14. 8. 2016 | Ladislav Vácha

Kotlinu čeká první třaskavá bitva! K derby dorazí Žďár nad Sázavou

Konec dlouhého čekání! Havlíčkův Brod konečně vyjede po mezisezonní přestávce k domácímu přátelskému utkání. A čeká ho nejprestižnější možný soupeř z druholigových vod, s nímž se bude v základní části nadcházejícího soutěžního ročníku znovu potkávat - Žďár nad Sázavou! Oba krajští rivalové na první vítězství v přípravě zatím čekají. Plameny prohrály po samostatných nájezdech v Pelhřimově a vzápětí doma těsně podlehly Třebíči. Bruslaři se vraceli po premiérovém duelu z Tábora s prohrou 4:6. V předešlém soutěžním období ovládli oba soutěžní zápasy hokejisté z Kotliny, kdo se bude radovat tentokrát? Zápas začne v úterý 16. srpna od 18:00 v Kotlině, těšíme se na vás! Průběh zápasu můžete také sledovat na onlajnech.

SKLH Žďár nad Sázavou

Založení klubu: 1938
Stadion: Zimní stadion Bouchalky (kapacita 3 500 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hokejzr.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. místo po ZČ, semifinále play-off (porážka s Táborem 1:3 na zápasy)
Trenér: Michal Konečný

Sestava z posledního utkání: Blažíček (Zelený) – Staněk, Beneš, Kolda, Pleva, Březka – Pazourek, Gregar, Kunstmüller, Bureš, Padělek, Vítek, Nováček, Zajíc, Fusek, Peňáz, Hron, Scott
__________________________________________________________________________________

Plameny v přípravě
Pelhřimov - Žďár n. S. 4:3sn
Žďár n. S. – Třebíč 3:4

Žďár nad Sázavou patří k tradičním druholigovým účastníkům. Plameny mají před nadcházející sezonou vysoko posazenou laťku, protože minulý soutěžní ročník jim vyšel na jedničku podtrženou. Obě derby Vysočiny s Havlíčkovým Brodem sice prohrály, když v Kotlině padly smolně 2:3 a v domácím prostředí musely skousnout soupeřův obrat na 2:5, a v základní části obsadily 9. místo, ale v play-off předvedly úžasnou krasojízdu. V předkole vyřadily bojovný Nymburk 2:1 na zápasy a ve čtvrtfinále po heroickém výkonu naprosto nečekaně vystavily stopku silnému Kolínu (konečný stav série 3:2), ve čtyřech utkáních je zdolal až účastník kvalifikace z Tábora (3:1).

Hokejisté z Bouchalek půjdou do mistrovských zápasů znovu s vysokými ambicemi. Tým zůstal z velké části pohromadě, velkým pozitivem pro Žďárské je setrvání Michala Kaňky. Dvaačtyřicetiletý matador se sice po skončení sezony chtěl vrátit do Benešova, ale nakonec si vše rozmyslel. Celý klub a jeho fanoušky přehodnocením svých dalších plánů určitě hodně potěšil. K největší změně tak došlo na střídačce, kde velmi úspěšného trenéra Martina Sobotku, po němž sáhla prvoligová Třebíč, nahradil Michal Konečný. Bývalému koučovi Břeclavi bude znovu k ruce z pozice asistenta Jaroslav Benák, velká legenda havlíčkobrodského hokeje.

Parta z Vysočiny se v prvním přátelském utkání představila na půdě Pelhřimova, kde po první třetině vedla 2:0 zásluhou exRebelů Filipa Nováčka a Luboše Kunstmüllera. Lední Medvědi ale předvedli skvělý obrat a remízu tak zachraňoval v předposlední minutě Lukáš Bureš. V samostatných nájezdech byli nakonec šťastnější domácí. Druhé derby Vysočiny už hostily žďárské Bouchalky, kde Plameny při porážce 3:4 pořádně prohnaly prvoligovou Třebíč.

Plameny doma vyzvaly v derby Třebíč a chvílemi se na ledě pořádně jiskřilo.
(Foto: René Rámiš, hokejzr.cz)

Bruslaři u Jordánu držely krok, prohráli o dva góly

Havlíčkův Brod přijel do Tábora bez prvních dvou pětek, ale na jeho hře se to neprojevilo. Začátek vyšel jednoznačně lépe domácím, kteří vedli díky využité přesilovce a navíc hráli další dlouhou hru v početní převaze, když předčasně do sprch zamířil Tomáš Chlubna. Hosté se však ubránili a v oslabení potrestal soupeřovu chybu Filip Navrátil. Jihočeši potom odskočili do dvougólového trháku, který Bruslaři hned třikrát dokázali stáhnout na nejtěsnější ztrátu. Poprvé se to povedlo Tomáši Ludvíkovi, jenž využil zmatků před brankářem Novákem. Přesně do černého mířil i David Kozlík a podruhé v utkání se trefila letní posila Filip Navrátil. Kohouti v 57. minutě dali výsledku konečnou podobu a vyhráli 6:4.

znak týmu 6 - 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Kýhos (Hlaveš, Kellner), 14. Matušík (Kanov), 15. Vaniš (Kýhos, Kellner), 32. Kellner (Kýhos), 42. Heršálek, 57. Kellner (Kýhos, Vaniš) – 12. Navrátil, 30. Ludvík, 42. Kozlík, 51. Navrátil. Rozhodčí: Pešina - Matějček, Lang. Vyloučení: 5:6, navíc Chlubna (HBR) 5 + OK. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 350. Třetiny: 3:1, 1:1, 2:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.

HC Tábor: Novák (Klestil) – Liška, Hlaveš, Tesař, Kanov "A", Heršálek "A", Dvořák, Raiterman – Kellner, Kýhos, Vaniš - Krätzer, Matušík "C", Seidl - Blažek, Zayml, Březina

BK Havlíčkův Brod: Panec (31. Adam) – T. Semrád, M. Semrád, Šíma, Vala, Mečiar, Lacina - Chlubna, Ludvík, Sidorov - Severa, Kozlík, Navrátil - Hlídek, Cejpek, Bednář

Bruslaři v Táboře slaví branku, kterou vstřelil Filip Navrátil.
(Foto: Hanka Grundová a Tomáš Danko, hctabor.com)

Prestižní derby vyhrál Brod, na Bouchalkách dokázal otočit

Bouchalky přivítaly na prestižní druholigovou bitvu o Vysočinu rekordní návštěvu, zápas tak provázela po celou dobu úžasná atmosféra. Na stadionu nechyběla početná skupina fanoušků Havlíčkova Brodu, kteří přijeli podpořit svůj tým. A už v 11. minutě jásali, když kotouč se štěstím propasíroval za Slámova záda Lukáš Endál. Domácí se tím ale nenechali rozhodit a Lukáš Bureš s Michalem Kaňkou ještě před první sirénou dokonali obrat. Plameny v prostřední části tlačily svého soupeře a při přesilovkách mohly utéct do trháku. Opak se stal ale pravdou. Bruslaři při vlastním oslabení získali puk a skvělou nahrávku před brankoviště přetavil ve vyrovnání Tomáš Semrád.

Třetí perioda se odvíjela jednoznačně podle havlíčkobrodského scénáře. V 50. minutě srazil soupeřovu střelu v obranném pásmu hrdina zápasu Lukáš Endál, prohnal se jako vítr takřka přes celé hřiště a smlsl si na gólmanu Slámovi. Soubor z Kotliny definitivně uklidnil Kirill Vlasov, jenž skóroval svižnou ranou z mezikruží. Na konečných 5:2 pro hosty uzavřel kapitán Miroslav Třetina, který trefil prázdnou bránu při power-play soupeře.

znak týmu 2 - 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 16. Bureš (Kunstmüller), 19. Kaňka (Štěpánek, Pleva) – 11. Endál (Semrád, Třetina), 34. Semrád (Endál, Třetina), 50. Endál, 59. Vlasov (Kondratěv, Chlubna), 60. Třetina (Novák). Rozhodčí: Dědek – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 8:12. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 2253. Střely na branku: 35:29. Třetiny: 2:1, 0:1, 0:3. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Blažíček) – Pleva, Lojek, Beneš, L. Střecha, Smejkal, Rašner, Kunstmüller, Kaňka, Štěpánek, Krupka, Březina, Kovářů, Gregar, Bureš, T. Střecha, Pazourek

BK Havlíčkův Brod: Novák (Zvolánek) – T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Vala, Pecen, Lacina – Ludvík, Třetina, Endál, Kuchta, Kozlík, Beneš, Chlubna, Vlasov, Kondratěv, Hlídek, Cejpek, Pejchal, Duben

Bilance se Žďárem nad Sázavou od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 14
Bilance: 11-0-1-2
Výsledky: 2:1, 8:5, 2:3p, 4:2, 2:4, 6:2, 1:3, 4:0, 8:2, 6:2, 6:2, 3:2, 3:2, 5:2
Skóre: 60:32

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu