13. 9. 2016 | Ladislav Vácha

Sezona je tady! Derby s Pelhřimovem bude mít říz, věří trenér Totter

Konečně jsme se dočkali! Zítra, ve středu 14. září, startuje premiérovým kolem další soutěžní ročník 2. ligy, v němž chtějí havlíčkobrodští hokejisté útočit na nejvyšší mety. Bruslaři se pokusí od 18:00 v Kotlině odvalit z cesty první překážku, kterou bude tým HC Lední Medvědi Pelhřimov. Broďáci sice svého soupeře v přípravě dvakrát porazili, když venku vyhráli 4:2 a doma si na oslabeném sokovi doslova pochutnali po hladkém triumfu 10:0, ale toto derby zřejmě bude mnohem vyrovnanější. „Přejeme si, aby se nám vstup do soutěže podařil. Pelhřimov ale rozhodně nepodceňujeme, když jsme ho doma v přípravě porazili 10:0, tak přijel bez dvanácti hráčů. Soupeř přijede nažhavený, myslím si, že to bude to pravé derby. Zřejmě se bude na ledě jiskřit a bude to hokej, který bude mít říz,“ zve fanoušky na důležitou bitvu hlavní trenér Aleš Totter. Přijď naše kluky podpořit i ty, chceme společně slavit první vítězství v nové sezoně!

HC Lední Medvědi Pelhřimov

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Pelhřimov (kapacita 2 660 míst)
Klubové barvy: červená, bílá
Webové stránky klubu: hokejpelhrimov.cz
Umístění v poslední sezóně: 13. místo po ZČ
Trenér: Jan Dvořák

Sestava z posledního utkání: Sochor - Jelínek, Kalenda, Kasalý Dominik, Port, Hadrava Marek, Adam, Doležal, Dupljaku, Siříště, Šulák, Klaga, Kořenář, Kulík
__________________________________________________________________________________

Medvědi v přípravě
Pelhřimov - Žďár n. S. 4:3sn
Pelhřimov – J. Hradec 7:1
Pelhřimov – H. Brod. 2:4
J. Hradec – Pelhřimov 1:3
H. Brod – Pelhřimov 10:0
Pelhřimov – Humpolec 9:4
Žďár n. S. – Pelhřimov 5:8
V. Meziříčí – Pelhřimov 5:9
Humpolec – Pelhřimov 7:4

Pelhřimov neprožil v minulé sezoně vůbec dobré období. Z úvodních třinácti kol vybojoval jen deset bodů, když ho trápil především vysoký počet obdržených branek. Hned v prvním zápasu schytali Lední Medvědi potupnou jedenáctku v Klášterci nad Ohří a desítku si přivezli z derby Vysočiny na ledě Žďáru nad Sázavou. Potom sice přišlo velké zlepšení a souboru z Vysočiny se začalo dařit, jenže posledních šest utkání základní části Medvědi ani nedohráli. Tým totiž zasáhla epidemie příušnic, kvůli níž byly všechny zbývající duely Medvědů zkontumovány poměrem 0:5. Výsledkem tak byl pád až na 13. místo tabulky západní skupiny.

Pokud se podíváme na soupisku party pod vedením hlavního trenéra Jana Dvořáka, zjistíme, že Pelhřimov má ve svých řadách celou řadu skvělých hráčů. Na druhou ligu exotickou posilou je šestadvacetiletý brankář Christopher Joseph Groh, který se narodil ve Spojených státech amerických ve městě Cincinnati. U Medvědů se pokusí znovu nastartovat svou hráčskou kariéru. Při prvním vzájemném přípravném utkání nastoupil i proti Havlíčkovu Brodu. V obraně figuruje čtyřicetiletý matador Jiří Kubát, bývalý Rebel a zároveň hrající asistent trenéra. Zmínit se sluší také útočný bratrský tandem Martin Hadrava - Marek Hadrava, na nějž budou Pelhřimovští znovu hodně spoléhat. Skvělou zprávou je také návrat třicetiletého mazáka Tomáše Plachého, dalšího bývalého hráče Havlíčkova Brodu, který doléčil vleklé a nepříjemné zranění.

Pelhřimovští hokejisté odehráli v herním období letní přípravy celkem 9 přátelských zápasů. Připsali si dohromady 6 výher, když dvakrát zdolali v derby Žďár nad Sázavou (doma 4:3 po samostatných nájezdech a venku 8:5) a ve dvou případech skolili i Jindřichův Hradec (doma 7:1 a venku 3:1). Jednou si poradili také s Velkým Meziříčím (venku 9:5) a Humpolcem (doma 9:4). Proti posledně zmiňovanému soupeři se postavili také v generálce, ale v městě u dálnice D1 padli v hodně zeštíhlené sestavě 4:7. Ledním Medvědům se vůbec nedařilo právě proti havlíčkobrodským Bruslařům, jimž doma podlehli 2:4 a z Kotliny si odvezli v improvizované sestavě debakl 0:10.

Soupiska Pelhřimova

Brankář Černý prožil při přípravném utkání v Kotlině černý den. Jeho tým schytal desítku.

Trenér Aleš Totter: Pelhřimov rozhodně nechceme podcenit

Pelhřimovští fanoušci pořádají do Kotliny výjezd

Derby Vysočiny. Zápas, který nabízí boj nejen na ledě, ale i v hledišti. Bitva krajských rivalů se nikdy neobejde bez skvělé fanouškovské kulisy, a jinak tomu nebude ani tentokrát! Do Kotliny se chystá výprava pelhřimovských fanoušků, proto neváhejte, a přijďte ukázat, kdo je v Kotlině doma. Těšíme se na vás!

Nové dresy a pietní akt

Prvnímu soutěžnímu zápasu Bruslařů, kteří nastoupí v nových dresech, bude předcházet pietní akt za tragicky zesnulé havlíčkobrodské odchovance Martina Čecha a Josefa Vašíčka, během kterého nebudou na ledě chybět také mládežnické kategorie Havlíčkova Brodu. Samozřejmostí je také minuta ticha, jež bude předcházet úvodnímu vhazování utkání.

Bruslaři vrátili Tilburgu vysokou porážku i s úroky

Havlíčkův Brod se nenechal úvodní porážkou 0:5 na své zahraniční misi rozhodit a odvetu zvládl na jedničku s hvězdičkou. První branku v utkání vstřelil Petr Kuchta, který se trefil ve 13. minutě. Soupeř sice dokázal rychle vyrovnat, ale ještě před první sirénou vrátil Bruslařům nejtěsnější vedení velký talent David Michálek. Znovu se hrál hodně tvrdý hokej a o tvrdé bitky rozhodně nebyla nouze. Hostům vyšla parádní prostřední část, v níž se prosadil David Vala a dvěma přesnými zásahy na něj navázal další obránce Tomáš Semrád. Vysoké vedení už si soubor z Kotliny utéct nenechal a na konečných 6:1 upravil ve třetí periodě David Michálek.

znak týmu 1 - 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 16. de Ruiter (van Gorp, de Hondt) - 13. Kuchta (Michálek), 18. Michálek (T. Semrád), 29. Vala (Chlubna), 32. T. Semrád (Přidal), 34. T. Semrád (Třetina, Endál), 44. Michálek (T. Semrád). Rozhodčí: Martin de Wilde (NLD) - Joep Leermarkers (NLD), Denis Kyei-Nimako (GER). Diváci: 1 653. Třetiny: 1:2, 0:3, 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) - T. Semrád, Vala, Duben, Mečiar, Lacina, M. Semrád, Bušek - Přidal, Třetina "C", Endál - Michálek, Voříšek, Chlubna - Kuchta, Kozlík, Beneš - Ludvík, Cejpek, Navrátil

Brod rozmetl v derby Pelhřimov, demolici dirigoval Navrátil

Havlíčkobrodští hokejisté na svého soupeře vlétli a na ledě jednoznačně dominovali. Za vše hovoří už výsledek první dvacetiminutovky, kterou Bruslaři ovládli suverénně 5:0 a položili základ hladkému triumfu. Postupně se zapsali do střelecké listiny Luboš Voříšek, Petr Kuchta, Tomáš Semrád, Filip Navrátil a Patrik Přidal. Podobný obrázek sledovali spokojení brodští fanoušci i v prostřední části. Zápas znovu připomínal hru kočky s myší a domácí ještě navýšili své komfortní vedení z holí Davida Valy a Lukáše Endála. Příznivci souboru z Kotliny jistě pošilhávali po desítce, na kterou to sice dlouho nevypadalo, ale nakonec se magické skóre stalo skutečností. Trestné střílení mazácky proměnil Jiří Severa a Jakub Lacina s Filipem Navrátilem dvakrát využili dlouhou přesilovku v poslední minutě duelu.

znak týmu 10 - 0 znak týmu

Branky a nahrávky: 1. Voříšek (Endál), 5. Kuchta (Mečiar), 12. Semrád (Endál), 19. Navrátil (Cejpek), 20. Přidal (Endál), 24. Vala (Cejpek), 33. Endál (Kulhánek, Přidal), 57. Severa (TS), 60. Lacina (Kuchta, Kozlík), 60. Navrátil (Chlubna). Rozhodčí: Tomáš Kukeně, Jan Doležal - Petr Křivohlavý, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 4:11, navíc Vysloužil a Dupljaku (oba PEL), Vala (HBR) 5 + OK. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 335. Třetiny: 5:0, 2:0, 3:0. Průběh utkání: 10:0.

BK Havlíčkův Brod: Panec (Novák) – Kulhánek, T. Semrád, Vala, Duben, Lacina, Mečiar – Přidal, Cejpek, Endál – Severa, Voříšek, Michálek – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík, Navrátil

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Černý (Sochor) – Port, Z. Jelínek, Wasserbauer, D. Kasalý, Hort, Benýšek, Kalenda – F. Kasalý, Vysloužil, Pekárek, Votápek, Bezděk, Šulák, Siřiště, Kulík, Dupljaku

Bilance s Pelhřimovem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 12
Bilance: 8-0-1-0-3
Výsledky: 5:2, 8:2, 2:1, 3:1, 3:4, 1:1, 1:4, 2:1, 4:0, 3:2, 4:3, 2:3
Skóre: 38:24

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu