31. 8. 2016 | Ladislav Vácha

Bruslaře čeká odveta v Kolíně. Upilují znovu silným Kozlům rohy?

Povzbuzeni málo vídaným triumfem 10:0 v domácím derby Vysočiny nad Pelhřimovem odjedou ve čtvrtek 1. září Bruslaři do Kolína, kde budou chtít navázat na nedávné přesvědčivé vítězství 6:1, když Kozly jednoznačně přehráli na ledě své Kotliny. Parta pod vedením trenéra Aleše Tottera má zatím v přípravě velmi dobré výsledky, ze šesti utkání prohrála jen dvakrát. Dočká se dalšího vítězství i na útulném zimním stadionu u Labe? Zápas začíná v 18:00, pokud ho neuvidíte na vlastní oči, můžete sledovat jeho průběh na onlajnech.

SC Kolín

Založen: 30. listopadu 1932
Stadion: Zimní stadion Kolín (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: sckolin.cz
Umístění v poslední sezóně: 1. místo po ZČ, konec ve čtvrtfinále play-off se Žďárem nad Sázavou (2:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Seidl

Sestava z posledního utkání: Sejpal (Koutský) – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna, Havelka, Březina, Malý, Krajňák, Semirád, Morkes, Zumr, Panna, Kadlec, Pipek, Jelínek, Kadlec ml., Marvánek, Kozák
__________________________________________________________________________________

Kozlové v přípravě
Kolín - Jablonec n. N. 3:1
Kolín – Žďár n. S. 4:1
Kolín – Vrchlabí 7:0
H. Brod – Kolín 6:1
Kolín – Nymburk 6:5sn
Žďár n. S. – Kolín 2:1

Kolín zvládl úžasně základní část minulé sezony. Své soupeře drtil jako na běžícím pásu a nebylo tak divu, že se vyhříval na úplném čele tabulky západní skupiny. Kozlové se mohli opřít především o skvěle chytající gólmany a spolehlivou defenzivu, jež byla pevná jako skála. Během dlouhodobé fáze inkasovala jen 80 branek, což bylo společně s Táborem jednoznačně nejnižší číslo. Všechny ostatní týmy ze skupiny Západ obdržely přes 100 gólů. O síle Seidlovy party se na vlastní kůži přesvědčili i havlíčkobrodští hokejisté, kteří doma prohráli 1:3 a na půdě soupeře padli kvůli gólu 16 sekund před koncem smolně 2:3. Středočeši překvapivě vypadli už ve čtvrtfinále play-off, když je dokonale překvapil rozjetý Žďár nad Sázavou a postoupil po triumfu 3:2 na zápasy do semifinále.

Hokejisté od řeky Labe by měli patřit znovu k tomu nejlepšímu, co druhá liga nabídne. Většina hráčů v týmu zůstala a nadějně vypadají i posily. Jedničkou mezi tyčemi by měl být znovu třiadvacetiletý gólman Martin Sejpal, který si v předešlém soutěžním ročníku zachytal i v 1. lize za Benátky nad Jizerou. Zůstávají i šikovní obránci Jan Hanzl a Marek Voženílek, útok zřejmě opět potáhnou Petr Morkes, Josef Malý, Jakub Semirád, zkušený matador Jiří Kadlec starší nebo nadějný mladík Ondřej Panna. Kozlové navíc nedávno uzavřeli úzkou spolupráci s extraligovými Pardubicemi, jež bude pro ně nepochybně velkou výhodou.

Kozlové odstartovali herní část přípravného období pohádkově, když vyhráli v kutnohorském azylu všechna tři první přátelská utkání. Nejdříve si vyšlápli na Jablonec nad Nisou (3:1), potom skolili Žďár nad Sázavou 4:1 a nakonec s přehledem rozstříleli Vrchlabí 7:0. Vzápětí ale přišlo rychlé vystřízlivění, když svěřenci trenéra Jiřího Seidla schytali po nepovedeném výkonu porážku 1:6 v Havlíčkově Brodě. Následně zvládli před svými fanoušky derby s Nymburkem (6:5 po samostatných nájezdech) a v minulém duelu neudrželi nejtěsnější vedení v odvetě na žďárských Bouchalkách (1:2).

Kolín má v přípravě stále pozitivní bilanci. Čtyřikrát vyhrál a utrpěl dvě porážky.
(Foto: kozel83, rajce.idnes.cz)

Brod rozmetl v derby Pelhřimov, demolici dirigoval Navrátil

Havlíčkobrodští hokejisté na svého soupeře vlétli a na ledě jednoznačně dominovali. Za vše hovoří už výsledek první dvacetiminutovky, kterou Bruslaři ovládli suverénně 5:0 a položili základ hladkému triumfu. Postupně se zapsali do střelecké listiny Luboš Voříšek, Petr Kuchta, Tomáš Semrád, Filip Navrátil a Patrik Přidal. Podobný obrázek sledovali spokojení brodští fanoušci i v prostřední části. Zápas znovu připomínal hru kočky s myší a domácí ještě navýšili své komfortní vedení z holí Davida Valy a Lukáše Endála. Příznivci souboru z Kotliny jistě pošilhávali po desítce, na kterou to sice dlouho nevypadalo, ale nakonec se magické skóre stalo skutečností. Trestné střílení mazácky proměnil Jiří Severa a Jakub Lacina s Filipem Navrátilem dvakrát využili dlouhou přesilovku v poslední minutě duelu.

znak týmu 10 - 0 znak týmu

Branky a nahrávky: 1. Voříšek (Endál), 5. Kuchta (Mečiar), 12. Semrád (Endál), 19. Navrátil (Cejpek), 20. Přidal (Endál), 24. Vala (Cejpek), 33. Endál (Kulhánek, Přidal), 57. Severa (TS), 60. Lacina (Kuchta, Kozlík), 60. Navrátil (Chlubna). Rozhodčí: Tomáš Kukeně, Jan Doležal - Petr Křivohlavý, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 4:11, navíc Vysloužil a Dupljaku (oba PEL), Vala (HBR) 5 + OK. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 335. Třetiny: 5:0, 2:0, 3:0. Průběh utkání: 10:0.

BK Havlíčkův Brod: Panec (Novák) – Kulhánek, T. Semrád, Vala, Duben, Lacina, Mečiar – Přidal, Cejpek, Endál – Severa, Voříšek, Michálek – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík, Navrátil

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Černý (Sochor) – Port, Z. Jelínek, Wasserbauer, D. Kasalý, Hort, Benýšek, Kalenda – F. Kasalý, Vysloužil, Pekárek, Votápek, Bezděk, Šulák, Siřiště, Kulík, Dupljaku

Bruslaři zaskočili silný Kolín a na cestu mu přibalili šestku

Kozlové do Kotliny přijeli se stoprocentní úspěšností, když vyhráli všechny tři předchozí zápasy, ale Havlíčkův Brod se do nich od začátku zakousl bez přehnaného respektu. Už v 6. minutě vybojoval Jiří Severa puk a naservíroval ho jako na zlatém podnosu před brankoviště Davidu Kozlíkovi, který pohotově zametl hrací předmět do sítě. Zanedlouho zúročil své zkušenosti Luboš Voříšek, jenž přihrál zpoza brány do kruhu Petru Kuchtovi a vousatý útočník ranou z voleje skóroval nad Sejpalovu lapačku. Bruslaři skvěle naskočili i do prostřední části a rychle zvýšili na 3:0, když se zapsal do střelecké listiny parádní tečí Luboš Voříšek. Hosté se potom trochu nadechli a dočkali se první branky z hole průbojného Tomáše Pipka, ale Tomáš Semrád, Luboš Voříšek a Adam Přibyl uzavřeli na konečných 6:1.

znak týmu 6 - 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 6. Kozlík (Severa), 9. Kuchta (Voříšek), 21. Voříšek (Vala), 35. Semrád (Endál, Vala), 42. Voříšek (Michálek), 46. A. Přibyl (Endál, T. Semrád) – 30. Černý (Pipek). Rozhodčí: Jaroslav Žák, Tomáš Kukeně – Jaroslav Přibyl, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 3:3 Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 282. Třetiny: 2:0, 2:1, 2:0. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.

BK Havlíčkův Brod: Panec (Novák) – T. Semrád, Kulhánek, Duben, Vala, Šíma, Mečiar – Přidal, A. Přibyl, Endál – Kuchta, Voříšek, Michálek – Severa, Kozlík, Chlubna

SC Kolín: Sejpal (Hermann) – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan,. Barták, Horyna, Březina – Havelka, Malý, Krajňák, Semirád, Morkes, Zumr, Panna, Pipek, Kadlec st., Černý, Marvánek, Kozák

Při domácí kanonádě 6:1 se proti Kolínu trefil i mladý útočník David Kozlík.

Bilance s Kolínem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 20
Bilance: 10-1-1-0-8
Výsledky: 3:4, 4:3, 6:3, 3:4, 0:4, 2:4, 5:2, 5:1, 0:2, 5:2, 4:3p, 7:3, 3:1, 2:2, 6:2, 0:1, 8:2, 4:2, 1:3, 2:3
Skóre: 70:51

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu