24. 1. 2011 | Ladislav Vácha

Naši mladíci pod pery novinářů, 1. díl: Tomáš Ludvík

Nedávno jsme vás, čtenáře našich stránek a havlíčkobrodské fanoušky, informovali o novém plánovaném seriálu, v jehož rámci se budeme snažit vždy o představení jednoho vybraného hokejisty z naší mládeže. Prvním hostem tohoto projektu se stal Tomáš Ludvík, šestnáctiletý útočník mladšího dorostu.

Tomáš Ludvík:

Pozice: útočník
Věk: 16 let
Číslo dresu: 19
Výška: 177 cm
Váha: 62 kg
Držení hole: levá

Mladý forvard, který nedávno oslavil své šestnácté narozeniny, v současné době hájí barvy mladších dorostenců Havlíčkova Brodu. Těžit může z nasbíraných zkušeností během minulého soutěžního ročníku, kdy si již dorosteneckou extraligu vyzkoušel a mezi nabitou konkurencí se rozhodně neztratil. Odehrál 31 zápasů, během nichž nastřádal na svůj účet 13 kanadských bodů, když si na pažbu mohl vyrýt 7 zářezů za vstřelené branky, k nimž přidal navrch 6 asistencí. Také ukázal, že umí v případě potřeby přitvrdit muziku, o čemž svědčí jeho 24 trestných minut. Co se týče bilance účasti na ledě, v té nalezneme 14 minusových bodů.

V probíhající sezoně se mu zatím nedaří úplně podle jeho představ, zejména z pohledu své produktivity. Jeho bodový příspěvek sice nenabírá takových rozměrů jako při své první sezoně mezi extraligovou konkurencí, ale i tak se za něj bojovný útočník nemusí vůbec stydět. Do statistik se pravidelně nezapisuje jako střelec, nedělá mu ale problém vymyslet gólovou pozici pro své parťáky z formace, které vybídl ke skórování spoustou přesných nahrávek. Jeho služeb využili také trenéři staršího dorostu, kde se sympatický bojovník objevil v několika zápasech. Pokud bychom měli jeho přednosti shrnout prostřednictvím pouhých tří slov, s trochou nadsázky bychom ho mohli nazvat takto: „Specialista na Pardubice“.

Proč? Sympatický hokejista se totiž v tomto soutěžním ročníku dokázal trefit v každém ze tří vzájemných střetnutí. Nejdříve se podílel přesným zásahem na domácím triumfu 2:1, poté se střelecky prosadil také na ledě mladých Východočechů při vítězství 7:2 a nakonec završil svou spanilou jízdu při posledním vystoupení mladších dorostenců, když ke gólu přidal i příjemný přídavek v podobě gólové asistence. Není proto vůbec divu, že pardubický Eaton je jeho nejoblíbenějším soupeřem.

Sečteno podtrženo, Tomáš Ludvík nevystupuje jako vyložený špílmachr nebo kanonýr, ovšem pro tým je nesmírně platným hráčem svou bojovností a opomenout nesmíme ani jeho práci směrem dozadu, kde se snaží vypomáhat defenzívě. Držme mu palce, aby se mu společně s celým týmem dařilo i nadále alespoň tak, jako v dosavadním průběhu sezony, během níž jsou naši hoši příjemným překvapením.

Rozhovor:

Jak a kdy ses k hokeji dostal?

Když mi byly 3 roky, začal mě taťka vodit na tréninky mého staršího bratra na ZS v Chotěboři. Chtěl jsem to taky zkusit, ale začátky se mnou nebyly jednoduché. Vždycky, když jsem měl splnit cvičení a trenér zapískal, utíkal jsem z ledu. Dnes jsem rád, že jsem to překonal a u hokeje zůstal.

Gólman juniorky Matěj Pešek v rozhovoru uvedl, že jako brankář působí od čtvrté třídy. Jak je to u tebe, hraješ odmalička v útoku, nebo jsi také nastupoval i na jiné pozici?

Odmalička hraju v útoku, v přípravce jsem občas hrál i na pozici obránce.

Jak jsi zatím spokojený se svými výkony nejen v probíhající sezoně, ale všeobecně?

S hrou jako takovou jsem spokojen. Tuto sezonu se mi ale tolik nedaří ve sbírání kanadských bodů.

Jak vypadá tvůj den, když hrajete zápas?

Neprožívám to nějak odlišně.

Během sezony od vás přešel trenér Richard Cachnín k trápící se juniorce a jeho místo zaujal kouč Václav Adam, jenž zamířil opačným směrem. Co se tím pro vás změnilo? Je tato změna v nějakém ohledu výrazněji znát, například v taktice?

S oběma trenéry si rozumím dobře. Jako hráči musíme respektovat pokyny každého trenéra. Taktika se příliš nezměnila, trenér Adam dává větší důraz na tlak do soupeřovy brány.

Máš kamarády také v jiných hokejových klubech?

Ano. Kamarády mám v Chotěboři, v Jihlavě, Třebíči a ve Žďáru nad Sázavou.

Derby Vysočiny mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou jsou vždy ostře sledovaná a vyhecovaná. Je znát velká rivalita i na poli mládeže a jak ty osobně tyto duely vnímáš?

Rivalita v naší kategorii není tak výrazná jako v A-týmu, přesto chceme samozřejmě vždycky vyhrát. Tento duel vnímám jako každý jiný. Ale i když jsme na ledě soupeři a při hře si nic nedarujeme, nemám problém si po zápase popovídat s jihlavskými kamarády.

Dotazník:

Oblíbená značka hole: TPS R8
Nejoblíbenější spoluhráč: Když jsem začínal v Chotěboři, tak se mi dobře hrálo s Milanem Chudobou. Nyní v HC Rebel je to Tomáš Vlček a Daniel Vosyka.

Nejsilnější hokejový moment: Když jsem byl v roce 2008 vyhlášen nejužitečnějším hráčem na Memoriálu Martina Čecha.

Nejdůležitější zákrok či gól: Každý gól považuji za důležitý, konkrétní situace se mi nevybavuje.
Cíl, kam by ses chtěl dostat: Už teď jsem rád, že mohu hrát extraligu dorostu. Jako hráč bych se chtěl dostat co nejvýše. V každém případě bych ale u hokeje chtěl zůstat co nejdéle ať už jako aktivní hráč, nebo třeba trenér.

Největší zážitek: Zimní olympiáda dětí a mládeže 2010 v Liberci, kde jsem reprezentoval kraj Vysočina.
Nejoblíbenější klub: HC Rebel Havlíčkův Brod, HC Slavia Praha a v NHL je to New York Islanders.
Vzor: John Tavares
Nejoblíbenější film: Hokejový zázrak a Forrest Gump
Oblíbená barva: červená a bílá
Nejoblíbenější herec/čka: Žádného konkrétního herce ani herečku nepreferuji.
Jídlo a pití: Dukátové buchtičky nebo špagety, k pití colu a bílou kávu.
Zpěvák a kapela: Metallica, AC/DC, Kabát
Nejoblíbenější sport (po hokeji): Mám rád všechny sporty. Rád si zahraju tenis, fotbal, florbal a taky občas běhám.

Nejoblíbenější soupeř: HC Eaton Pardubice
Zájmy kromě hokeje: Hokej mi zabírá spoustu volného času, tak ve volných chvílích spíše relaxuji u TV.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu