25. 9. 2016 | Ladislav Vácha

Tři zápasy, devět bodů! Mladší dorost doma smetl i béčko Tábora

To je jízda! Mladší dorost v neděli dopoledne skolil v domácím prostředí i rezervu Tábora a po vítězství 7:1 je i nadále stoprocentní. Mladí Bruslaři získali všech devět bodů a mohou se pochlubit fantastickým skórem 19:2. Mladí Bruslaři byli proti béčku Kohoutů od začátku jednoznačně lepší, už první třetinu vyhráli poměrem 5:1. Druhou půlku utkání odchytala gólmanka Karolína Juřicová, jež si vedla velmi dobře a nepustila za svá záda nic. Dvakrát se trefil Tomáš Kulhánek a po jedné brance vstřelili Pavel Dudek, Dominik Vacík, Jakub Košťál, Filip Pártl a Matěj Trupl.

Mladí Bruslaři vůbec na nic nečekali a na svého soupeře bez váhání vlétli. A už v 5. minutě otevřeli gólový účet zápasu, když z levého kruhu vypálil Pavel Dudek a brankář Stibal se natahoval po puku marně. Ze hry uplynulo jen 10 sekund a na havlíčkobrodské straně znovu vybouchl mohutný gejzír radosti. Pavel Dudek přihrál na osu hřiště Tomáši Kulhánkovi, jenž si parádní kličkou proslavenou Peterem Forsbergem položil gólmana Stibala na led a v pohodě zakončil do zcela prázdné brány. Béčko Tábora se muselo soustředit hlavně na obranu, ale i přesto se po ojedinělé akci dotáhlo na nejtěsnější rozdíl. Po pravém křídle se prohnal jako vítr Miroslav Matoušek a zvedl kotouč přesně pod víko. Havlíčkův Brod si vzal rychle svůj dvougólový náskok zpět, když při přesilovce rozechvěl síťku za Stibalovými zády prudkým projektilem z mezikruží Dominik Vacík. A rozjetí Broďáci se před první sirénou uklidnili dalšími dvěma brankami, o které se z dorážek postarali Tomáš Kulhánek a Jakub Košťál.

Domácí mladíci na ledě dál dominovali i po přestávce, už po půlminutě hry se hezky protáhl přes několik protihráčů Pavel Dudek, ale zblízka vyprášil jen Stibalovy betony. Bruslaři se znovu dočkali gólové radosti při přesilovce, když vykouzlili nádhernou kombinaci. Dan Fiala nahrál Patriku Vacíkovi, jenž už mohl klidně střílet, ale celou situaci ještě vyšperkoval mazanou nahrávkou před brankoviště na volného Filipa Pártla, jemuž už nedělalo problémy zamést kotouč do zcela odkryté brány. Matouše Stibala po tomto obdrženém gólu vystřídal v táborském brankovišti Adam Novák a ke změně došlo i mezi třemi tyčemi domácích, kde pustil Karolínu Juřicovou zachytat Daniel Král.

Havlíčkobrodská družina šla do třetího dějství s komfortním náskokem, což bylo na jejím herním projevu znát. Svěřenci trenéra Petra Beránka začali hrát hodně na krásu a polevili ze svého tempa. I přesto ještě přidali jeden přesný zásah, když z mezikruží vstřelil bekhendem svou premiérovou branku v mladším dorostu obránce Matěj Trupl. Pozitivní zprávou bylo také to, že gólmanka Karolína Juřicová, jež je členkou české reprezentace žen do osmnácti let, podala velmi dobrý výkon a nepustila za svá záda ani jeden puk.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Patrik Brdičko 0 3 3 0 0
Pavel Dudek 1 2 3 0 2
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Dan Fiala 0 3 3 0 4
Martin Horáček 0 0 0 0 2
Michal Kerber 0 0 0 0 2
Filip Klofáč 0 0 0 0 0
Jakub Košťál 1 0 1 0 0
Tomáš Kulhánek 2 0 2 0 0
David Matula 0 0 0 0 0
Filip Pártl 1 1 2 0 0
Matěj Trupl 1 0 1 0 0
Patrik Vacík 0 1 1 0 2
Dominik Vacík 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Karolína Juřicová 30 0 0 0 0 0
Daniel Král 30 0 1 0 0 0

Ohlasy k utkání

3. kolo, neděle 25.9.2016 od 10:00
7:1
(5:1, 1:0, 1:0)
Havl. Brod - Tábor B
Liga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Dudek (Brdičko), 6. Kulhánek (Dudek, Brdičko), 10. D. Vacík (Fiala), 16. Kulhánek (Brdičko, Dudek), 20. Košťál (Pártl), 30. Pártl (P. Vacík, Fiala), 51. Trupl (Fiala) – 8. Matoušek. Rozhodčí: Jan Doležal – Tomáš Krejčí, Vojtěch Holenda. Vyloučení: 6:7, navíc Bouška (TAB) OT 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1.

Sestavy

Havl. Brod

Král (od 31. Juřicová) – Dvořák, D. Vacík, Kerber, Matula, Trupl, Horáček – Kulhánek, Dudek, Fiala, P. Vacík, Klofáč, Pártl, Košťál, Brdičko

Tábor B

Stibal (od 30. A. Novák) – Dančišin, Šedivý, Staněk, Barda "C", Blafka, Kotounová – Máca, Slabý, Matoušek, Melichar, Camrda, Fáber, Růžička, Duda, Bouška

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu