28. 1. 2016 | Ladislav Vácha

Juniorka jede dvakrát ven, oba dorosty nastoupí v Kotlině

Havlíčkobrodská mládež bude mít znovu napilno. Mladší dorostenci už dnes v 17:00 vyjedou na led neoblíbených Českých Budějovic a v neděli doma od 12:00 hostí v derby Vysočiny Žďár nad Sázavou. Starší dorostenci odehrají oba své zápasy na svém ledě, v pátek přivítají Litvínov a o den později Karlovy Vary. Juniorku čekají dva výjezdy ven, v pátek do Kolína a v neděli do Jindřichova Hradce. všechny domácí zápasy pro vás budeme komentovat na onlajnech. (Foto: Michaela Procházková, hcmotor.cz)

Mladší dorost

HC Kometa Brno – BK Havlíčkův Brod

21. kolo, čtvrtek 28.1.2016 od 17:00, on-line přenos

BK Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou

22. kolo, neděle 31.1.2016 od 12:00

Mladší dorostenci prohráli už pětkrát za sebou, ale naposledy z toho byl na ledě Komety Brno alespoň cenný bod. Soubor z Kotliny prohrával už o dvě branky, ale nakonec se dočkal zaslouženého vyrovnání po přesných trefách z holích Lukáše Pokorného a obávaného kanonýra Michala Teplého. Bonusový bod ale nakonec zůstal v moravské metropoli, když domácí v prodloužení skórovali po parádně nacvičené akci. Už dnes se od 17:00 představí mladí Bruslaři na kluzišti Českých Budějovic, jimž mají po třech porážkách bez bodového zisku co oplácet, a v neděli přivítají od 12:00 v derby Vysočiny Žďár nad Sázavou.

Nejmladší extraligový tým z Havlíčkova Brodu sice v Brně prohrál, ale pozitivní zprávou je to, že se nenechal rozhodit dvěma trefami soupeře a zápas dfotáhl po vyrovnání až do prodloužení. „Myslím si, že z naší strany byl zápas dobrý, vzhledem k našemu postavení. Jsme rádi, že jsme vítězství Kometě neulehčili a bojovali jsme do poslední chvíle,“ měl radost asistent trenéra Richard Cachnín.

Tabulka nadstavbové části


Mladší dorostenci smazali v Brně dvoubrankové manko a vytěžili alespoň bod.
(Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz)

Minulé vzájemné zápasy

ČEZ Motor České Budějovice – BK Havlíčkův Brod 8:1
BK Havlíčkův Brod – ČEZ Motor České Budějovice 1:5
BK Havlíčkův Brod – ČEZ Motor České Budějovice 3:8

Starší dorost

BK Havlíčkův Brod – HC Litvínov

9. kolo skupina B, pátek 29.1.2016 od 17:00, on-line přenos

BK Havlíčkův Brod – HC Energie Karlovy Vary

10. kolo skupina B, sobota 30.1.2016 od 12:00, on-line přenos

Starší dorostenci jsou neuvěřitelně rozjetí a budí u svých soupeřů velký respekt. Vyhráli už čtyřikrát v řadě, a to za plný bodový zisk, když doma zdolali Havířov se Vsetínem a venku rozstřelili poslední Opavu i předposlední Porubu! A výsledek? Ztráta na čtvrté Kladno, které drží čtvrtou příčku zajišťující postup do prestižního play-off, se smrskla už jen na 3 body! Na sestupové pásmo přitom mají mladí bojovníci z Kotliny obrovský náskok 18 bodů. Teď se představí mladí Bruslaři doma, kde se pokusí oplatit předchozí porážky Litvínovu a Karlovým Varům.

„Chtěli jsme zde uspět, protože každý bod je pro nás dobrý. Nevěděli jsme, co od zápasu čekat, když tady Jihlava tak vysoko prohrála. Soupeře jsme v podstatě neznali, takže jsme vsadili na zabezpečenou obranu, a když to půjde dopředu, tak jen dobře,“ přiznal trenér Václav Adam. „Snažíme se hrát doma i venku aktivně, napadat hráče s pukem a to vedlo k získání třígólového náskoku. Kdybychom ty šance v první třetině neproměnili, utkání by se možná vyvíjelo jinak,“ přemítal.

Tabulka nadstavbové části

Šest bodů, skóre 14:1! To je trip staršího dorostu do Slezska v číslech! #BKHB #staršídorost #6bodů #cesta do #playoff! 🏻🏻🏻

Fotka zveřejněná uživatelem BK Havlíčkův Brod (@bk_havl_brod),

Minulé vzájemné zápasy

HC Litvínov – BK Havlíčkův Brod 5:4p
HC Energie Karlovy Vary – BK Havlíčkův Brod 6:2

Juniorka

SC Kolín – BK Havlíčkův Brod

27. kolo, pátek 29.1.2016 od 19:00

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – BK Havlíčkův Brod

28. kolo, neděle 31.1.2016 od 15:00

Junioři za sebou mají úspěšný minulý víkend. V domácím prostředí přivítali hodně silný Tábor a nad svým soupeřem vedli už 3:1. Kohouti potom sice zápas zdramatizovali, když dali gól při závěrečné power-play, ale brodská vyloučení potom nepotrestali a odjeli domů s prázdnou. Parta z Kotliny si tak spravila chuť po třech předešlých porážkách bez bodového zisku a pokusí se rozjet novou vítěznou sérii. V pátek se vydají do Kolína a v neděli do Jindřichova Hradce.

„Potřebovali jsme přerušit sérii tří porážek v řadě. Přijel Tábor, který je v tabulce před námi a má kvalitní mužstvo. První třetina byla vyrovnaná, oba týmy si vytvořily šance, ale nevyužily je. Ve druhé třetině jsme začali soupeře přebruslovat, měli jsme víc šancí a dali jsme dva góly. Ve třetí třetině jsme si to chtěli pohlídat a hrát zodpovědný hokej,“ přiblížil své plány kouč Aleš Kraučuk. „Spadla nám tam ale střela od modré čáry a byly to potom nervy. Zvýšili jsme sice na 3:1, ale na konci zápasu jsme udělali dva fauly a bylo z toho drama. Naštěstí s úspěšným koncem pro nás. Teď nás čekají dva zápasy venku, na které se musíme dobře připravit,“ vyhlíží další bitvy.

Minulé vzájemné zápasy

BK Havlíčkův Brod – SC Kolín 4:1
BK Havlíčkův Brod – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 2:1

Juniorka minulý zápas s Kolínem zvládla. Kozly doma zdolala přesvědčivě 4:1.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu