10. 6. 2016 | Ladislav Vácha

TOP 5 zápasů: Třináctka Bílině, kanár Nymburku, boje s Táborem a derby

Jak už to tak bývá, každá hokejová sezona nabídne parádní bitvy, které zvedají fanoušky ze sedaček, a nepovedená utkání, na něž by příznivci daného klubu nejradši rychle zapomněli. Výjimkou nebyla ani uplynulá sezona 2015/2016, a proto jsme z ní vybrali pět zápasů, které se podle našeho názoru Bruslařům nejvíce povedly. Ve výběru nechybí nezapomenutelná třináctka Bílině, kanár v Nymburku, fantastické řeže se silným Táborem a povedené derby Vysočiny na žďárských Bouchalkách.

HC Draci Bílina - BK Havlíčkův Brod 4:13

Bruslaři jeli do Bíliny s jasným cílem - získat všechny tři body a odčinit tak domácí porážku, když jim nestačilo ani tříbrankové vedení a Drakům v Kotlině podlehli 3:6. Začátek jim vyšel na jedničku, když na modré čáře napřáhl po vyhraném vhazování Josef Kolda a propálil vše, co mu stálo v cestě. Netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno, když se trefil povedenou tečí Dominik Štěpka. Vzápětí ale po výjezdu zpoza brány skóroval Lukáš Endál a svou druhou branku vstřelil Josef Kolda. Domácí sice kontrovali zásluhou Štěpána Štěpánka, ale následovala čtyřgólová smršť v podání Filipa Beneše, Kirilla Vlasova, Lukáše Endála a Igora Loginovského.

Pohotovou ranou sice korigoval nepříznivý stav Martin Petráš, ale přišla pětigólovoá odpověď z holí Miroslava Třetiny, Patrika Přidala, Davida Kozlíka, znovu Patrika Přidala a Kryštofa Kulhánka. Hrozivý debakl Severočechů alespoň trochu zmírnil svým druhým přesným zásahem Martin Petráš, ale poslední slovo patřilo Tomáši Chlubnovi, jenž upravil na konečných 13:4 pro Bruslaře. Soubor z Kotliny si tak znovu užil velkolepou děkovačku se svými skvělými fanoušky, kteří je přijeli podpořit i do vzdálené destinace. Byla to suverénně nejvyšší výhra Havlíčkova Brodu v sezoně.

Branky a nahrávky: 8. Štěpka (Fučík), 10. Š. Štěpánek (Sekerka), 35. Petráš (Š. Štěpánek), 57. Petráš (Polák) – 1. Kolda (Kozlík, Beneš), 9. Endál (Třetina, Kulhánek), 9. Kolda (Kozlík, Kuchta), 16. Beneš (Kuchta, Kozlík), 23. Vlasov (Chlubna, Kondratěv), 30. Endál (Semrád, Třetina), 31. Loginovskij (Kozlík, Beneš), 37. Třetina (Endál, Přidal), 38. Přidal (Třetina, Endál), 42. Kozlík (Beneš, Duben), 45. Přidal (Třetina, Endál), 52. Kulhánek (Beneš, Kuchta), 52. Chlubna (Vala). Rozhodčí: Kamil Hlinka – Radek Šulo, Richard Coubal. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:7, 3:7, 3:13, 3:14.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (51. Zvolánek) – T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Duben "A", Vala, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A", Kozlík, Kuchta, Beneš, Chlubna, Vlasov, Kondratěv, Cejpek, Ludvík

NED Hockey Nymburk - BK Havlíčkův Brod 0:6

Účty si jeli svěřenci trenéra Aleše Tottera vyřizovat také do Nymburka, který si z brodského ledu odvezl všechny tři body za těsnou výhru 3:2. Na první branku se čekalo až do 28. minuty, kdy otevřel gólový účet zápasu Miroslav Třetina, který se trefil zblízka. Nepříjemný úder do šatny inkasovali domácí ve 39. minutě, když zametl puk z dorážky za Brázdilova záda Kryštof Kulhánek.

Třetí perioda byla od začátku naprosto jednoznačnou záležitostí. Z osy hřiště poslal puk do Brázdilova protipohybu Igor Loginovskij a své 36. narozeniny oslavil svou druhou trefou kapitán Miroslav Třetina, jenž skóroval dalekonosnou střelou. Potupného kanára dokonali Filip Beneš a Petr Kuchta, když prvně jmenovaný nechytatelně vymetl šibenici a jeho spoluhráč zamířil z kruhu přesně ke vzdálenější tyči. Brankář Čeněk Novák tak udržel třetí čisté konto v sezoně.

Branky a nahrávky: 28. Třetina (Kulhánek, Přidal), 39. Kulhánek (Třetina, Přidal), 42. Loginovskij (Kozlík, Beneš), 53. Třetina (Přidal), 56. Beneš (Vlasov), 59. Kuchta (Beneš, Kozlík). Rozhodčí: Tomáš Battěk - Michal Rybáček, Radek Špringl. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 28:41 (11:10, 9:16, 8:15). Průběh utkání: 0:6.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) – Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Vala, Duben "A", Kořínek, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Ludvík, Cejpek

Kapitán Miroslav Třetina oslavil v Nymburku 36. narozeniny dvěma přesnými trefami.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor 5:2

První domácí bitva s Táborem? To byla úchvatná podívaná s neuvěřitelným obratem Bruslařů a asi nejkrásnější zápas sezony. Rozjetí Kohouti si v první desetiminutovce vypracovali dvoubrankové vedení, z pravého kruhu prostřelil brankáře Nováka Jan Boháč a povedenou akci zakončil zblízka Radek Seidl. S domácími to v tu chvíli nevypadalo vůbec dobře, ale v poslední minutě první třetiny jim vrátil naději bekhendovou střelou z mezikruží Petr Kuchta.

Fanoušci se kochali krásným hokejem a ve 33. minutě slavili vyrovnání, když se z dorážky nemýlil Lukáš Endál. Ve 47. minutě vykouzlil úžasné sólo přes celé hřiště Miroslav Třetina, jenž se ze strany protáhl až před bránu a z mírného úhlu chladnokrevně zavěsil. V 55. minutě dostal při přesilovce nabito na okraj pravého kruhu Tomáš Semrád a dočkal se svého prvního přesného zásahu v sezoně. Malátné Jihočechy dorazil Lukáš Endál, který po narážečce s nerozlučným parťákem Třetinou propálil brankáře Klestila z pravého kruhu.

Branky a nahrávky: 20. Kuchta (Kozlík, Loginovskij), 33. Endál (Přidal, Třetina), 47. Třetina, 55. Semrád (Přidal, Třetina), 57. Endál (Třetina, Kulhánek) – 6. Boháč (Březina, Černý), 9. Seidl (Matušík, Heršálek). Rozhodčí: Marek Honza – Michal Huryta, David Urubčík. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 800. Průběh utkání: 0:2, 5:2.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) – T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Vala, Duben "A", Kořínek, Pecen – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Ludvík, Cejpek, Pejchal

SKLH Žďár nad Sázavou - BK Havlíčkův Brod 2:5

Bouchalky hostily poslední kolo základní části a byla to skutečně třešnička na dortu. Prestižní derby Vysočiny sledovala jedna z nejvyšších návštěv v historii žďárského zimního stadionu a fanoušci si přišli na své. Početný havlíčkobrodský kotel rozdováděl v 11. minutě Lukáš Endál, který se štěstím procedil puk ze strany za Slámova záda. Plameny se ale zvedly a dokonaly obrat. V 16. minutě překvapil brankáře Nováka svižnou střelou na lapačku Lukáš Bureš a skvěle sehranou přesilovku využil matador Michal Kaňka.

Domácí byli na koni a hráli výborně, což mohli korunovat třetí brankou v přesilovce. Kotouč ale v útočném pásmu ztratili a Bruslaři založili bleskový kontr, na jehož konci nepohrdl lahůdkovou nahrávkou Lukáše Endála rozjetý Tomáš Semrád. Právě Lukáš Endál se stal znovu hrdinou v 50. minutě, když sebral puk protihráči a své dech beroucí sólo dotáhl až do konce. Žďár nad Sázavou se snažil vyrovnat, ale marně. Bruslaře uklidnil v 59. minutě dělovkou z mezikruží Kirill Vlasov a na konečných 5:2 pečetil skóre při soupeřově hře bez brankáře trefou do prázdné brány Miroslav Třetina. Parádní derby se šťastným koncem!

Branky a nahrávky: 16. Bureš (Kunstmüller), 19. Kaňka (Štěpánek, Pleva) – 11. Endál (Semrád, Třetina), 34. Semrád (Endál, Třetina), 50. Endál, 59. Vlasov (Kondratěv, Chlubna), 60. Třetina (Novák). Rozhodčí: Dědek – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 8:12. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 2253. Střely na branku: 35:29. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Zvolánek) – T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Vala, Pecen, Lacina, Duben – Ludvík, Třetina, Endál, Kuchta, Kozlík, Beneš, Chlubna, Vlasov, Kondratěv, Hlídek, Cejpek, Pejchal

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor 8:1

A zase ten Tábor! Bruslaři ve čtvrtfinále play-off padli na jihu Čech 3:4 až po samostatných nájezdech a doma chtěli za každou cenu uspět. A do svého soupeře se s chutí zakousli! Hned v úvodní minutě vypálil mezi kruhy a modrou čarou David Vala a jeho dělovka neomylně zasáhla svůj cíl. Netrvalo dlouho a Kotlina jásala znovu. Lukáš Endál zkusil štěstí od modré čáry a jeho ránu neudržel brankář Klestil pod svými betony. A když se už v 9. minutě z bezprostřední blízkosti trefil důrazný David Kozlík, brankář Klestil přepustil místo mezi táborskými tyčemi Davidu Novákovi. A aby toho nebylo na hosty málo, ještě před první sirénou udeřil z kruhu i Petr Kuchta.

Zaskočení Kohouti se po prospaném úvodu utkání nemohli chytit a Havlíčkův Brod s nimi neměl vůbec žádné slitování. V prostřední části učebnicový brejk korunoval gólem Jakub Kořínek a kanára završil Lukáš Endál, jenž po vzorné souhře zakončoval do zcela odkryté brány. Ve třetím dějství se probil k puku mezi kruhy Patrik Přidal a kotouč proletěl pod Novákovými betony až do sítě. Gólman Čeněk Novák se nakonec čtvrté nuly nedočkal, když čestnou branku Tábora vsítil Radek Seidl. Poslední slovo však patřilo Jakubu Lacinovi, který na Davida Nováka vyzrál zblízka.

Branky a nahrávky: 1. Vala (Kozlík), 6. Endál (Třetina, Kulhánek), 9. Kozlík (Beneš, Kuchta), 18. Kuchta, 29. Kořínek (Endál), 33. Endál (Třetina), 47. Přidal (Třetina), 59. Lacina (Kondratěv, Vlasov) – 56. Seidl (Matušík). Rozhodčí: Libor Veinfurter – Radek Špringl st., Radek Špringl ml. Vyloučení: 9:10, navíc Heršálek (TAB) 5 + OK [ZHK]. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1024. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 8:1.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) – Kořínek, Kulhánek, Vala, Duben "A", Kolda, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Ludvík, Cejpek, Hlídek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu