2. 1. 2017 | Richard Wagner, foto: Roman Kantor

Nepřicházím sem nic překopávat. Mým úkolem je udržet tým na prvním místě, říká Roman Kaňkovský

HAVLÍČKŮV BROD – Od čtvrtka začne Roman Kaňkovský u týmu fungovat na plné obrátky. Zkušený trenér bude čelit nelehké pozici. Mužstvo, do kterého přichází, se vyhřívá na čele druholigové skupiny střed. Před sezonou byl navíc vyhlášen postup do první ligy. Jednání o jeho příchodu probíhala velmi rychle, jelikož jeho předchůdce opustil Kotlinu těsně před Vánoci. „Mezi svátky jsme se bavili s panem Kozlíkem o případném angažmá a první pondělí v novém roce jsme se definitivně dohodli,“ říká nová akvizice na střídačce Havlíčkova Brodu. (Článek o jeho příchodu si můžete přečíst zde.)

Bývalý extraligový obránce ještě nepovede mužstvo během středečního derby na ledě žďárských Plamenů. „S týmem jsem se ještě neviděl. V úterý se sejdu s některými staršími hráči, poté se pojedu podívat na zápas do Žďáru. Od čtvrtka pak tým převezmu společně s Láďou Fixou,“ objasňuje svůj nástup k mužstvu. Zápasovou premiéru si odbude proti týmu, který dobře zná ze svého bývalého působiště. „Moravské Budějovice znám. Hráli jsme s nimi přáteláky a vloni dokonce play-off. Pod Gustou Žákem se teď mužstvo posunulo o trošku dál a hraje otevřený hokej,“ říká Kaňkovský o sobotním soupeři Bruslařů.

Každý příchod do nového týmu je těžký. Zvláště, je-li tento na některém z konců tabulky. Skupina střed je letos velmi vyrovnaná a o přední příčky se hlásí hned několik mužstev. „Tým už má nějakou tvář a je první v tabulce. Nepřicházím sem nic překopávat, spíš něco doplnit. Nechci dělat žádné velké změny, protože ten tým šlape a co jsem slyšel, tak má dobrou partu. Mým úkolem tedy bude tým udržet, aby se stále pohyboval nahoře,“ má jasno o svém poslání. Jedním z tahounů Broďáků je i jeho bývalý svěřenec z Techniky Tomáš Semrád. „Vzpomněl jsem si na něj. Jezdil k nám na výpomoc z první ligy.“

Za svého působení v brněnském vysokoškolském klubu došel i do baráže o první ligu. Tehdy se sovám nepodařilo vybojovat ve velké konkurenci postup. Letos má tak jihlavský rodák šanci na to, aby překročil brány prolínací soutěže. „Jsem rád, že mám zkušenosti s baráží, ale nechci takhle předjímat. Jsou před námi ještě dva měsíce základní části. Ten cíl tu je, ale o baráži je třeba mluvit ve chvíli, kdy vyhrajeme skupinu. Na tohle jsem pověrčivý a nechci nic rozebírat předem,“ uzavírá náš rozhovor Kaňkovský.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu