24. 1. 2016 | Richard Wagner

Wow! To byl víkend! Starší dorost smetl po Opavě i Porubu!

OSTRAVA - Velmi úspěšný víkend mají za sebou starší dorostenci. Ačkoliv se čekalo, že budou Bruslaři favority, výsledek z Poruby by málokdo tipoval. Ostravský klub totiž dokázal den předtím bodovat s Jihlavou. Havlíčkobrodští se do svého soupeře opřeli hned od úvodních minut a v první třetině vedli již 3:0.Domácí sice snížili, ale Broďáci byli v rauši a postupně svého soupeře zdemolovali. Prosadit se dokázaly všechny lajny. Výborný víkend má za sebou Vojtěch Veverka, skórovala opět kompletní "first line".

Lepší vstup do zápasu měli rozhodně hosté. Již v první minutě mohli dvakrát skórovat a druhý pokus byl úspěšný. Porubský gólman Sebastian Bayer nestačil včas vystrčit beton proti forhendové střele Vojtěcha Holendy, který sjížděl z druhé vlny a Veverkovu nahrávku před bránu dopravil okolo levé gólmanově tyči za brankovou čáru. O pět minut později bylo jasné, že dnešní utkání nebude pro Porubské tak lehké jako to páteční s Jihlavou. Hosté vyučovali přečíslení dva na jednoho. Vše začalo u Vlacha a na bránu pak ujížděli Beran s Davidem Michálkem, který přijímal zpětnou nahrávku na levém křídle a puku jen nastavil hůl, aby dopadl do odkryté části brány, kam se Bayer nestačil včas s betonem přesunout.

Hra se hodně kouskovala častými vyloučeními. Ale pořád měli hosté herně navrch, i když hráli v oslabení, byli to Bruslaři, kdo tvořil hru. A aktivitu pečetili ve dvanácté minutě třetím gólem. Jiří Přibyl střílel z levého křídla a trefil přesně k druhé tyči nad rameno Bayera. Domácí trenéři sáhli po výměně gólmanů a do branky poslali Marcela Škodu. Nejvíce se zapotil v přečíslení, kdy hosté hráli v oslabení. Zpětná nahrávka byla však rychlejší než najíždějící hráč. Domácí se chytli až při další početní výhodě, kdy si vytvořili souvislejší tlak a těsně po jejím skončení se podařilo Porubě skórovat. David Malát byl ve správný čas na správném místě, když zpoza brány poslal Bochnak puk před Kulichovu bránu a těsně před přestávkou snížil na 1:3.

A po přestávce domácí v bojích o další gól pokračovali. Jenže správný recept na houževnatého soupeře nemohli najít. Nic nevycházelo, jak by mělo. Puky odskakovaly od hokejek, nahrávky neměly adresáta nebo končily u soupeře. A tomu naopak vycházelo vše, na co sáhl. Po minutě proměnil Havlíčkův Brod přesilovku. Lukáš Beran střílel z pravé strany skoro od modré čáry a přestože si Škoda na kotouč sáhl, ten stejně skončil v brankové síti. Přesněji na druhé tyči. Ani tento gól domácí nedostal na kolena. Pořád se snažili Kulicha překonat, ale čím víc chtěli, tím víc to Porubským nešlo.

A to ani přesilovky. Porubští se z první třetiny nepoučili a v obraně často chybovali. Skákavé kotouče sbírali rychlí útočníci Bruslařského klubu a úniky jen se štěstím pro Porubu nekončily gólem. Až po vypršení trestu Berana se na zteč vydal Jiří Vlach a moc dobře si rozmyslel, co udělá. Přejel celým brankovištěm a z těsné blízkosti poslal kotouč pod horní tyč levého rohu Škodovy brány. Rozhodčí trestnými minutami rozhodně nešetřil, ale hostům to bylo jedno, jestli hráli v pěti nebo ve čtyřech. Technicky byli hráči Bruslařského klubu mnohem lepší než domácí hokejisté, což byla jejich velká výhoda.

V drese Poruby se v tomto utkání nevedlo ani mladíkům Bochnak – Střondala – Havránek. Dělali na ledě největší rozruch a dokázali Kulicha párkrát ohrozit, ale puky z hokejek domácího týmu prostě za brankovou čáru nechtěly. Stejně se dařilo i Klímovi či Dangovi. Ve třetí třetině byla pořád vidět snaha Porubských s výsledkem něco udělat, ale na dno je dostala trefa Vojtěcha Veverky, který se díky křižné přihrávce od Hendrycha dostal za porubskou obranu a střelou nad lapačku a vlastně stanovil konečný výsledek utkání 1:6. Světelná tabule ukazovala 55 minutu. Zbylý herní čas se nedohrával v klidném duchu. Naopak, hosté hráli aktivně až do poslední minuty a tím donutili porubské ke stejnému přístupu. Ovšem nic podstatného se již nekonalo a Bruslařský klub si tak ze severu Moravy odvezl plný počet bodů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 1 0
Lukáš Beran 1 2 3 2 2
David Donda 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 0 1 1 2 0
Vojtěch Holenda 1 0 1 2 0
Daniel Jančařík 0 0 0 1 2
Jiří Kopic 0 1 1 3 4
Daniel Králíček 0 0 0 0 2
Tomáš Lachman 0 0 0 0 0
David Michálek 1 1 2 2 0
Václav Piskač 0 1 1 0 2
Jiří Přibyl 1 0 1 1 0
Jakub Rubner 0 0 0 3 0
Vojtěch Veverka 1 1 2 2 2
Jiří Vlach 1 2 3 1 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 60 0 1 19 0 0

Ohlasy k utkání

B8. kolo, sobota 23.1.2016 od 13:30
1:6
(1:3, 0:2, 0:1)
Poruba - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 20. Malát (Bochnak) – 1. Holenda (Veverka), 5. Michálek (Beran, Vlach), 12. Přibyl (Piskač), 24. Beran (Kopic, Benák), 30. Vlach (Beran, Michálek), 55. Veverka (Hendrych). Rozhodčí: Vepřek – Štreitová, Bubela. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 20:34. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

Sestavy

Poruba

Bayer (12. Škoda) – Prokeš, Bijota, Timura, Dobeš, Propesl, Skokan, Voznička – Klíma, Bernát, Krupa, Irgl, Malát, Dang, Bochnak, Střondala, Havránek, Žídek, Stach, Plachý.

Havl. Brod

Kulich (Folvarský) – Kopic, Polák, Rubner, Benák, Jančařík, Lachman – Piskač, Michálek, Donda, Vlach, Beran, Králíček, Holenda, Přibyl, Veverka, Hendrych.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu