2. 9. 2016 | Richard Wagner

Holandská mise startuje již v pátek! Kluky to stmelí a pro klub je to skvělá propagace, říká předseda BK David Kozlík

HAVLÍČKŮV BROD - Tilburg, Amsterdam, Mechelen. Tato dvě nizozemská města a jedno belgické již brzy poznají hokejisté našeho áčka. Tilburg a Mechelen dokonce i herně, jelikož tam budou končit letní zápasovou přípravu. V sobotu od zhruba půl osmé večerní otevřou novou halu v belgickém Mechelenu, v neděli ve dvě odpoledne budou čelit Tilburgu. O plánovaném tripu jsme pro vás zprostředkovali rozhovor s naším předsedou Davidem Kozlíkem. Ten vidí ve výletu za hokejem do země tulipánů a větrných mlýnů jednoznačně teambuilding. Samozřejmě nepodceňuje ani herní stránku. Vždyť se bude jednat o poslední přípravu před ostrým startem soutěže.

Nizozemsko. To je v posledních dnech velmi diskutovaná věc. Hokejisté se na výlet do netradiční hokejové země těší. Kromě herní stránky má trip do země tulipánů podle slov předsedy Bruslařského klubu (dále jen BK) Davida Kozlíka ještě jinou funkci. „Pro náš klub je to výzva a zároveň poděkování pro kluky za to, jak pracovali v letní přípravě. Na léto jsme chystali teambuilding, ale když přišla tahle možnost, tak jsme to přehodnotili a myslím si, že to bude lepší teambuilding, než to, co jsme plánovali během suché přípravy.“

Havlíčkobrodští ale nebudou hrát jen v nizozemském Tilburgu, na první střetnutí se vydají i do Belgie. „Hrajeme tam dva zápasy. Ten první se odehraje v belgickém Mechelenu, kde otevírají novou hokejovou arénu. Druhý zápas pak bude přímo v Tilburgu,“ nastínil zápasový plán Kozlík. „Tilburg chtěl k otevření nové haly pozvat nějaký klub z evropské hokejové země. Jednali s týmem z Německa, Anglie, ale nepochodili. Pak se náš trenér Aleš Totter setkal na trenérském sympoziu s generálním manažerem Tilburgu, kde tuto nabídku dostal. Poté, co nám ji tlumočil, jsme ji dotáhli až do finální fáze,“ popsal, jak se Bruslaři k nizozemské misi dostali.

Družina pod vedením Aleše Tottera a Ladislava Fixy bude mít mezi větrnými mlýny hodnotný program. „V pátek 9. září ráno letíme z Prahy do Amsterdamu, kde bychom měli být zhruba po deváté hodině. Na ten den máme celodenní program v hlavním městě Nizozemska. Projdeme si město a navštívíme památky. Večer se přesouváme do Tilburgu, kde si zatrénujeme. Druhý den přejíždíme do belgického Mechelenu, což je zhruba sto kilometrů. Po zápase se vrátíme zpět do Tilburgu, kde v neděli odehrajeme druhý zápas,“ představil předseda BK program, který na naše kluky čeká.

V Nizozemsku není hokej sportem číslo jedna. Přesto se však najdou šikovní hokejisté, kteří putují po evropských soutěžích (u nás například za časů první ligy hrál Ronald Wurm). Spousta z nich má šanci vzejít z Tilburgu, který je tamním klubem číslo jedna. „Když jsem se koukal na soupisku Tilburgu a bavil se s jeho manažerem, tak tam hrají, kromě jedné výjimky, samí holandští kluci. Od mladých talentů po zkušené borce. Nejvyšší soutěž v Nizozemsku je zhruba na úrovni krajského přeboru, ale Tilburg z tohoto důvodu hraje třetí německou ligu. Tu vloni vyhrál a vybojoval si právo účasti ve druhé lize. Nicméně, jelikož jsou zahraniční tým, nemohou postoupit. Myslím si, že hokejově by to mohlo být velice zajímavé. Ta konfrontace bude velmi slušná. Navíc se kluci mohou podívat s hokejem do Holandska, které není moc hokejovou zemí. Pro nás pro všechny je to velmi atraktivní,“ představuje Kozlík fanouškům tým, proti kterému stanou Broďáci už příští víkend.

A osobní názor Davida Kozlíka? Co je pro něj osobně nejdůležitější na holandské misi? „Já v tom jednoznačně vidím teambuilding. To, že kluci spolu budou celé tři dny v cizí zemi a budou mít společný program, je stmelí, posunou se po lidské stránce dál a lépe se poznají. To si myslím, že je to hlavní. Na druhém místě je i sportovní efekt, jelikož to bude poslední generálka před ostrým startem. Desátého a jedenáctého hrajeme zápas a čtrnáctého začínáme ligu doma s Pelhřimovem.“ Na brodské hokejisty tedy čeká poměrně náročný program, proto budou mít v pondělí po návratu z Nizozemska volno.

Takovýto hokejový výlet ovšem není zadarmo a Bruslařský klub by se neobešel bez pomoci svých věrných sponzorů. „Letenky nejsou levnou záležitostí a jako klub si to jen tak dovolit nemůžeme. Velmi nám v tom pomohl náš sponzor pan Caska, kterým nám to svým sponzorským darem umožnil. Veškeré další náklady hradí hostitelský Tilburg, čili - když to řeknu přeneseně - nás to bude stát jen náš čas a úsilí, které tomu věnujeme,“ prozradil Kozlík finanční stránku výletu do cizí země.

V neposlední řadě znamená havlíčkobrodský trip do Tilburgu také propagaci klubu. Toho si všímá i předseda BK. „Pro nás to bude obrovská propagace v rámci Nizozemska i Evropy. Myslím si, že většina českých klubů takovouto možnost nemá. A znovu říkám,že jsme rádi, že tu možnost máme zrovna my,“ uzavírá rozhovor.

POZOR! NAŠI FANOUŠCI POŘÁDAJÍ TRIP!
Pokud byste chtěli být u toho, ozvěte se na 720 629 022.
Jsou poslední dvě volná místa!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu