Vše vygradovalo dlouhým a veleúspěšným obdobím od 29. října do 4. ledna. Tým pod trenérskou taktovkou Michala Konečného prohrál jen jedinkrát, když padl v Kolíně 5:6 až po prodloužení, a držel od tohoto duelu úchvatnou sérii deseti vítězství v řadě! Zlom přišel při zápasu v Nymburku, kde Plameny utrpěly vysokou porážku 0:6 a od té doby si počínají jako na houpačce. Zatímco od této doby v domácím prostředí všechna čtyři klání vyhrály, venku čtyřikrát padly a nezískaly zde ani bodík! Žďáru se v této sezoně výborně daří proti Havlíčkovu Brodu, svého krajského rivala porazil ve všech třech dosavadních derby.

Soupiska Plamenů



Při minulém derby v Kotlině chytal za Plameny Milan Řehoř. Nastoupí i teď?

Atraktivní bitvu třetího s druhým zvládly lépe domácí Plameny

Kohouti prožili výtečný vstup do důležitého utkání a ve 3. minutě otevřeli gólový účet zápasu, když se z kruhu trefil mezi Řehořovy betony Vladimír Kýhos. Bouchalky poprvé jásaly na začátku 2. třetiny, když krásnou přesilovkovou kombinaci zakončil svižnou ranou z mezikruží po ledě Tomáš Střecha. Domácí dokonali velkolepý obrat ve 37. minutě. Martin Gregar si srovnal puk na hůl a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Žďárští hokejisté nakonec nejtěsnější vedení neudrželi, když v 50. minutě chyboval gólman Řehoř. Nahozený kotouč jen vyrazil přímo na hůl Vladimíra Kýhose, jenž vyrovnal z velkého úhlu. Napínavý souboj tak dospěl do prodloužení, v němž přiřkl Plamenům bonusový bod Martin Pleva, jehož ukázkový únik přes celé hřiště skončil ranou nad Klestilův beton.

znak týmu 3 - 2p znak týmu

Branky a nahrávky: 24. Střecha T. (Beneš, Krupka), 37. Gregar (Staněk, Kunstmüller), 63. Pleva – 3. Kýhos (Matušík), 50. Kýhos (Duben, Heršálek). Rozhodčí: Vrba – Mikšík, Otáhal. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 775. Střely na branku: 27:21 (6:9, 11:6, 9:5 – 1:1). Třetiny: 0:1, 2:0, 0:1 – 1:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2p.

SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva, Beneš, M. Vítek, Smejkal, Staněk, Rašner – Červenka, Kunstmüller, D. Vítek, Bureš, Kuřítko, Gregar, Kovářů, T. Střecha, Krupka, Pazourek

HC Tábor: Klestil (D. Novák) – Havran, Tesař, Hlaveš, Duben, Heršálek, Dvořák – Pechánek, Vaniš, Mrkvička, Kellner, Severa, Matušík, Seidl, Březina, Boháč, Kýhos, Blažek

(Video: hokejzr.cz)

Brod zostudil Nymburk, venku mu načepoval potupnou desítku

Havlíčkův Brod dominoval na ledě už od úvodního vhazování a soupeři nasypal hned v první třetině čtyři góly, když se postupně trefili Tomáš Chlubna, Michal Semrád, Luboš Voříšek a Patrik Přidal. Soubor z Kotliny v této sezoně už dvakrát čtyřgólové vedení prohospodařil, ale tentokrát si situaci skvěle pohlídal. V prostřední části završili kanára dvěma trefami David Michálek, a i když čestnou branku domácích vstřelil bývalý Rebel Aleš Knesl, hned s trojnásobnou odpovědí přispěchali Patrik Přidal, Michal Semrád a David Kozlík. Ve třetí periodě snížil Martin Svoboda, ale desítce se Středočeši nakonec nevyhnuli, když zaúřadoval brodský kapitán Miroslav Třetina. Nymburk pak už jen lehce zmírnil svou vysokou porážku, když na konečných 4:10 upravili Martin Ježek a Jan Stehlík.

znak týmu 4 - 10 znak týmu

Branky a nahrávky: 27. Knesl (Stehlík, Ječný), 49. Svoboda (Bičiště), 57. Ježek (Smejkal), 60. Stehlík (Svoboda) – 6. Chlubna, 6. M. Semrád (Přidal), 7. Voříšek, 14. Přidal (Třetina), 23. Michálek, 26. Michálek (Třetina), 34. Přidal (Michálek, Třetina), 36. M. Semrád (T. Semrád, Třetina), 39. Kozlík (Přidal), 53. Třetina (Přidal, Michálek). Rozhodčí: Tomáš Veselý – Radek Špringl, Michal Tasch. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Třetiny: 0:4, 1:5, 3:1. Průběh utkání: 0:6, 1:6, 1:9, 2:9, 2:10, 4:10.

NED Hockey Nymburk: Matoušek (7. – 40. Nahodil) – Loučka, Knesl, Saňa, Rittig – Smejkal, Ječný, Stehlík – Eis, Bičiště, Barbora – Kuzďas, Svoboda, Ježek – Kuncek, Matěj Krejčík

BK Havlíčkův Brod: Novák (46. Panec) – M. Semrád, T. Semrád, Vala, Kříž, Duben, Bušek – Přidal, Třetina "C", Kuchta, Chlubna, Voříšek, Michálek, Ludvík, Kozlík, Navrátil, Beneš, Křížek

Patrik Přidal v souboji. Na ledě Nymburku vstřelil dva góly Bruslařů.
(Foto: Vlastimil Čech, klub.nedhockey.cz)

Brod trestuhodně prohospodařil náskok a na Bouchalkách padl

Bruslaři naskočili do zápasu jako uragán a díky čtyřem trefám, o které se rovným dílem spravedlivě rozdělili Patrik Přidal a Lukáš Endál, si už ve 13. minutě vytvořili komfortní čtyřgólový náskok. Prvně jmenovaný se nejdříve trefil při přečíslení a třetí brodskou branku vstřelil parádně z pádu, nejproduktivnější hráč hostů a Přidalův parťák z elitního útoku udeřil z mezikruží a po bleskovém objetí brány propálil i gólmana Slámu, jenž vystřídal kolegu Řehoře. Plameny však nesložily zbraně a protrhly střelecké trápení těsně před prvním odchodem do kabin, když po nahrávce zpoza brány krásně zavěsil pod břevno Martin Kuřítko.

V prostřední části nápor Žďáru nad Sázavou pokračoval, a tak nebylo divu, že na nejtěsnější rozdíl snížili Lukáš Bureš a Martin Červenka, jehož rána zaplula při přesilovce přesně do šibenice. A aby toho nebylo málo, zaskočeného soupeře svěřenci kouče Michala konečného ve třetí periodě dorazili. Bekhendovou dorážkou vyrovnal Michal Kaňka a velkolepý obrat završil ve 44. minutě Lukáš Paták, jenž své sólo od modré čáry dotáhl do úspěšného konce povedenou střelou z mezikruží.

znak týmu 5 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 19. Kuřítko (Bureš, Gregar), 22. Bureš (Gregar, Kuřítko), 31. Červenka (Kunstmüller, Pleva), 41. Kaňka (Paták, Juráň), 44. Paták (Juráň) – 1. Přidal (Endál, Třetina), 7. Endál (Třetina, T. Semrád), 11. Přidal (Lacina, Třetina), 13. Endál (Třetina, T. Semrád). Rozhodčí: Vrba – Musil, Komínek. Vyloučení: 7:7, navíc Kulhánek a Třetina (oba HBR) OT 10 min. [NESP]. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 34:34 (14:10, 12:11, 8:13). Diváci: 1647. Třetiny: 1:4, 2:0, 2:0. Průběh utkání: 0:4, 5:4.

SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (11. Sláma) – Pleva, Beneš, Staněk, Kolda, Smejkal, Rašner, Hort, M. Vítek, D. Vítek, Kunstmüller, Červenka, Paták, Kaňka, Juráň, Gregar, Bureš, Kuřítko, T. Střecha, Krupka, Kovářů

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kulhánek, Bušek – Přidal, Třetina "C", Endál "A", Navrátil, Voříšek, Michálek, Tecl, Kozlík, Beneš, Chlubna, Ludvík, Křížek

(Video: hokejzr.cz)

Bilance s Plameny od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 17
Bilance: 11-0-2-4
Výsledky: 2:1, 8:5, 2:3p, 4:2, 2:4, 6:2, 1:3, 4:0, 8:2, 6:2, 6:2, 3:2, 3:2, 5:2, 2:4, 3:4sn, 4:5
Skóre: 69:45

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu