11. 8. 2016 | Ladislav Vácha

Konečně! Bruslaři jedou k prvnímu přáteláku na led silného Tábora

Hokejisté havlíčkobrodského A-mužstva a jejich věrní fanoušci se dnes konečně dočkají! Soubor pod taktovkou trenéra Aleše Tottera se dnes vypraví do jižních Čech, kde svede od 18:00 bitvu na ledě dobře známého Tábora. Kohouti se s Bruslaři velmi dobře znají z minulé sezony, kdy se potkávali v průběhu základní části a síly spolu poměřili i ve čtvrtfinále play-off. Z postupu se tenkrát nakonec radovala parta od Jordánu. Kdo bude spokojenější dnes? Průběh zápasu můžete sledovat na onlajnech.

Bruslaři se během mezisezonní přestávky pravidelně připravují jak na suchu, tak i na ledě, na který poprvé vyjeli už v květnu na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě. Díky netradičně brzkému začátku na ledě se stihli věnovat i individuálním herním vlastnostem hráčů, když absolvovali několik tréninků s trenérem Ondřejem Smržem, specialistou na bruslení. Ve své Kotlině se A-tým začal připravovat od konce července, přičemž se trenéři zaměřovali hlavně na nácvik různých herních situací včetně přesilovek.

Mužstvo čeká celkem deset přípravných zápasů. Doma a venku se střetnou se čtyřmi soupeři - Táborem, Kolínem, Pelhřimovem a Žďárem nad Sázavou. Ladit formu na novou druholigovou sezonu se vypraví dokonce až do Nizozemska, kde odehrají těsně před startem mistrovských bojů dvě přátelská utkání. Trenéři chtějí mít o podobě hráčského kádru jasno co nejdříve. „Hráče uvidíme ve třech zápasech a 19. srpna uzavřeme kádr. Pak už tým budeme připravovat na soutěž,“ hlásí hlavní kouč Aleš Totter.

Obránce Tomáš Mečiar, jedna z letních posil, při nácviku střelby.

Soupiska Havlíčkova Brodu se ve srovnání s minulou sezonou pozměnila. Odešli například obránce Josef Kolda, jenž se vrátil do Žďáru nad Sázavou, gólman Jiří Zvolánek či ruské trio Kirill Vlasov - Jevgenij Kondratěv (nyní v Jihlavě) - Igor Loginovskij. Přišli naopak zkušený brankář Michael Panec, obránci Tomáš Mečiar a Ondřej Šíma či Luboš Voříšek, zkušený a produktivní matador, jenž v předešlém soutěžním ročníku působil jako kapitán v Jindřichově Hradci.

A ptáte se, jestli tým bude ještě posilovat? „Ne, kádr už nechci doplňovat o zkušenější hráče. Je potřeba mít pár starších hráčů ve hře, ale já preferuji to, aby tu hráli mladí. Osu mužstva máme danou. Chceme hrát agresivně a bruslivě, mladí hráči tento moderní způsob hokeje lépe vstřebávají, takže už nikoho nechceme. Vedení ještě uvažovalo o jednom zkušenějším hráči, ale já jsem se rozhodl, že už dalšího staršího hráče brát nebudeme,“ vysvětluje Totter.

Parta z Kotliny nepřijede do Tábora v nejsilnějším možném složení. Volno by měly dostat první dvě lajny, prostor ukázat, co umí, tak dostanou třetí, čtvrtá a pátá pětka. Hrát tak nebude talentovaný útočník David Michálek, který dělal v předchozím soutěžním období kapitána extraligového staršího dorostu a stal se nejlepším střelcem základní části. Na včerejším tréninku si sice znovu lehce poranil koleno, které ho sužuje už delší dobu a brání mu v rychlejším výkonnostním růstu a kariérnímu postupu, ale nemělo by se jednat o nic vážného

David Michálek (v popředí ve fialovém s košíkem) si na první zápas ještě počká.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu