19. 1. 2016 | Ladislav Vácha

Prodlouží Bruslaři svou vítěznou sérii? Pomstít se chtějí v Bílině

Havlíčkobrodská družina připomíná v posledních kolech velmi dobře promazaný stroj, vždyť si připsala už čtyři tříbodové výhry za sebou! Prodloužit vítěznou sérii se pokusí svěřenci trenéra Aleše Tottera v šestnácté Bílině, jíž mají rozhodně co oplácet, protože jí v minulém vzájemném střetnutí doma trestuhodně podlehli po totálním kolapsu 3:7. Draci jsou rovněž naladěni na vítěznou notu, naposledy vyrabovali stejným výsledkem poslední Vajgar. Úvodní buly proběhne ve středu 20. ledna v 18:00.

HC Draci Bílina

Založení klubu: 1997
Stadion: Zimní stadion Bílina (kapacita 500 míst)
Klubové barvy: bílá, černá a zelená
Webové stránky klubu: hcdracibilina.cz
Umístění v poslední sezóně: 12. místo po ZČ, čtvrtfinále play-off (porážka se Sokolovem 1:3 na zápasy)
Trenér: Miroslav Kanis

Sestava z posledního utkání: Šljusarčuk (Lisý) – Machač, Polák, Fučík, Šef, Brettschneider, Bittner – Sekerka, Petráš, Štěpánek, Štěpka, Trübenekr, Řezníček, Böhm, Kýhos, Čmolík, Procházka, Weitz, Kolíček
__________________________________________________________________________________

HC Draci Bílina x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
6-1-3-16 bilance 13-2-1-11
16., 23 bodů umístění 8., 44 bodů
90:124 skóre 89:89
8:3 (Sokolov, doma) nejvyšší výhra 5:0 (Písek, doma)
1:11 (Nymburk, venku) nejvyšší prohra 1:11 (Písek, venku)
Zdeněk Petráš – 21 bodů (11+10) nejproduktivnější hráč Lukáš Endál – 37 bodů (17+20)
Zdeněk Petráš
Milan Böhm – 11 gólů
nejlepší střelec Lukáš Endál – 17 gólů
Zdeněk Petráš – 10 asistencí nejlepší nahrávač Jevgenij Kondratěv – 20 asistencí
Lukáš Machač – 4 body (1+3) nejproduktivnější obránce David Vala – 13 bodů (2+11)
Vladyslav Šljusarčuk 4,60 (20 zápasů)
Martin Michajlov 4,25 (4 zápasy)
Ivo Horák 5,32 (3 zápasy
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,72 (17 zápasů)
Jiří Zvolánek 4,29 (6 zápasů)

Vládcem v bílinském brankovišti je talentovaný gólman Vladyslav Šljusarčuk.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Bílině vyšel začátek, od té doby boduje sporadicky

Draci zahájili sezonu velmi nadějně, když z úvodních čtyř kol vytěžili hned šest bodů. Doma si vyšlápli na silné Vrchlabí a přesvědčivě si poradili se Sokolovem. Potom se Bílině přestalo dařit, světlejším momentem byly jen dvě tříbodové výhry v řadě, když Severočeši na svém ledě přetlačili těsně 4:3 aktuálně poslední Vajgar a hodně překvapivě vyloupili po nečekaném obratu i havlíčkobrodskou Kotlinu. Z posledních pěti kol Bílina ukořistila jen tři body, když v minulém kole vybrakovala Jindřichův Hradec 7:3.

Trenér Miroslav Kanis důvěřuje v brankovišti třem gólmanům, kteří zatím zasáhli do hry. Tím nejvytěžovanějším je dvacetiletý talent s ukrajinskými kořeny Vladyslav Šljusarčuk, kterému kryjí záda Martin Michajlov a Ivo Horák. V zadních řadách vynikají Lukáš Machač (1+4) či Lukáš Hulcr (1+2), nechybí ani David Cvrk či Jan Strejček. V útoku válí Zdeněk Petráš (11+10), jenž je nejproduktivnějším hráčem týmu a společně s Milanem Böhmem (11+3) vládne i tabulce střelců. Skvěle si vedou i Radim Řezníček (8+9), Jan Trübenecker (8+7) či bývalý útočník Havlíčkova Brodu Štěpán Štěpánek (6+9).

Soubor ze severu Čech naposledy triumfoval v Jindřichově Hradci, kde zvrátil nepříznivý vývoj zápasu po první třetině. „První třetinu jsme odehráli bez bruslení, domácí v ní víc chtěli,“ zlobil se majitel a trenér v jedné osobě Miroslav Kanis. „Ve druhé třetině přislo z naší strany zlepšení, začali jsme bruslit a myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším mužstvem. Vyhráli jsme zaslouženě. Nicméně pro nás je dnešní zápas varováním, že do každého zápasu je potřeba dát všechno,“ doplnil lodivod Draků.

Soupiska Bíliny

Velkým tahounem útoku Draků je jejich neproduktivnější hráč Zdeněk Petráš.
(Petr Kraus, fotokraus.cz)

Poslednímu Vajgaru nepomohl dobrý začátek, Bílina otočila

Jindřichův Hradec prožil začátek jako z říše snů. Při přesilovce ho v 8. minutě z dorážky rozjásal David Bílek a v 17. minutě zvýšil povedenou bekhendovou ranou pod víko Martin Záhora. Hosté se ale po přestávce neskutečně zmátořili, Martin Sekerka, Radim Řezníček, Jakub Procházka a Dominik Štěpka otočili na 4:2. Na drama sice zadělal snižující Jiří Bárta, ale přesvědčivou výhru Draků pečetili exRebel Štěpán Štěpánek a dvěma góly Milan Böhm. Severočeši si tak odvezli domů tři body za triumf 7:3.

znak týmu 3 – 7 znak týmu

Branky a nahrávky: 8. Bílek (Břečka), 17. Záhora (Kohút, Košťál), 43. Bárta (Voříšek) – 21. Sekerka (Štěpánek), 25. Řezníček (Štěpka, Trübenekr), 30. Procházka (Kýhos), 39. Štěpka (Řezníček), 53. Štěpánek (Petráš), 58. Böhm (Kýhos), 60. Böhm (Procházka, Kýhos). Rozhodčí: Schmejkal – T. Samuel, J. Štětina. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 16:46. Diváci: 365. Třetiny: 2:0, 0:4, 1:3. Průběh utkání: 2:0, 2:4, 3:4, 3:7.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Spáčil (Marek) – Pípal, Tržil, Koňařík, Břečka, Port, Popelka, Kohút – Brabec, Voříšek, Košťál, Záhora, Lazorišák, Bárta, Bílek, Drda, Šesták, Tomšík, Šafář

HC Draci Bílina: Šljusarčur (Lisý) – Machač, Polák, Fučík, Šef, Brettschneider, Bittner – Sekerka, Petráš, Štěpánek, Štěpka, Trübenekr, Řezníček, Böhm, Kýhos, Čmolík, Procházka, Weitz, Kolíček

Minulé zápasy Bíliny

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Draci Bílina 6:2
HC Draci Bílina – HC Klášterec nad Ohří 4:6
HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Draci Bílina 5:2
HC Draci Bílina – IHC Písek 1:4
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Draci Bílina 3:7

Všechny zápasy


Obávaný střelec a kapitán. To je šestadvacetiletý útočník Milan Böhm
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Bruslaři se vezou na vítězné vlně a stahují šestou Kobru

Havlíčkův Brod v posledních zápasech neskutečně válí. Drží fantastickou sérii čtyř výher za plný bodový zisk v řadě, když si doma poradil s posledním Jindřichovým Hradcem, nepříjemnými Řisuty a naposledy i s Trutnovem, jemuž přerušil šňůru výher, venku si Broďáci vyšlápli na třetí Klatovy. Jako z říše snů hraje hlavně první útok, v němž se daří Lukáši Endálovi, Miroslavu Třetinovi i Patriku Přidalovi, v bráně bravurně chytá gólman Čeněk Novák. Střelecké trápení navíc prolomil proti Drakům talentovaný obránce Kryštof Kulhánek. Účast v play-off se tak Bruslařům přibližuje, navíc bojovníci z Kotliny jsou ve hře i o elitní šestku, jež bude přímo postupovat do čtvrtfinále play-off!

Není tak divu, že brodský trenér Aleš Totter je naprosto spokojený. „Myslím si, že v první třetině to bylo vyrovnané. Rozhodla druhá třetina, kdy byl soupeř jasně lepší a nastřelil tyčku. To byl důležitý moment. Klíčové bylo, že jsme využili naši druhou přesilovku, když jsme dotlačili puk do brány z brankoviště. Takové góly padají a rozhodují,“ mnul si spokojeně ruce. „Myslím si, že jsme vyhráli díky bojovnosti a dodržování systému. Musíme v tom pokračovat. Góly v přesilovkách a z dorážek, ubráněná oslabení a výborné výkony gólmana, to rozhoduje,“ má jasno o účinném receptu na další úspěchy.

Trutnov kousal, ale Bruslaři Kotlinu nakonec uhájili

Souboj dvou týmů s nejlepší formou začali lépe domácí hokejisté, kteří se už v 6. minutě ujali vedení, když se v přesilovce prosadil z dorážky Patrik Přidal. Trutnov hrál velmi dobře a dočkal se zaslouženého vyrovnání, když při ponechané výhodě prostřelil brankáře Nováka nechytatelnou dělovkou z mezikruží Alexej Šamolin. Draci naskočili do prostřední části s velkou chutí a nastřelili tyčku. Štěstí tak naopak přálo soupeři, v poslední minutě druhé třetiny vyšťoural puk ve skrumáži před bránou Kryštof Kulhánek, chladnokrevně zavěsil a vstřelil svůj premiérový brodský gól v této sezoně. Havlíčkův Brod už si vítězství a důležité tři body utéct nenechal, ve třetí periodě udeřil krásnou ranou z levého kruhu Filip Beneš a na konečných 4:1 uzavřel ostrostřelec Lukáš Endál.

znak týmu 4 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 6. Přidal (Endál), 40. Kulhánek, 50. Beneš (Kuchta), 54. Endál (Přidal) – 12. Šamolin (Karlík, Chytráček). Rozhodčí: František Held – Pavel Kříž, Ivan Čuňočka. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 626. Třetiny: 1:1, 1:0, 2:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) – T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Duben "A", Vala, Kořínek, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kozlík, Kuchta, F. Beneš – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Hlídek, Cejpek, Ludvík

HC BAK Trutnov: Jeschke (Hlubuček) – P. Beneš, Píša, Karlík "C", Kubica, Vácha, Suvorov – L. Novák, J. Novák, Šamolin, Fedulov, Uchin, Janoušek, Malý, Chytráček "A", Perutek, Kastner, Smékal

Lukáš Endál řádí jako utržený ze řetězu. V sobotu se blýskl gólem a gólovou asistencí.

Minulé zápasy Havlíčkova Brodu

IHC Písek – BK Havlíčkův Brod 11:1
BK Havlíčkův Brod – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 4:3
BK Havlíčkův Brod – HC Řisuty 3:0
SHC Klatovy – BK Havlíčkův Brod 3:4
BK Havlíčkův Brod – HC BAK Trutnov 4:1

Všechny zápasy


Kryštof Kulhánek: V poslední době jsme si zvedli sebevědomí

„Určitě jsme si zvedli sebevědomí. Snad to zvládneme, protože chceme hrát play-off. Musíme bojovat. Bílině hodně pomáhají kluci z Mostu,“ burcuje před bitvou v Bílině obránce Kryštof Kulhánek, jenž proti Trutnovu v Kotlině vstřelil vítězný gól, jeho premiérový v brodském dresu v této sezoně.

Broďáci vedli o 3 góly, po velkém kolapsu ale Bílině podlehli

Havlíčkův brod se do svého soka zakousl s velkou chutí. Už v 6. minutě nabil při přesilovce Miroslav Duben do levého kruhu Jevgeniji Kondratěvovi, jehož dělovka z první vymetla protější šibenici. I druhou hru v početní převaze domácí zužitkovali, když se zblízka trefil Patrik Přidal. A když se za chvíli prosadil z mezikruží i Tomáš Ludvík, o výhře papírového favorita asi nikdo nepochyboval. Ale ejhle! Ještě do přestávky snížil Jan Trübenecker a nastartoval Severočechy k neuvěřitelnému obratu. Postupně skórovali Zdeněk Petráš, Roman Fučík, Radim Řezníček, dvakrát Jakub Čmolík a poslední hřebíček do havlíčkobrodské rakve zatloukl znovu Jan Trübenecker.

znak týmu 3 – 7 znak týmu

Branky a nahrávky: 6. Kondratěv (Duben, Vlasov), 9. Přidal (Endál, Třetina), 13. Ludvík (Kozlík, Kuchta) – 20. Trübenecker (Cvrk), 26. Petráš, 34. Fučík (Trübenecker, Čmolík), 36. Řezníček (Fučík, Cvrk), 40. Čmolík (Trübenecker), 45. Čmolík (Trübenecker, Řezníček), 54. Trübenecker (Čmolík). Rozhodčí: Petr Humpolíček – Pavel Kříž, Ivan Čuňočka. Vyloučení: 9:7, navíc Ludvík 5 + OK [NARZ], Vala 5 + OK [HRUB], Třetina 5 + OK [HRUB] - Fučík 5 + OK [HRUB], Brandejský 5 + OK [HRUB]. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 562. Střely na branku: 31:42. Třetiny: 3:1, 0:4, 0:2. Průběh utkání: 3:0, 3:7.

BK Havlíčkův Brod: Zvolánek (Dusík) – Lacina, Duben "A", Kolda, Kořínek, Pecen, Vala, Mendl – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kozlík, Kuchta, Ludvík – Hlídek, Cejpek, Chlubna – Kondratěv, Vlasov, Jelínek

HC Draci Bílina: Šljusarčuk (Horák) – Polák "A", Šefl, Cvrk, Fučík, Machač, Bittner, Chmel, Hulcr – Sekerka, Petráš, Štěpánek, Řezníček, Trubenecker, Čmolík, J. Procházka, Kýhos "C", Nedrda, Brandejský, Štěpka, Böhm

Útočník Patrik Přidal hraje ve skvělé formě. Trefil se i v sobotu proti Trutnovu.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Postavení v tabulce

Bílina se pohybuje poblíž chvostu tabulky. Dosud nastřádala 23 bodů, stejně jako Děčín, ale oproti Medvědům mají Severočeši dvě utkání k dobru. Poslední Jindřichův Hradec ztrácí už propastných 14 bodů, na patnáctý Sokolov chybí Drakům 3 body.

Havlíčkův Brod dál bojuje o play-off a má mnohem lepší pozici než dřív. V tabulce stále drží 8. místo, ale prohloubil svůj náskok na jedenáctý Trutnov, na který má díky výhře v posledním kole k dobru už 6 bodů. Navíc se začíná tlačit na šestou Kobru Praha, jež získala jen o tři body víc, ale zároveň také zápas k dobru.

Bilance s Bílinou od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 1
Bilance: 0-0-0-1
Výsledky: 3:7
Skóre: 3:7

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu