7. 1. 2017 | Ladislav Vácha, David Mencl

Starší dorost stáhl na 2:3, ale v Edenu se Slavií vysoko padl

Starší dorostenci chtěli navázat v Edenu na bodový zisk z moravskoslezské mise do Vítkovic a Havířova proti pražské Slavii. V sestavě postrádali útočníka Marka Tecla, který dnes nastoupí za A-tým proti Moravským Budějovicím. První dvacetiminutovka se mladým Bruslařům vůbec nepovedla a prohrávali po ní už 0:2. V prostřední části inkasovali ještě jednou, ale brzy snížil Vojtěch Veverka a v úvodu třetí periody snížil při přesilovce na nejtěsnější rozdíl ostrostřelec Michal Teplý. Sešívaní ale žádné drama nedopustili, v krátkém časovém sledu nasázeli soupeři z Kotliny čtyři góly a jeho odpor definitivně zlomili. Havlíčkův Brod si tak z hlavního města odvezl nepříjemnou porážku 2:7.

(Video: hc-slavia.cz)

Pouhé dvě minuty a osm vteřin ve třetí třetině rozhodlo o osudu celého utkání. Slávisté si během prvních dvou části vypracovali slibný náskok. Ve 12. minutě otevřel skóre tvrdou ranou od modré čáry obránce Petr Melovič. Následně mohl navýšit vedení Grim, který se spoluhráčem jel sám na Folvarského, mezírku mezi brankářovými betony ale ke skórování nedokázal využít.

Červenobílí se nakonec radovali z dvoubrankového vedení v 18. minutě. Zajímavý pokus Meloviče zastavil mezi kruhy připravený Adam Klapka, který uspěl bekhendem. Prostřední dějství začalo velkou příležitostí Martínka, jehož rána z pravého kruhu se zastavila až o břevno.

V polovině utkání měli slávisté přesilovou hru, ve které si od mantinelu vyjel Viktor Martínek a tentokrát už pálil přesně pod břevno. Po třetí slávistické trefě hosté zvýšili svoji aktivitu, za kterou byli po zásluze odměněni. Teplý našel mezi kruhy volného Vojtěcha Veverku a ten z první prostřelil Kodada.

Necelé tři minuty z poslední dvacetiminutovky stačilo Havlíčkovu Brodu k další brance. V přesilové hře se z levého kruhu prosadil přesnou ranou ke vzdálenější tyči Michal Teplý. Hosté následně pomýšleli na co nejrychlejší vyrovnání, všechny snahy ale razantně utnuli sešívaní.

V rozmezí necelých tří minut totiž rozvlnili síť celkem čtyřikrát a definitivně zlomili odpor soupeře. Nejdříve využil přesnou Martínkovu přihrávku Jaroslav Brož, na kterého navázal z dorážky David Stark.

Tlaku pak využil i Viktor Martínek, slávistický útočník se totiž hladce protáhl až před branku a po bekhendové kličce dostal puk za brankovou čáru. O pouhých třináct vteřin později skončila Všetečkova střela na tyči, dorážka Jakuba Marka si už ale cestu do sítě našla. Pražané si tak připsali důležité tři body v souboji o postup do play-off.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 -1 0
Richard Cachnín ml. 0 0 0 0 0
David Donda 0 0 0 -3 0
Vojtěch Holenda 0 1 1 -1 2
Viktor Horák 0 0 0 -2 0
Tomáš Kohout 0 0 0 -1 0
Matěj Krejčí 0 1 1 -2 2
Tomáš Křehlík 0 0 0 -3 0
Tomáš Lachman 0 0 0 -2 0
Radim Pejchal 0 0 0 -2 0
Václav Piskač 0 0 0 -1 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 -1 0
Daniel Polák 0 0 0 -1 0
Jiří Přibyl 0 0 0 -1 0
Jakub Rubner 0 0 0 -1 0
Michal Teplý 1 1 2 -1 0
Vojtěch Veverka 1 0 1 -2 2
Pavel Zvěřina 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Folvarský 60 0 7 55 0 0

Ohlasy k utkání

B5. kolo, pátek 6.1.2017 od 15:00
7:2
(2:0, 1:1, 4:1)
Slavia - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 12. Melovič (Šilhan), 18. Klapka (Marek, Melovič), 33. Martínek (Vobořil, Grim), 49. Brož (Martínek), 50. Stark (Klapka, Všetečka), 51. Martínek (Vobořil), 51. Marek (Všetečka) – 35. Veverka (Teplý), 43. Teplý (Holenda, Krejčí). Rozhodčí: Pavel Würtherle – Daniel Müller, Tomáš Kučera. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 62:27 (23:11, 16:8, 23:8). Průběh utkání: 3:0, 3:2, 7:2.

Sestavy

Slavia

Kodad (Pánek) – Erben, Vobořil, Holý, Stark, Zderadička, Melovič – Martínek, Grim, Brož – Všetečka, Marek, Klapka – Šilhan, Vaniš, Janča – Furch, Hradil

Havl. Brod

Folvarský (Blažek) – Krejčí, Pejchal, Rubner, Polák, Adam, Horák, Lachman "A", Zvěřina – Teplý "C", Holenda, Veverka – Donda, Křehlík, Pokorný – Přibyl "A", Cachnín, Piskač – Kohout

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu