15. 1. 2016 | Ladislav Vácha

Starší dorost doma vyzve Havířov a Vsetín, juniorka první Písek

Dvě nejstarší mládežnické kategorie Havlíčkova Brodu jdou znovu do boje. Starší dorost znovu odehraje obě utkání na domácím ledě, kde dnes přivítá od 17:00 Havířov a zítra se od 12:00 střetne se Vsetínem. Juniorka se dnes vydá na půdu posledních Boskovic a v neděli se před svými fanoušky pokusí od 13:30 překvapit první Písek. Všechny domácí zápasy můžete sledovat na onlajny.com. Mladší dorostenci mají volno, další zápas odehrají až 24. ledna na ledě Komety Brno.

Starší dorost

BK Havlíčkův Brod – AZ Havířov

5. kolo skupina B, pátek 15.1.2016 od 17:00, on-line přenos

BK Havlíčkův Brod – VHK Vsetín

6. kolo skupina B, sobota 16.1.2016 od 12:00, on-line přenos

Starší dorostenci dál bojují v tuzemské nejvyšší soutěži nejen o záchranu, na niž mají k dobru 11 bodů, ale i o play-off, na které aktuálně ztrácejí 9 bodů. Během minulého víkendu mladí Bruslaři doma nejdříve přetlačili po samostatných nájezdech České Budějovice, když vyrovnali minutu a 2 sekundy před koncem třetí třetiny, a o den později v Kotlině podlehli Kladnu těsně 1:2. Nyní je čekají soupeři z opačného konce České republiky, v pátek přijede na Vysočinu Havířov a v sobotu zkusí v Kotlině vybojovat cenné body Vsetín. Havlíčkův Brod narazil na oba soupeře před dávnou dobou, naposledy s nimi poměřil síly ještě v sezoně 2011/2012.

Trenér Václav Adam nebyl s výkony svých svěřenců spokojený. „Začátek zápasu jsme vyloženě zaspali. Nechápu, co jsme v prvních třech střídáních vyváděli. Jen jsme koukali po soupeři, co udělá,“ zlobil se po utkání s Motorem, který už v 5. minutě vedl 2:0. A stejně začal druhý den hodnocení prohrané bitvy s Kladnem. „Budu se opakovat, ale stejně jako včera jsme prospali začátek utkání a hned při prvním střídání jsme dostali gól. Naše první lajna byla znovu laxní, takové góly prostě nesmí dostávat,“ má jasno zkušený lodivod.

Tabulka nadstavbové části

Minulé vzájemné zápasy

AZ Havířov – HC Rebel Havlíčkův Brod 3:2
VHK Vsetín – HC Rebel Havlíčkův Brod 8:3

Juniorka

HC Boskovice – BK Havlíčkův Brod

23. kolo, pátek 15.1.2016 od 19:30

BK Havlíčkův Brod – IHC Písek

24. kolo, neděle 17.1.2016 od 13:30

Juniorka odstartovala minulý víkend parádně, když na svém ledě skolila oslabené Krkonoše naprosto přesvědčivě 7:2 a protáhla svou šňůru vítězství za plný bodový zisk už na pět zápasů. V neděli se představila v derby Vysočiny na půdě silné Třebíče, jež s velkým náskokem drží 2. příčku tabulky a je jediným týmem, jenž drží krok s aktuálním lídrem z Písku. Bruslaři odehráli dobrou první třetinu, po níž svítil na tabuli nerozhodný stav 1:1, ale potom Bílé hvězdy naplno předvedly svou velkou kvalitu a vyhrály přesvědčivě 6:1. Teď má před sebou nejstarší mládežnická kategorie jasný úkol - v pátek si přivézt povinné tři body z posledních Boskovic a v neděli doma zkusit překvapit rozjetý Písek.

„Po dvou třetinách byl stav 4:2 a klukům jsme v kabině trochu domluvili, aby zase zlepšili pohyb a agresivitu. Kluci nás znovu poslechli a soupeři jsme nasypali další góly. S výkonem jsme maximálně spokojení. Kluci makají a jsou dobrý kolektiv,“ chválil svůj tým po výhře nad Krkonoši trenér Aleš Kraučuk. „Do druhé třetiny jsme chtěli jít s tím, abychom dobře hráli zezadu. Byli jsme ale hodně vylučovaní a obdrželi jsme dva góly. Za stavu 1:3 jsme chtěli naši hru trochu změnit, ale bohužel znovu přišla zbytečná vyloučení a zápas jsme prohráli 1:6,“ zhodnotil prohru v Třebíči asistent kouče Petr Adam.

Minulé vzájemné zápasy

HC Boskovice – BK Havlíčkův Brod 2:6
IHC Písek – BK Havlíčkův Brod 8:0

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu