23. 6. 2016 | Redakce

Potvrzeno! Matador Miroslav Duben bude u Bruslařů pokračovat!

Skvělá zpráva! Vedení Havlíčkova Brodu vyhlásilo na tiskové konferenci po skončení minulé sezony, že chce zaútočit na návrat do 1. ligy. A pokud se nestane nic neočekávaného, Bruslařům se pokusí ke splnění jejich snu pomoci i Miroslav Duben! Jednačtyřicetiletý matador se rozhodl pokračovat v hráčské kariéře a bude znovu patřit mezi důležité pilíře havlíčkobrodské obrany. (Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Ostřílený bek má spoustu zkušeností, extraligu si zahrál v Jihlavě, v Pardubicích, v Liberci, v Karlových Varech, s nimiž dvakrát došel do finále a v sezoně 2008/2009 slavil mistrovský titul, a v Mladé Boleslavi. Na zahraniční štaci se vydal do slovenské Nitry a ve třech utkáních oblékl dres české reprezentace. Zahrál si také za druholigové Vrchlabí a před návratem do Kotliny nastupoval v Krajském přeboru za Ledeč nad Sázavou.

Miroslav Duben byl v minulém soutěžním ročníku jednoznačně nejzkušenějším hráčem Havlíčkova Brodu. Odehrál celkem 40 zápasů, během nichž si připsal 16 kanadských bodů za jednu vstřelenou branku a 15 asistencí. Stal se tak druhým nejproduktivnějším obráncem mužstva, více bodů nasbíral jen David Vala. Právě s tímto talentovaným hokejistou spolu hráli v obranném páru, většinou ve druhé pětce.

Duben je velkým přínosem pro tým nejen svými hokejovými schopnostmi, ale mladým spoluhráčům, kteří jsou teprve na začátku své kariéry, může předávat své bohaté zkušenosti, jichž má na rozdávání. Všichni v klubu to dobře ví a jeho služeb si hodně váží. „První liga by se v Brodě měla hrát. V tomto ohledu považuji za velice důležité, aby tady zůstali všichni tři nejzkušenější hráči týmu, Míra Třetina, Míra Duben a Lukáš Endál,“ přál si na posezonní tiskové konferenci hlavní trenér Aleš Totter. A vyšlo to, silný trojlístek zůstane pohromadě!

„Pokračovat budu, měli jsme sezení s vedením a tam jsme se dohodli. K týmu se připojím až na ledě, zatím trénuji individuálně sám,“ uvedl Miroslav Duben v rozhovoru pro Havlíčkobrodský deník. Při rozhodování o pokračování v kariéře zohlednil i svůj zdravotní stav, v průběhu sezony ho trápilo koleno. „Snažím se trénovat v rámci možností, doufám, že se to zranění neobnoví, je to koleno a to je vždycky velmi komplikované,“ věří. „Všichni chtěli, abych ještě hrál, jak starší, tak i mladší kluci, to člověka trochu nalomí,“ přiznal nestárnoucí hokejista.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu