30. 9. 2016 | Ladislav Vácha

Bruslaře čeká další zápas! Do Kotliny přijede David Servis

Bruslaře čeká po úspěšném výjezdu do Tábora další domácí zápas. V sobotu 2. října přivítají od 17:00 nováčka druhé ligy, HC David Servis České Budějovice. Havlíčkův Brod se s tímto soupeřem v historii ještě nikdy nestřetl, bude to jeho premiéra. Přijďte naše hokejisty podpořit, budou to určitě potřebovat!

HC David Servis České Budějovice

Založení klubu: 1990
Stadion: Hokejové centrum Pouzar (kapacita 300 míst)
Klubové barvy: červená, bílá a modrá
Webové stránky klubu: hcdavidservis.cz
Umístění v poslední sezóně: 1. místo v Krajské lize Jihočeského kraje, 1. místo v kvalifikaci o 2. ligu (postup)
Trenéři: Rudolf Suchánek st. a Jiří Fedur

Sestava z posledního utkání: Kůdela (49. Spáčil) – Benda, Chaloupka, Matoušek, Žáček, Škopek, Zich – Zvoník, J. Hanzal, Trummer, Vylíčil, R. Suchánek ml., Ferebauer, Šesták, Jiří Bárta, D. Bílek, Sumerauer, Fleischman, J. Volf
__________________________________________________________________________________

Výsledky David Servisu
Kolín - David Servis ČB 1:4
DS ČB – M. Budějovice 2:5
David Servis ČB – Písek 2:7

David Servis České Budějovice je ve druhé lize nováčkem. Tým zpod Černé věže suverénně ovládl Krajskou ligu Jihočeského kraje a s přehledem postoupil do vyšší soutěže. V jeho barvách nastupuje celá řada hráčů, kteří mají bohaté zkušenosti z prvoligového týmu Českých Budějovic. Brankářskou dvojici tvoří Hynek Kůdela a mladý Petr Spáčil, který mimo jiné nastupoval i za Havlíčkův Brod. Z útoku má zkušenosti s brodským dresem i Jan Trummer, to samé platí i pro Adama Vylíčila. Za Motor nastupoval i Jiří Ferebauer. David Servis zatím odehrál tři zápasy. Překvapivě vyloupil kolínský led, potom doma nestačil na Moravské Budějovice a naposledy podlehl na své půdě Písku 2:7.

Za David Servis chytá i gólman Petr Spáčil, který dříve působil i v Havlíčkově Brodě.
(Foto: slegr71, rajce.idnes.cz)

Aleš Totter: Doufám, že nás fanoušci poženou za vítězstvím

„První třetina byla díky naší aktivitě vynikající. Zkušenější tým by pak dohrál zápas s větší kontrolou výsledku, ale my si právě takovéto věci musíme zažít. Cením si toho, že od začátku třetí třetiny jsme drželi nejtěsnější náskok, a udrželi ho až do konce. Pro nás je to ohromná zkušenost a věřím, že nám to zvedne sebevědomí,“ ohlédl se za výhrou v Táboře trenér Aleš Totter.

„Těšíme se na domácí zápas a věřím, že svým fanouškům předvedeme podobný výkon zakončený výhrou. Doufám, že jsme tímto vítězstvím nalákali lidi do ochozů, a že nás poženou za vítězstvím,“ věří brodský lodivod.

Celý ohlas Aleše Tottera po zápase v Táboře

Brodský trenér Aleš Totter mohl být spokojený. Jeho tým vyloupil led silného Tábora.
(Foto: René Rámiš, hokejzr.cz)

Písek potvrdil roli favorita a v jihočeské metropoli vyhrál

Hokejisté od řeky Otavy začali o poznání lépe a po úvodní dvacetiminutovce vedli 2:0, když už ve 3. minutě otevřel gólový účet zápasu Filip Vlček a při přesilovce poslal hosty do trháku gólem z předbrankového prostoru Milan Hřebíček.Ve 28. minutě ještě zvýšil náskok Písku Josef Urbanec, když po hezké kombinaci tváří v tvář prostřelil brankáře Kůdelu. David Servisu vrátil naději na bodový zisk David Bílek, jenž se trefil při přečíslení 3 na 1. Svěřenci kouče Slabého však nedovolili drama, ve třetí periodě dvakrát v krátkém časovém sledu udeřil dvakrát Václav Pašek a ještě více klidu na písecké hole dostal vzápětí Josef Urbanec. Na 7:1 potom upravil v 59. minutě Jakub Šuhaj a David Bílek svou druhou brankou v utkání už jen kosmeticky upravil na konečných 2:7.

znak týmu 2 - 7 znak týmu

Branky a nahrávky: 34. Bílek (Šesták, Žáček), 60. Bílek (Hanzal, Bárta) – 3. Vlček (Procházka), 10. Hřebíček (Urbanec, Procházka), 28. Urbanec (Červinský, Suchan), 47. Pašek, 49. Pašek (Šuhaj, Drda), 49. Urbanec (Suchan, Vlk), 59. Šuhaj (Pašek). Rozhodčí: Škrobák – Doležal, Klouček. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 115. Třetiny: 0:2, 1:1, 1:4. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:7, 2:7.

HC David Servis České Budějovice: Kúdela (49. Spáčil) – Žáček, Matoušek, Zich, Škopek, Chaloupka, Benda – Trummer, Hanzal, Zvoník – Ferebauer, Suchánek, Vylíčil – Bárta, Bílek, Šesták – Volf, Summerauer, Fleischman.

IHC Písek: Kadlec (Pipek) – Procházka, Hřebíček, Hanus, Pavlíček, Červinský, Suda – Vlček, Suchan, Urbanec, Slavík, Koupal, Sýbek, Drda, Pašek, Šuhaj, Rod, Vlk

Písek nedal David Servisu žádnou šanci. Domů si odvezl všechny body za jasnou výhru.
(Foto: slegr71, rajce.idnes.cz)

Brod vyhrál díky fantastické třetině, Tábor manko nedotáhl

Bruslaři začali naprosto skvěle a už po 25 sekundách hry se ujali vedení, když se zblízka trefil z dorážky Tomáš Semrád. Netrvalo to dlouho a hosté šli do trháku, když v 7. minutě zakončil krásnou přesilovkovou kombinaci kapitán Miroslav Třetina. A to nebylo vše! Parádní nahrávku Davida Kozlíka využil Jakub Lacina, jenž svižnou ranou propálil gólmana Klestila. Dvacetiminutovku hrůzy z pohledu Tábora ještě završil v 19. minutě trefou z bezprostřední blízkosti Filip Navrátil. Kohouti však nesložili po katastrofální úvodní dvacetiminutovce zbraně a začali mohutně dotahovat. V prostřední části snížil ještě v letní přípravě hráč Havlíčkova Brodu Jiří Severa a do střelecké listiny se po něm zapsal i Marek Vaniš. A když hned na začátku třetí periody snížil na nejtěsnější rozdíl Martin Havran, drama bylo na světě. Soubor z Kotliny už ale nejtěsnější náskok udržel až do konce.

znak týmu 3 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 22. Severa (Blažek), 26. Vaniš (Kýhos), 41. Havran (Kýhos, Vaniš) – 1. T. Semrád (Lacina, Endál), 7. Třetina (Endál, Přidal), 13. Lacina (Beneš, Kozlík), 19. Navrátil (Endál, Vala). Rozhodčí: Rudolf Volf – Aleš Vavruška, Jakub Oudes. Vyloučení: 5:4, navíc Vala (HBR) 10 min. OT [ZHK]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 32:33. Třetiny: 0:4, 2:0, 1:0. Průběh utkání: 0:4, 3:4.

HC Tábor: Klestil (D. Novák) – Havran, Hlaveš, Černý, Kanov "A", Heršálek, Dvořák – Kellner "A", Kýhos, Vaniš – Březina, Matušík "C", Seidl – Blažek, Kratzer, Severa – Pechánek, Zayml

BK Havlíčkův Brod: Panec (Č. Novák) – T. Semrád, Kulhánek, Duben "A", Vala, Lacina, Bušek – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Voříšek, Michálek – Navrátil, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík

Bitka Bruslařů s Táborem znovu nezklamala. Nechyběla ani tvrdá hromadná bitka.
(Foto: Hanka Grundová a Tomáš Danko, hctabor.com)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu