24. 1. 2017 | Ladislav Vácha

Drama, nebo jasná záležitost? První Brod hostí poslední Vajgar

Nic jiného než tři body! Havlíčkobrodští hokejisté ve středu 25. ledna přivítají v Kotlině Jindřichův Hradec a proti poslednímu týmu tabulky budou jako průběžný lídr horkým papírovým favoritem. Bruslaři si ale rozhodně nemohou dovolit nic podcenit, Jihočeši už v průběhu sezony dokázali několikrát překvapit a svého soka z Kotliny v minulé vzájemné bitvě pořádně prohnali, když Broďáci vyhráli u Vajgaru těsně 6:5. Svěřenci kouče Romana Kaňkovského se budou muset navíc popasovat s absencí svého nejlepšího střelce Lukáše Endála, jenž znovu vypomůže prvoligové Slavii Praha. Úvodní buly proběhne v 18:00, přijďte fandit, těšíme se na vás!

KLH Vajgar Jindřichův Hradec

Založení klubu: 1929
Stadion: Zimní stadion Jana Marka (kapacita 4 000 míst)
Klubové barvy: bílá, modrá a žlutá
Webové stránky klubu: klhvajgar.cz
Umístění v poslední sezóně: 18. místo po ZČ
Trenér: Milan Mazanec

Sestava z posledního utkání: Formánek (Pírs) – Tržil, Pípal, Bureš, Straka, T. Kohút, Růžek – Šalamoun, Lazorišák, Jaša – Červený, Hrouda, Bílek – Svatuška, Jindra, Košťál – Beran, Vantuch, Kundrát – Pichler
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x KLH Vajgar Jindřichův Hradec

znak týmu znak týmu
17-3-2-6 bilance 2-1-1-23
1., 59 bodů umístění 10., 9 bodů
136:80 skóre 72:175
8:0 (Tábor, doma) nejvyšší výhra 4:1 (Tábor, venku)
5:8 (Tábor, venku) nejvyšší prohra 1:13 (M. Budějovice, doma)
Miroslav Třetina – 60 bodů (17+43) nejproduktivnější hráč Ota Lazorišák – 26 bodů (7+19)
Lukáš Endál – 24 gólů nejlepší střelec David Jaša – 8 gólů
Miroslav Třetina – 43 asistencí nejlepší nahrávač Ota Lazorišák – 19 asistencí
Tomáš Semrád – 34 bodů (9+25) nejproduktivnější obránce Tomáš Tržil – 12 bodů (2+10)
Čeněk Novák 2,72 (20 zápasů)
Michael Panec 3,48 (12 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas David Pírs 6,72 (18 zápasů)
Michael Formánek 7,56 (15 zápasů)
Matěj Koreň 9,77 (1 zápas)
Minulé zápasy soupeře
Pelhřimov – J. Hradec 8:4
David Servis – J. Hradec 5:6
J. Hradec – Písek 6:5sn
J. Hradec – Kolín 2:7
J. Hradec – Tábor 2:6
Všechny zápasy

Jindřichův Hradec se minulým soutěžním ročníkem doslova protrápil. Jihočeši byli na druholigové scéně velkým otloukánkem a na své soupeře v naprosté většině případů zkrátka vůbec nestačili. Za základní část, v níž se hrálo 34 zápasů, dokázal Vajgar jen dvakrát vyhrát za plný bodový zisk a ve třech případech získal jeden bod. Shodou okolností jeden z nich právě proti Havlíčkovu Brodu, jemuž doma podlehl 1:2 až po prodloužení. Získal tak pouhých 9 bodů a s obrovskou ztrátou skončil v tabulce beznadějně poslední. Nakonec měl velké štěstí, že v soutěži zůstal, protože se nakonec kvůli příušnicím Pelhřimova nehrálo o udržení.

Vajgar sází na hodně mladý tým, což je vidět už na obsazení brankářského postu. Nejvíce toho odchytal jednadvacetiletý David Pírs, ale v Kotlině se při minulém vzájemném souboji postavil mezi tyče jeho starší kolega Michael Formánek. A na tento zápas nerad vzpomíná, protože kvůli nepříjemnému zranění musel střídat a do brány se tak postavil šestnáctiletý debutant Matěj Koreň. Nejproduktivnějším obráncem je Tomáš Tržil, který nastřádal 12 kanadských bodů (2+10). Dobře si počínají i Josef Bureš (3+5), Jakub Pípal (2+5), Tomáš Kohút (2+3) či Adolf Straka (0+5). Nepostradatelným hráčem Jihočechů je nepochybně kapitán Ota Lazorišák (7+19), jenž vládne kanadskému bodování týmu i tabulce nahrávačů. Pozicí nejlepšího kanonýra se může pochlubit talentovaný mladík David Jaša (8+10), ke stálicím útočných řad patří i David Bílek (4+5), Dominik Šalamoun (7+3) nebo Simon Beran (1+4).

Mazancovi svěřenci se od začátku tohoto soutěžního ročníku znovu hodně trápí a s pouhými devíti body se krčí s obrovským odstupem na dně tabulky. Sužuje je hlavně defenzivní činnost, inkasují totiž neskutečné množství branek. Hned čtyřikrát obdrželi 10 a více gólů, a to dvakrát od Moravských Budějovic (venku 3:10 a doma 1:13) a dvakrát od Pelhřimova (doma 1:11 a venku 2:10). Jihočeši za 27 kol dokázali jen třikrát vyhrát, když venku zaskočili Tábor po výhře 4:1, nedávno vyloupili led předposledního David Servisu České Budějovice (6:5) a doma vystřihli úžasný obrat proti Písku (6:5sn). Na body potom už dosáhli jen proti Kolínu, s nímž padli před svými fanoušky 1:2 až po samostatných nájezdech.

Soupiska Vajgaru



Takto se radovali z gólu při domácí bitvě s Vajgarem Kryštof Kulhánek a David Vala.

Takto ztratit náskok je trestuhodné, ví kouč Roman Kaňkovský

„Říkal jsem to i hráčům v kabině. Myslím si, že takhle ztratit druhé utkání v rozmezí nějakých tří týdnů je trestuhodné. V tréninku se hodně zaměříme na obrannou činnost, abychom nedělali takové chyby, jaké děláme teď. S takovým přístupem se v play-off hrát nedá,“ okomentoval vítězství v Pelhřimově hlavní trenér Roman Kaňkovský.

Trenéra Romana Kaňkovského ztracený náskok v Pelhřimově hodně rozzlobil.

Tábor jednoznačně splnil roli favorita a v derby vyloupil Vajgar

Už to vypadalo, že první třetina skončí bez branek, ale Ota Lazorišák putoval na lavici hanby a Dominik Točík pouhé dvě sekundy před sirénou poslal hosty do vedení. Tábor zahájil fantasticky druhou třetinu, když už v její první minutě zakončil přečíslení 3 na 2 přesnou ranou nad Formánkovu lapačku Vojtěch Mrkvička. Domácí potom neproměnili trestné střílení, ale nakonec se přeci jen dočkali kýženého snížení, když se z rychlého protiútoku trefil Simon Beran. O bleskovou odpověď se však postaral pěknou tečí Dominik Točík a opět výrazně uklidnil soubor od Jordánu. Ve třetí periodě už se žádné drama nekonalo, Kohouti zásluhou přesné teče Ladislava Hlaveše a střeleckých úspěchů Aleše Krátošky s Jakubem Krätzerem zvýšili už na propastných 1:6. Konečnou podobu dal výsledku mladík David Jaša, jenž si v 57. minutě vychutnal gólmana Davida Nováka a upravil na 2:6.

znak týmu 2 - 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 34. Beran (Vantuch, Pípal), 57. Jaša (Šalamoun, Bureš) – 20. Točík (Havran, Novák), 21. Mrkvička (Točík, Havran), 36. Točík (Vaniš, Havran), 45. Hlaveš (Matušík), 54. Krátoška (Kýhos, Březina), 55. Krätzer (Pechánek, Liška). Rozhodčí: Král – Mikšík, Linhart. Vyloučení: 9:11, navíc Heršálek (TAB) OT 10 min. [NESP]. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 385. Střely na branku: 15:39 (3:12, 5:15, 7:12). Třetiny: 0:1, 1:2, 1:3. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6, 2:6.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Formánek (Pírs) – Tržil, Pípal, Bureš, Straka, T. Kohút, Růžek – Šalamoun, Lazorišák, Jaša – Červený, Hrouda, Bílek – Svatuška, Jindra, Košťál – Beran, Vantuch, Kundrát – Pichler

HC Tábor: D. Novák (Klestil) – Havran, Tesař, Liška, Černý, Heršálek, Hlaveš – Vaniš, Mrkvička, Točík – Severa, Matušík, Seidl – Březina, Krátoška, Kýhos – Blažek, Pechánek, Krätzer.



Od začátku jsme byli lepší, pochvaloval si asistent trenéra Tábora Zdeněk Šťastný.
(Foto: hctabor.com)

Deja vu. Brod opět ztratil čtyřgólový náskok, ale tentokrát vyhrál

Lední Medvědi naskočili do derby s chutí a už ve 3. minutě zvedali ruce nad hlavu, když Martin Hadrava schoval svou střelu za obránce a brankář Novák nestihl včas zareagovat. Vypadalo to, jako kdyby tím domácí píchli do vosího hnízda, protože Bruslaři zareagovali hned čtyřikrát. Ze skrumáže před bránou vyrovnal důrazný David Kozlík, přečíslení 2 na 1 dotáhl do úspěšného konce Miroslav Třetina a při přesilovce potom dvakrát udeřil Patrik Přidal. Gólový účet úvodní dvacetiminutovky ale podtrhl až Miroslav Kopic, jenž snížil na 2:4. Na začátku druhé části odskočil Havlíčkův Brod už na 6:2, když se štěstím skóroval Lukáš Endál a povedený pas zpoza brány využil David Michálek.

Na Pelhřimov by si zřejmě v tu chvíli nevsadil nikdo ani korunu, ale Dvořákova skvadra okamžitě zahájila stíhací jízdu. Z trestného střílení snížil Tomáš Plachý a brzy po něm se ujala mazaná teč Lukáše Siřištěho. Po závaru před brodským brankovištěm snížil na nejtěsnější rozdíl Martin Hadrava a v 51. minutě vyrovnal z mezikruží Libor Bezděk. Hosté tak stejně jako na žďárských Bouchalkách promrhali komfortní náskok, ale tentokrát dokázali vyhrát, když jim bonusový bod vystřelil v penaltové loterii Miroslav Třetina.

znak týmu 6 - 7sn znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 17. Kopic (Plachý, Votápek), 36. Plachý (TS), 37. Siřiště (Wasserbauer, Hájek), 46. Martin Hadrava (Marek Hadrava, F. Kasalý), 51. Bezděk (Votápek) – 3. Kozlík (Voříšek, Kulhánek), 12. Třetina (Přidal, T. Semrád), 14. Přidal (Navrátil, Třetina), 15. Přidal (Třetina, T. Semrád), 25. Endál (Třetina, Přidal), 36. Michálek (Kozlík, Voříšek), rozh. náj. Třetina. Rozhodčí: Battěk – Marek, Ovsík. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 650. Třetiny: 2:4, 2:2, 2:0 - 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:6, 6:6, 6:7sn.

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Černý (Urban) – Kubát, Port, D. Kasalý, Jelínek, Hájek, Adam, Wasserbauer – Marek Hadrava, Martin Hadrava, Votápek, F. Kasalý, Kopic, Plachý, Bezděk, Siřiště, Doležal, Všetečka

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben, Lacina, Kulhánek, Vala – Přidal, Třetina, Endál, Voříšek, Kozlík, Michálek, Chlubna, Ludvík, Navrátil, Nguyen, Kuchta, Beneš

Pořádné nervy. Brod vyhrál na ledě posledního Vajgaru o gól

Už 12 sekund po úvodním vhazování bylo jasné, že Bruslaře nečeká na jihu Čech procházka růžovou zahradou. Mezi kruhy totiž vypálil Dominik Šalamoun a hezkou střelou prostřelil gólmana Pance. Hosté se bleskově vzpamatovali. Nejdříve vyrovnal střelou nad Pírsovy betony David Kozlík a v 6. minutě dokonal obrat Tomáš Ludvík, jehož nahození zpoza brány šťastně doputovalo do sítě. Netrvalo to dlouho a bylo znovu vyrovnáno, když nabídku Oty Lazorišáka využil Josef Bureš. Bruslaři šli ve druhé třetině do trháku, když zblízka propasíroval puk za Pírsova záda David Kozlík a šikovnou tečí skóroval i Filip Beneš.

A když ve třetí periodě udeřil proti svému bývalému týmu i Luboš Voříšek, vypadalo to, že domácí jsou už zlomení. Ale omyl! Z prostoru kruhů zavěsil golfákem Tomáš Tržil a na nejtěsnější rozdíl snížil z dorážky Jakub Pípal. V 57. minutě Havlíčkův Brod znovu odskočil soupeři na rozdíl dvou branek, když při hře bez brankáře soupeře trefil prázdnou bránu Miroslav Třetina. Poslední slovo však patřilo Vajgaru, pouhé čtyři sekundy před závěrečnou sirénou upravil šikovnou ranou na konečných 5:6 Ota Lazorišák.

znak týmu 5 - 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 1. Šalamoun (Lazorišák), 11. Bureš (Lazorišák, Jaša), 54. Tržil (Jaša, Lazorišák), 57. Pípal (Svatuška), 60. Lazorišák (Bureš, Tržil) – 2. Kozlík (Kuchta, Chlubna), 6. Ludvík (Kulhánek), 30. Kozlík (Kuchta, Chlubna), 36. Beneš (Voříšek, Duben), 47. Voříšek (Beneš, Duben), 59. Třetina (Duben). Rozhodčí: Hodač – Svatopluk, Doležal. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 40:56. Diváci: 285. Třetiny: 2:2, 0:2, 3:2. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 4:5, 4:6, 5:6.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Pírs (Formánek) – Straka, Bureš, Tržil, Pípal, T. Kohút, Růžek – Jaša, Lazorišák, Šalamoun, Pichler, Svatuška, Bastl, Vantuch, Beran, Homolka, Přibyl, Kundrát

BK Havlíčkův Brod: Panec (Novák) – T. Semrád, M. Semrád, Duben, Vala, Kulhánek, Lacina, Bušek – Přidal, Třetina, Kuchta, Kozlík, Beneš, Navrátil, Voříšek, Michálek, Chlubna, Ludvík, Křížek

Bilance s Vajgarem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 25
Bilance: 13-1-2-0-9
Výsledky: 4:4, 2:6, 1:5, 2:4, 8:3, 1:7, 5:3, 1:2, 3:2, 5:4, 6:2, 1:0, 3:2, 2:2, 0:3, 4:3, x1:4, x1:3, x1:3, x4:2, 2:1p, 4:3, 5:0 kont., 8:2, 6:5
Skóre: 79:75

"x" - hráno v rámci play-off nebo baráže

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu