26. 8. 2016 | Ladislav Vácha

Stejný výsledek a výhra domácích. Žďár oplatil Brodu porážku

Druhé derby Vysočiny v přípravě mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou skončilo výsledkem 4:3 a znovu se radoval domácí tým. Bruslaři vedli na Bouchalkách už 2:0, ale soupeř v prostřední části svou ztrátu smazal a na začátku třetí periody překlopil pomyslné misky vah na svou stranu. Bruslaři sice dokázali odpovědět, ale Plameny na konci 54. minutě rozhodly o svém vítězství. Za soubor z Kotliny se blýskl dvěma přesnými trefami supertalent David Michálek a jednou se zapsal do střelecké listiny Jakub Lacina.

V úvodní vyrovnané pasáži prověřili oba soupeři několikrát kvality protivníkova brankáře, ale jak domácí Jiří Sláma, tak hostující Čeněk Novák, drželi bezbrankový stav až do dvanácté minuty. V té vystřelil od modré Luboš Voříšek a jeho střelu šikovně tečoval za Slámova záda David Michálek. O tři minuty později mohl zařídit vyrovnání Krupka, ale jeho blafák v brejku Novák vystihl. Po vedoucí brance však měli více ze hry Bruslaři, kteří několikrát sevřeli domácí před Slámou, ale ten odolával a držel těsný jednobrankový rozdíl až do první sirény.

Také prostřední dějství začalo náporem hostů, který vyústil ve vyloučení domácího Beneše. Bruslařům stačilo ke zužitkování početní výhody pouhých jedenáct sekund, když Chlubna vyslal najíždějícího Jakuba Lacinu po levém křídle a ten v rychlé jízdě přesnou ranou zvýšil na 0:2. Ovšem neuběhla ani minuta a Plameny našly rychlou odpověď. Po nahrávkách Kaňky a Kunstmüllera se rychlým přesunem před branku a přesnou střelou prosadil Martin Červenka.

V polovině zápasu mohli získat Havlíčkobrodští dvoubrankové vedení nazpět, ale po teči jednoho z jejich hráčů kotouč jen orazítkoval tyč Slámovy branky. Domácí v tu dobu ale získávali převahu a stále častěji ohrožovali Novákovu branku. Ve 32. minutě se osamocen ve velké šanci před gólmanem ocitl Kunstmüller, ale Novák vytěsnil jeho pokus betonem. Žďárská stálice toho však nemusela dlouho litovat.

O půl minuty později Kunstmüller vystřelil na Nováka, od něho se kotouč odrazil k Michalu Kaňkovi a ten zasunul černou gumu do odkryté branky a zařídil vyrovnání. Tlak Plamenů pokračoval a trenér Bruslařů Totter si vyžádal oddechový čas. Krátce po jeho skončení se v další velké šanci ocitli Pazourek s Nováčkem, ale vlastní nepřesností o gólovou radost přišli. V závěru třetiny ještě měli hosté výhodu přesilové hry, avšak tentokrát se Žďárští ubránili.

Do závěrečné dvacetiminutovky již vstoupili lépe domácí a hned ve 42. minutě dokonali obrat zápasu. Krupka zpoza branky našel dobře postaveného Martina Gregara, který přesnou střelou poslal Plameny do vedení. Ve 45. minutě vystartovali proti volnému kotouči v brodském obranném pásmu Kaňka a brankář Novák. Kaňka byl sice o zlomek sekundy rychlejší, ale při zpracování se dostal již do těžkého úhlu, ze kterého odkrytou branku netrefil.

O dvě minuty později byl vyloučen domácí Pleva a hosté z Kotliny nabídnutou výhodu opět bleskově zužitkovali. Tomáš Semrád nahrál od zadního mantinelu před bránu, odkud svojí druhou brankou v zápase zařídil vyrovnání David Michálek. Domácí však v závěru zápasu ukázali větší vůli po vítězství a v 54. minutě definitivně strhli vedení na svoji stranu.

Střela Davida Vítka se od Nováka odrazila na hůl Martina Gregara, jenž kotouč dorazil do branky a rovněž se podruhé zapsal do střelecké listiny. V posledních dvou minutách měli ještě hosté velkou šanci na vyrovnání, když byl vyloučen domácí Střecha a kouč Totter vyslal na led šestici hráčů bez brankáře. Plameny se však dokázaly tlaku ubránit a vybojovat druhé vítězství v řadě.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

příp.. kolo, pátek 26.8.2016 od 18:00
Žďár nad Sázavou
4:3
(0:1, 2:1, 2:1)
Žďár n. Sázavou - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 26. Červenka (Kunstmüller), 33. Kaňka (Kunstmüller, P. Beneš), 42. Gregar (Krupka), 54. Gregar (D. Vítek) – 12. Michálek (Voříšek, M. Semrád), 25. Lacina (Chlubna), 47. Michálek (T. Semrád). Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Zídek. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 248. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Sestavy

Žďár n. Sázavou

Sláma (Blažíček) – Staněk, P. Beneš, Pleva, Kolda, Rašner, Březka - Kunstmüller, Krupka, Kaňka, Vítek, Nováček, Gregar, Střecha, Kovářů, Červenka, Pazourek, Hron

Havl. Brod

Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben, Vála, Mečiar, Lacina - Kuchta, Voříšek, Michálek, F. Beneš, Chlubna, Kozlík, Ludvík, Navrátil, Severa

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu