3. 8. 2016 | Ladislav Vácha

Staršímu dorostu premiéra nevyšla, na ledě Pardubic neskóroval

Dlouhé čekání skončilo a starší dorostenci se k prvnímu přátelskému zápasu vypravili na kluziště Pardubic. Bohužel, utkání nedopadlo podle jejich představ. Velmi náročná letní příprava a počáteční nesehranost si vybraly svou daň, Dynamo bylo všude dříve a mladé Bruslaře přehrálo. Východočeši se nakonec prosadili třikrát, zatímco hosté si gólovou radost neužili. Velkou pochvalu si zaslouží oba brodští gólmani Tomáš Kulich a Miroslav Folvarský, kteří si duel rozdělili spravedlivě na poloviny a odvedli fantastickou práci.

Pro oba soupeře se jednalo o první přátelský zápas, ale větší nerozehranost byla přeci jen znát více na Havlíčkovu Brodu. Hra mladých Bruslařů byla v první polovině úvodní dvacetiminutovky hodně chaotická a trenéři měli spoustu práce, aby své svěřence patřičně usměrnili. Velkou oporou hostů tak byl skvěle chytající brankář Kulich, který už ve 2. minutě zneškodnil ramenem tutovku Jana Černého. Udeřit mohl i soubor z Kotliny, když se za pardubickou obranu šikovně natlačil Marek Tecl, ale zblízka mířil nad horní tyčku. Hra Broďáků se sice postupem času zlepšila, ale Dynamo mělo stále navrch.

Parta z Vysočiny se dobře bruslícímu soupeři horko těžko vyrovnávala v aktivním pohybu, proto musela občas sáhnout po nedovoleném zákroku. A ve 25. minutě z dalšího mráčku už zapršelo. Havlíčkobrodští mladíci sice ubránili oslabení, ale Východočeši pokračovali v tlaku, Lukáš Seidl namazal před brankoviště volnému Ondřeji Poulovi, který zblízka nedal gólmanu Kulichovi vůbec žádnou šanci. Další tutovka domácích přišla na konci první půlky zápasu, ale Jiřího Bucka v samostatném úniku vychytal úžasným semaforem maskovaný fantom Kulich. Ten přepustil místo mezi třemi tyčemi svému kolegovi Miroslavu Folvarskému, jenž měl hned od začátku svého pobytu na ledě spoustu práce. Ve 38. minutě musel zatáhnout za záchrannou brzdu Marek Tecl a Dynamo nabídnutou přesilovku využilo, když od modré čáry skóroval tvrdou ranou Ondřej Matýs. Hosté sehráli na konci prostřední části parádně svou další hru v početní převaze, ale jejich šance ke gólu nakonec nevedly.

Pardubice dál hrály s větší lehkostí a Havlíčkův Brod mohl děkovat jen svému gólmanovi Folvarskému, který se rychle rozchytal a ze svého arzenálu vytahoval jeden parádní zákrok za druhým. Ve 49. minutě ale brodská defenziva nezachytila soupeřův protiútok, Ondřej Matýs při přečíslení 2 na 1 našel před bránou Michala Machače a od jeho brusle kotouč regulérním způsobem doputoval do sítě bezmocného brankáře Folvarského. Hosté se snažili ze všech sil vstřelit alespoň čestný gól, ale ten jim nakonec nebyl souzen.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, úterý 2.8.2016 od 18:30
3:0
(0:0, 2:0, 1:0)
Pardubice - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 26. Poul (Sajdl), 39. Matýs (Machač), 49. Machač (Matýs). Rozhodčí: Barek – Čížek, Potůček. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: Průběh utkání: 3:0.

Sestavy

Pardubice

Jánský – V. Leder, Javůrek, Oliva, Bučko, Sýkora, Blažej, Dubovči, Hybeš – Bucek, Kostka, Chára – Machač, Černý, Matýs – Rozlílek, Pochobradský, Kulhánek – Libnar, Sajdl, Poul.

Havl. Brod

Kulich (Folvarský) – Lachman "A", Vaněk, Rubner, Krejčí, Horák, Škareda, Zvěřina, Adam, Holenda "C", Teplý, Přibyl "A", Piskač, Pejchal, Tecl, Cachnin, Kohout, Kyncl, Pokorný, Donda

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu