24. 5. 2016 | Ladislav Vácha

FOTO a VIDEO: Starší dorost polyká v přípravě tvrdé tréninkové dávky

Starší dorostence Havlíčkova Brodu čeká v nové sezoně 2016/2017 těžký úkol. V nabité extraligové konkurenci se pokusí navázat na minulý veleúspěšný soutěžní ročník, v němž se postarali o velké překvapení. Mladí Bruslaři nejenže po svém návratu udrželi extraligovou příslušnost, ale naprosto senzačně proklouzli i do prestižního play-off, kde potrápili velmi silný Třinec. Zkušený trenérský tandem Václav Adam - Jaroslav Benc znovu klade velký důraz na kvalitní letní přípravu, ze které jejich svěřenci v předešlé sezoně hodně těžili. Tým tak dostává pořádně do těla.

Starší dorost opustili dva jeho největší tahouni. David Michálek, který byl nejproduktivnějším hráčem mužstva a dokonce ovládl i tabulku střelců základní části celé extraligy, se posunul do havlíčkobrodského A-týmu. Jeho nerozlučný parťák Lukáš Beran, jenž se stal v základní části druhým nejlepším nahrávačem extraligy, se přesunul do Liberce. Oba hráči už jsou ale stejně v juniorském věku. Ve hvězdách zatím zůstává i otázka setrvání gólmana Tomáše Kulicha, který rovněž výrazně přispěl k postupu do vyřazovacích bojů. Sám hráč by v Kotlině dál pokračoval, ale vše závisí na souhlasu Pardubic.

Týmu se nevyhnuly tradiční věkové posuny. Hráči ročníku narození 1998 už spadají do juniorské kategorie, ročník 2000 naopak přišel z mladšího dorostu. Za starší dorost tak budou pravidelně nastupovat například obránce Jakub Adam či útočníci Michal Teplý a Radim Pejchal. Všichni tři hokejisté už do této věkové kategorie nakoukli v předešlé sezoně. Dá se očekávat, že se mužstvo bude znovu vyznačovat nesmírnou bojovností a velkým týmovým duchem, čímž dokázalo statečně vzdorovat i těm nejsilnějším extraligovým soupeřům.

Trenéři dobře ví, že základním kamenem úspěchu bude opět co nejkvalitnější letní příprava, z níž hráči těží během celého soutěžního ročníku. Jejich svěřenci tak podstupují nesmírně náročný dril, aby vyjeli na led v co nejlepší kondici. Nechybí proto dřina v posilovně, v tělocvičně, kde se pravidelně hlásí o slovo kruhový trénink, a vyčerpávající běhy v přilehlém okolí Kotliny. Koučové Adam a Benc měli během pondělního tréninku pod svou taktovkou i reprezentační gólmanku Karolínu Juřicovou, vidět její počínání můžete ve videu i na fotografiích.

Ranní tréninky má na starosti i kondiční trenér Jakub Kořínek, který ještě v minulé sezoně hrál jako obránce v barvách havlíčkobrodského A-týmu a nedávno dokončil bakalářské studium na UK FTVS v Praze. Soubor z Kotliny mimo jiné čeká i tradiční a nemilosrdný cyklistický výjezd na nedaleký kopec Vysoká.

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu