29. 1. 2016 | Ladislav Vácha, Anežka Vacíková

Prokletí trvá. Mladší dorost i počtvrté podlehl Českým Budějovicím

Mladší dorostenci chtěli navázat na zisk cenného bodu z ledu Komety Brno a konečně bodovat proti neoblíbeným Českým Budějovicím. Pod Černou věží prohrávali už 0:2, ale naději na dobrý výsledek vrátil havlíčkobrodským barvám Marek Tecl. Ve třetí periodě ale Motor ještě dvakrát udeřil a tak se mladí Bruslaři vraceli domů po porážce 1:4. (Foto: Michaela Procházková, hcmotor.cz)

Ve čtvrtek 28. ledna 2016 zavítal do Budvar arény v Českých Budějovicích tým mladšího dorostu z Havlíčkova Brodu.

Hned ve druhé minutě 1. třetiny se domácí dostali do vedení přesně mířenou střelou Martina Beránka za asistence Filipa Nováka a Jakuba Čížka. Zbytek třetiny byl o tlaku týmu z Havlíčkova Brodu, který ale málokdy vystřelil na budějovickou branku. Když se ale domácí dostali k puku, hravě se s ním dostali až k brance hostů. Žádnou z dalších střel v první třetině už ale nevyužili. Druhou třetinu začínal Motor se skoro minutovou přesilovkou.

Opět druhá minuta, tentokrát ale druhé třetiny a domácí se dostali už do dvoubrankového náskoku díky střele Jakuba Čížka za asistence Michala Silného a Martina Beránka. Další dvě šance domácích přišly z hole nejprve Tomáše Janouška, který vystřelil od modré čáry na Holatu, který s pokrytím střely měl hodně práce, ale i tak se mu chytit puk podařilo. Druhá střela pár vteřin na to následovala od Vojtěcha Krcha, brankář hostů byl ale opět dobře připraven. O snížení náskoku Budějovických na jeden gól se v přesilovce postaral Marek Tecl díky asistenci Richarda Cachnína. V této třetině bylo také vyloučeno šest hráčů, tři z Českých Budějovic a tři z Havlíčkova Brodu, utkání se tedy zdálo vyrovnané, ale lehká převaha domácích byla přesto znát.

Vedení už od první třetiny si domácí nenechali vzít. Ve třetí třetině své vítězství potvrdili dalšími dvěma góly. Prvním byla využita přesilovka a Holatu prostřelil bez asistence Ondřej Vaculík . Druhá přesně mířená střela na havlíčkobrodskou branku zařídil kličkou Michal Silný za asistence Vojtěcha Krcha a Ondřeje Vaculíka. Motor tedy vyhrává 4:1 a pouze upevňuje své 1. místo v tabulce extraligy mladšího dorostu a přičítá si další tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 0
Richard Cachnín ml. 0 1 1 -1 0
Pavel Dudek 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 -1 0
Viktor Horák 0 0 0 -2 2
Tomáš Kohout 0 0 0 -1 0
Jakub Krajíček 0 0 0 0 0
Matěj Krejčí 0 0 0 -1 0
Tomáš Kulhánek 0 0 0 -2 0
Michal Kyncl 0 0 0 -2 2
Radim Pejchal 0 0 0 -1 2
Ondřej Plíhal 0 0 0 -1 2
Lukáš Pokorný 0 0 0 0 4
Marek Tecl 1 0 1 -1 0
Dominik Vacík 0 0 0 -1 0
Pavel Zvěřina 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Holata 60 0 4 28 0 0

Ohlasy k utkání

21. kolo, čtvrtek 28.1.2016 od 17:00
4:1
(1:0, 1:1, 2:0)
Č. Budějovice - Havl. Brod
Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Beránek (Novák, Čížek), 24. Čížek (Silný, Beránek), 51. Vaculík, 54. Silný (Krcho, Vaculík) – 38. Tecl (Cachnín). Rozhodčí: Daniel Pražák – Milan Jindra, Michal Zíka. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Sestavy

Č. Budějovice

Svoboda (Prušák) – Dvořák, Procházka, Janoušek, Stárek, Škola, Štěcha, Novák – Silný, Beránek, Holý, Krcho, Grossman, Škvarek, Čížek, Houdek, Egert, Vaculík, Fríd, Svoboda

Havl. Brod

Holata (Arbelovský) – Krejčí, Dvořák, Adam, Zvěřina, Horák, Vacík – Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Dudek, Krajíček, Pejchal, Kyncl

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu