27. 1. 2017 | Ladislav Vácha

Prolomí prokletí neoblíbeného ledu? Brod čeká venku rozjetý Kolín

Havlíčkobrodští hokejisté po středeční výhře nad Vajgarem znovu mobilizují své síly. V sobotu 28. ledna se pokusí rozlousknout hodně tvrdý oříšek, když se představí na ledě pátého Kolína, který hraje ve skvělé formě. Kozlové patří mezi nejméně oblíbené soupeře Bruslařů, kteří je po sestupu do druhé ligy porazili jen jednou, když minulou vzájemnou bitvu ovládli v Kotlině 5:1. Nyní mají hodně velkou motivaci, protože na zimním stadionu u Labe se jim po pádu z vyšší soutěže ještě nepovedlo bodovat. Zlomí prokletí už zítra? Neváhejte a pojeďte se podívat, fanoušci organizovují vlakový výjezd! Úvodní buly proběhne v 17:07.

SC Kolín

Založen: 30. listopadu 1932
Stadion: Zimní stadion Kolín (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: sckolin.cz
Umístění v poslední sezóně: 1. místo po ZČ, konec ve čtvrtfinále play-off se Žďárem nad Sázavou (2:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Seidl

Sestava z posledního utkání: Sejpal (Koutský) – Hanzl, Kadlec st., Voženílek, Březina, Barták, Skokan – Malý, Semirád, Panna – Morkes, Zumr, Pipek – Černý, Krajňák, Kadlec ml. – Kozák, Havelka
__________________________________________________________________________________

SC Kolín x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
14-3-2-10 bilance 18-3-2-6
5., 50 bodů umístění 1., 62 bodů
112:96 skóre 144:83
9:2 (Pelhřimov, doma) nejvyšší výhra 8:0 (Tábor, doma)
4:11 (Písek, venku) nejvyšší prohra 5:8 (Tábor, venku)
Josef Malý – 29 bodů (17+12) nejproduktivnější hráč Miroslav Třetina – 65 bodů (20+45)
Josef Malý – 17 gólů nejlepší střelec Lukáš Endál – 24 gólů
Jakub Semirád – 15 asistencí nejlepší nahrávač Miroslav Třetina – 45 asistencí
Jan Hanzl – 13 bodů (5+8) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 35 bodů (9+26)
Martin Sejpal 2,94 (17 zápasů)
Vladislav Koutský 3,85 (10 zápasů)
Martin Růžička 2,50 (2 zápasy)
Milan Klouček 2,00 (1 zápas)
Martin Březina 12,00 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,74 (21 zápasů)
Michael Panec 3,48 (12 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Písek – Kolín 6:7p
Kolín – Pelhřimov 9:4
J. Hradec – Kolín 2:7
David Servis – Kolín 3:4
Tábor – Kolín 2:1p
Všechny zápasy

Kolín zvládl úžasně základní část minulé sezony. Své soupeře drtil jako na běžícím pásu a nebylo tak divu, že se vyhříval na úplném čele tabulky západní skupiny. Kozlové se mohli opřít především o skvěle chytající gólmany a spolehlivou defenzivu, jež byla pevná jako skála. Během dlouhodobé fáze inkasovala jen 80 branek, což bylo společně s Táborem jednoznačně nejnižší číslo. Všechny ostatní týmy ze skupiny Západ obdržely přes 100 gólů. O síle Seidlovy party se na vlastní kůži přesvědčili i havlíčkobrodští hokejisté, kteří doma prohráli 1:3 a na půdě soupeře padli kvůli gólu 16 sekund před koncem smolně 2:3. Středočeši překvapivě vypadli už ve čtvrtfinále play-off, když je dokonale překvapil rozjetý Žďár nad Sázavou a postoupil po triumfu 3:2 na zápasy do semifinále.

Kozlové nasadili v průběhu této sezony do brankoviště už pět gólmanů. Nejvíce toho odchytal třiadvacetiletý Martin Sejpal, který je v poslední době jasnou jedničkou, když nastoupil do čtyř předešlých utkání. Záda mu kryje jednatřicetiletý mazák Vladislav Koutský, jenž se může pochlubit i extraligovými zkušenostmi. V rámci úzké spolupráce s extraligovými Pardubicemi naskočili do hry Martin Růžička a Milan Klouček, krátkou desetiminutovou anabázi absolvoval i starší dorostenec Martin Březina. Stěžejním defenzivním pilířem je Jan Hanzl (5+8), s třinácti kanadskými body nejproduktivnější bek. Mezi stálice zadních řad patří také Marek Březina (3+7), Marek Voženílek (2+6), Lukáš Skokan (2+6) či Josef Horyna (1+6). Produktivitě a tabulce střelců Kolína vévodí pětatřicetiletý útočník Josef Malý (17+12), nejpilnějším nahrávačem je Jakub Semirád (11+15). Znamenitě si vedou i Martin Krajňák (14+9), Dominik Zumr (11+12), velezkušený Jiří kadlec st. (7+11), který trénuje starší dorost Kozlů, nebo Tomáš Pipek (11+7).

Středočeši měli hororový nástup do tohoto soutěžního ročníku, když v prvním kole doma překvapivě podlehli 1:4 českobudějovickému David Servisu. Vzápětí si však svěřenci pod trenérskou taktovkou zkušeného kouče Jiřího Seidla vyšlápli na Tábor, který vyprovodili z ledu po výhře 7:0. Pak si ale počínali jako na houpačce. Katastrofální zápas odehráli hokejisté od Labe v Písku, kde schytali výprask 4:11, ale vzápětí na svém ledě deklasovali Pelhřimov 9:2. V poslední době Kozlové neskutečně válí a budí velký respekt. Z předchozích dvanácti duelů prohráli jen třikrát, a to 1:5 v Havlíčkově Brodě, 3:4 ve Ždáru nad Sázavou a 1:2 po prodloužení v minulém kole na půdě Tábora.

Soupiska Kozlů



Jedničkou Kozlů je teď Martin Sejpal. Nastoupí i v sobotu proti Bruslařům?
(Foto: Tomáš Danko, hctabor.com)

Pojeďte podpořit Bruslaře! Fanoušci pořádají vlakový výjezd

Nemáte ještě program na sobotu a fandíte havlíčkobrodskému hokeji? Pak neváhejte a vydejte se s fanoušky do Kolína vlakem! Odjezd je v sobotu 28. ledna ve 14:00 z vlakového nádraží, přijďte včas! Jízdenku se nemusíte kupovat, zakoupí se skupinová.

Více informací najdete zde



Fanoušci Havlíčkova Brodu svůj tým mohutně podporují i při venkovních duelech.

Utkání bude mít charitativní nádech. Skončí plyšáci na ledě?

Kolínští fanoušci chystají pěkné gesto. Chtějí udělat dobrý skutek, a tak pořádají na domácí utkání s Havlíčkovým Brodem charitativní akci. Po prvním vstřeleném gólu Kolína zahází hrací plochu plyšáky, kteří poputují na dětské oddělení kolínské nemocnice.

Tábor po většinu zápasu vedl, ale Kolín ukořistil cenný bod

Jihočeši spustili hned na začátku duelu ofenzivní bouři a vytvořili si několik hodně slibných příležitostí, ale ztroskotali na skvěle chytajícím gólmanu Sejpalovi. Postupem času začínali přebírat otěže do svých rukou Kozlové, ale závěr úvodní dvacetiminutovky znovu patřil domácím, kteří se ujali vedení. Luboš Heršálek sice zazvonil jen na tyčku, ale vzápětí vypálil David Kellner a rozjásal ochozy. Prostřední část moc hokejové krásy nenabídla. Středočeši měli šance na vyrovnání, ale Kohouty podržel brankář Klestil. Domácí publikum tak zmrazila až situace z 54. minuty, kdy si sjel mezi kruhy Jiří Kadlec st. a nechytatelnou dělovkou zavěsil do šibenice. Bonusový bod nakonec získali hokejisté od Jordánu, když v prodloužení rozhodl Jakub Matušík.

znak týmu 2 - 1p znak týmu

Branky a nahrávky: 17. Kellner (Heršálek, Krátoška), 62. Matušík (Hlaveš) – 54. Kadlec st. (Zumr, Pipek). Rozhodčí: St. Mertl – J. Mertl, Samuel. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1022. Střely na branku: 40:31. Třetiny: 1:0, 0:0, 0:1 – 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1p.

HC Tábor: Klestil (D. Novák) – Havran, Liška, Hlaveš, T. Černý, Heršálek, Dvořák, Tesař – Vaniš, Mrkvička, Točík – Severa, Matušík, Seidl – Kellner, Krátoška, J. Březina – Blažek, Krätzer, Kýhos

SC Kolín: Sejpal (Koutský) – Hanzl, Kadlec st., Voženílek, Březina, Barták, Skokan – Malý, Semirád, Panna – Morkes, Zumr, Pipek – Černý, Krajňák, Kadlec ml. – Kozák, Havelka


(Video: hctabor.com)

Broďáci splnili s Vajgarem povinnost, ale soupeř je potrápil

Havlíčkobrodská družina byla proti poslednímu Jindřichovu Hradci jako lídr tabulky horkým papírovým favoritem, ale první třetinu překvapivě vyhráli hosté. V 10. minutě při přesilovce vypálil od modré čáry David Kohút a Aleš Furch parádní tečí nedal brankáři Novákovi šanci. Parta z Kotliny měla raketový nástup do prostřední části, když z nařízeného trestného střílení už za 15 sekund hry vyrovnal Patrik Přidal. Obrat dokonal kapitán Miroslav Třetina, jenž po úchvatném sólu vymetl šibenici. Hosté se dostali k ojedinělé šanci a bylo vyrovnáno, když kotouč dorazil za Novákova záda pohotový David Kohút.

S bleskovou odpovědí však přispěchal ranou od modré čáry Miroslav Duben, jenž slavil první trefu v sezoně. Těsně před odchodem do kabin ještě uklidnil domácí Kryštof Kulhánek, jehož skrytá střela od modré čáry doputovala až do sítě. V 50. minutě z dorážky udeřil Patrik Přidal, ale Ota Lazorišák vzápětí vykřesal pro Jihočechy jiskřičku naděje. Potom už se ale radovali jen Bruslaři. Dvakrát za sebou se prosadil fantasticky hrající Miroslav Třetina, jenž završil hattrick, a v poslední minutě upravil na konečných 8:3 dalekonosnou střelou Tomáš Chlubna.

znak týmu 8 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 21. Přidal (TS), 27. Třetina (Kuchta, T. Semrád), 38. Duben (Voříšek), 40. Kulhánek (Kuchta, Třetina), 50. Přidal (Třetina, Vala), 52. Třetina, 59. Třetina (Voříšek), 60. Chlubna (Navrátil) – 10. Furch (D. Kohút), 37. D. Kohút (Heldák, Furch), 51. Lazorišák (Šalamoun). Rozhodčí: Rudolf Volf – Aleš Vavruška, Jakub Oudes. Vyloučení: 2:2, navíc D. Kohút (JHR) 10 min. OT [ZHK]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 406. Střely na branku: 53:19. Třetiny: 0:1, 4:1, 4:1. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 8:3.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Bušek, T. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kulhánek – Přidal, Třetina "C", Kuchta – Voříšek, Kozlík, Michálek – Chlubna, Ludvík, Navrátil – Nguyen, Křížek, Beneš

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Formánek (Pírs) – Straka, Pípal "A", T. Kohút, Růžek, Zderadička, Bureš "A" – Furch, D. Kohút, Heldák, Šalamoun, Lazorišák "C", Jaša, Svatuška, Červený, Jambor, Beran, Vantuch

Bruslaři zlomili prokletí a konečně porazili neoblíbený Kolín

Do brankoviště Kozlů se postavil v rámci úzké spolupráce s extraligovými Pardubicemi zkušený brankář Martin Růžička, ale domácí z něj neměli zbytečný respekt a v 9. minutě vedli už 2:0. Nejdříve si srovnal dobře mířidla Miroslav Třetina a z prostoru levého kruhu otevřel gólový účet zápasu, chvíli po něm pak dotlačil puk z dorážky do soupeřovy odkryté brány Luboš Voříšek. Kolín však nesložil zbraně a ještě před první sirénou mocně slavil kýžené snížení, když střelu Lukáše Skokana tečoval mimo dosah gólmana Nováka Tomáš Pipek. Broďáci však žádné drama nedopustili a jednoznačně ovládli druhou periodu, jíž vyhráli poměrem 3:0 a uzavřeli tak na konečných 5:1. Zblízka přehodil Růžičkův beton David Kozlík, při přesilovce využil ranou z voleje parádní nahrávku kapitána Třetiny Kryštof Kulhánek a Lukáš Endál bez lítosti vyhnal všechny pavouky ze šibenice.

znak týmu 5 - 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 6. Třetina (Přidal, Endál), 9. Voříšek (Michálek), 29. Kozlík (Endál, Vala), 34. Kulhánek (Třetina, Endál), 35. Endál (Chlubna, Ludvík) – 19. Pipek (Skokan). Rozhodčí: Marek Honza – Martin Klouda, Jan Kleprlík. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 37:28. Diváci: 562. Třetiny: 2:1, 3:0, 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kulhánek – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Navrátil, Voříšek, Michálek – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík, Křížek

SC Kolín: Růžička (Sejpal) – Hanzl, Březina, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna – Malý "C", Semirád, Kadlec "A", Zumr, Jelínek, Pipek, Krajňák, Kozák, Černý, Panna, Netušil

Bilance s Kolínem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 23
Bilance: 11-1-1-0-10
Výsledky: 3:4, 4:3, 6:3, 3:4, 0:4, 2:4, 5:2, 5:1, 0:2, 5:2, 4:3p, 7:3, 3:1, 2:2, 6:2, 0:1, 8:2, 4:2, 1:3, 2:3, 2:3, 2:3, 5:1
Skóre: 79:58

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu