6. 2. 2016 | Ladislav Vácha

Výborně! Starší dorost vyloupil Kladno a drží se ve hře o play-off

Starší dorost jel na led Kladna s jasným cílem - oplatit soupeři porážku z prvního vzájemného zápasu v Kotlině a získat všechny tři body. Výhra v základní hrací době ho totiž mohla udržet ve hře o účast v prestižním play-off, o které bojuje právě s Rytíři. Domácí začali lépe a hned třikrát vedli, ale mladí Bruslaři vždy dokázali srovnat krok. A co víc, ve třetí periodě dokonali obrat a Středočeši už se nezmohli na odpověď. Pod důležitý triumf se nejvíce podepsal dvěma přesnými trefami Vojtěch Veverka, po jednom gólu vsítili Vojtěch Holenda a Jiří Vlach.

Havlíčkův Brod naskočil do zápasu aktivně, z čehož brzy pramenil faul soupeře. Mladí Bruslaři sice sehráli přesilovku velmi dobře, když Rytíře svírali dlouho v jejich pásmu a dařilo se jim i v kombinaci, ale gólový efekt se nedostavil. Naopak udeřilo na druhé straně. Adam Kubík při rychlém protiútoku přihrál Adamu Kalejovi, který se dostal do samostatného úniku a krásnou střelou ho dokonale využil. Hosté se dočkali odpovědi v 17. minutě, když Vojtěch Holenda využil upadnutí dvou protihráčů, zatáhl si puk po levé straně a z mírného úhlu bekhendem nedal brankáři Stahlovi žádnou šanci.

V prostřední části se hrál dál vyrovnaný hokej. Oba týmy se tlačily dopředu, ale vědomy si velké důležitosti zápasu, nechtěly se dopustit zbytečné chyby, jež by posadila soupeře na koně. Ve 33. minutě posunul Jiří Kryll kotouč na Ondřeje Bláhu, který se protáhl až do levého kruhu a vypustil ze své hole smrtící projektil, jenž zapadl za Kulichova záda. Havlíčkobrodská družina hrála na konci prostřední části oslabení, ale při něm se zmocnil kotouče Jiří Vlach, vybruslil si do útočného pásma a úchvatnou dělovkou z levé strany nechytatelně vymetl horní růžek soupeřovy brány. Zbytečný zákrok potom předvedl Kryštof Hrabík, jenž zezadu narazil Patrika hrabaně nebezpečně na brankovou konstrukci, která se vychýlila ze svého postavení. Bylo z toho vyloučení na 5 minut plus do konce zápasu.

Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc sehráli dlouhou přesilovku hodně špatně. Nejenže nedokázali skórovat, ale navíc sami inkasovali. Adam Kubík využil protihráčova zaváhání, prokličkoval se po levé straně až do útočného pásma, srovnal si puk na hůl a chladnokrevně se trefil do protějšího horního rohu brodské brány. Hosté se brzy radovali z vyrovnání, když nabral v útočném pásmu rychlost Vojtěch Veverka a z prostoru mezi kruhy prostřelil brankáře Stahla. Rozhodující moment přišel v 52. minutě, když Havlíčkův Brod ubránil oslabení a z trestné lavice naskočil zpět do hry Daniel Králíček. Brodský útočník se vydal za nahozeným pukem, přesprintoval protihráče, čímž se vyhnul zakázanému uvolnění, a naservíroval puk před bránu Vojtěchu Veverkovi, jenž mazanou tečí poslal kotouč mimo Stahlův dosah. Bruslaři potom vsadili vše na defenzivu a jednoduchou hru, Rytířům k vyrovnání nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 2 2
Lukáš Beran 0 0 0 -1 0
David Donda 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 0 0 0 2 0
Vojtěch Holenda 1 0 1 3 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 0
Daniel Jančařík 0 0 0 -2 0
Jiří Kopic 0 0 0 3 2
Daniel Králíček 0 1 1 -1 2
Tomáš Lachman 0 0 0 -1 2
David Michálek 0 1 1 0 0
Michal Němec 0 0 0 -1 0
Václav Piskač 0 0 0 -2 0
Daniel Polák 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 0 0 0 -2 0
Jakub Rubner 0 0 0 1 0
Vojtěch Veverka 2 1 3 3 0
Jiří Vlach 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 60 0 3 22 0 0

Ohlasy k utkání

B12. kolo, sobota 6.2.2016 od 12:00
3:4
(1:1, 1:1, 1:2)
Kladno - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 8. Kalaj (Kubík), 33. O. Bláha (Kryll, Kovacs), 44. Kubík – 17. Holenda (Veverka), 39. Vlach, 46. Veverka, 52. Veverka (Králíček, Michálek). Rozhodčí: Alexander Pavlovič – Jiří Svoboda, Zuzana Svobodová. Vyloučení: 3:3, navíc Hrabík (KLA) 5 minut + DKÚ. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 105. Střely na branku: 25:18. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.

Sestavy

Kladno

Stahl (Blažek) – Haspeklo, Kryll, Šíma, J. Kučera, Veber, Kiml, Smrž – Řepka, Hrabík, Svoboda, O. Bláha, M. Kučera, Kalaj, Husarik, Kovacs, Kubík, Pejchal

Havl. Brod

Kulich (Folvarský) – Kopic, Polák, Hrabaň, Rubner, Benák, Jančařík, Lachman, Němec – Piskáč, Michálek, Donda, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Hendrych

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu