30. 10. 2015 | Ladislav Vácha

Bruslaři zkusí prolomit své trápení v brlohu děčínských Medvědů!

Konec bodového půstu, teď už je potřeba naplno zabrat! Havlíčkův Brod se v sobotu 31. října vypraví na daleký sever Čech, kde zabojuje o důležité body od 18:00 v Děčíně. Bruslaři už nutně potřebují zvítězit, protože prohráli už třikrát za sebou. Nečeká je ale vůbec nic lehkého, Medvědi se zvedají a před svými fanoušky vyhráli oba předchozí zápasy. V tabulce jim patří 14. místo, soubor z Kotliny se tak pokusí naplnit zrádnou roli papírového favorita. Pokud se nechystáte jet Totterovy svěřence podpořit, můžete držet palce alespoň u textového online přenosu. (Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

HC Děčín

Založení klubu: 1945
Stadion: Zimní stadion Děčín (kapacita 5 100 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hcdecin.cz
Umístění v poslední sezóně: 8. místo po ZČ, čtvrtfinále play-off (porážka s Kobrou Praha 2:3 na zápasy)
Trenér: Karel Chládek

Sestava z posledního utkání: Lavinger (Kácha) – Buďa, Molnár, Kaltenböck, Zdvořáček, Procházka, Hříbal, Kvaček, Klement – Filipovský, Drnec, Volráb, Fojt, Faigl, Oliverius, Zika, Kuchynka, Chládek, Kment, Bejšovec
__________________________________________________________________________________

HC Děčín x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
3-1-0-7 bilance 5-1-1-4
14., 11 bodů umístění 6., 18 bodů
40:50 skóre 39:38
9:5 (Písek, doma) nejvyšší výhra 5:0 (Písek, doma)
2:7 (Tábor, doma) nejvyšší prohra 3:7 (Bílina, doma)
Štěpán Kuchynka – 13 bodů (9+4) nejproduktivnější hráč Lukáš Endál – 15 bodů (8+7)
Štěpán Kuchynka – 9 gólů nejlepší střelec Lukáš Endál – 8 gólů
Michal Oliverius – 7 asistencí nejlepší nahrávač Jevgenij Kondratěv
Miroslav Třetina – 9 asistencí
Jan Havlíček – 6 bodů (2+4) nejproduktivnější obránce David Vala – 8 bodů (1+7)
Lukáš Lavinger 4,54 (11 zápasů) průměr inkasovaných gólů na zápas Lukáš Dusík 3,00 (5 zápasů)
Čeněk Novák 3,31 (3 zápasy)
Jiří Zvolánek 3,32 (4 zápasy)

Všech jedenáct zápasů odchytal mezi děčínskými tyčemi gólman Lukáš Lavinger.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Děčín se trápí v obraně, ale pomalu stoupá tabulkou vzhůru

Medvědi chtěli navázat na úspěšný minulý soutěžní ročník, v němž proklouzli až do čtvrtfinále play-off a pořádně prohnali silnou Kobru Praha. Začátek nové sezony byl ale na severu Čech krutým vystřízlivěním. Děčín z úvodních šesti kol vybojoval jen dva body, když na svém ledě přetlačil Žďár nad Sázavou po prodloužení. Jednalo se však spíš o ztrátu, protože soupeř vyrovnal až v 59. minutě. Reakce tak na sebe nenechala dlouho čekat a tým posílil útočník Lukáš Zika. Na první tříbodové vítězství si Severočeši museli počkat až do 7. kola, kdy před svými fanoušky přestříleli Klášterec nad Ohří. A najednou se blýskalo na lepší zítřky! Následovala sice nepříjemná porážka v Pelhřimově, ale po ní svěřenci trenéra Chládka doma překvapili silný Písek a v minulém kole poprvé bodovali na hřišti soupeře, když vykradli Jindřichův Hradec.

Jasnou jedničkou v děčínském brankovišti je pětadvacetiletý gólman Lukáš Lavinger, který v týmu hostuje z prvoligového Ústí nad Labem. Zatím má od trenérů obrovskou důvěru, vždyť mezi tyčemi ještě nechyběl ani minutu a odchytal všech 11 kol! Záda mu kryjí mladíci Marek Šticha a Petr Kácha. Základní pilíř obranných řad tvoří šestatřicetiletý Jan Havlíček, jenž zároveň vykonává i funkci generálního manažera a se šesti body je nejproduktivnějším bekem. Mezi velké talenty patří teprve dvacetiletý Radomír Vaněk, který má na kontě už 6 bodů. Ofenzivu táhne ústecký odchovanec Štěpán Kuchynka, kraluje kanadskému bodování i tabulce střelců. Zdatně mu sekundují spolehlivý nahrávač Michal Oliverius, Tomáš Faigl či Daniel Volráb. Děčín všeobecně hodně těží ze spolupráce s Ústím nad Labem, ale také třeba s Mostem.

„První třetina nebyla zcela podle našich představ, mohl to být důsledek dlouhé cesty. Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb a dali jsme šťastný gól do kabiny. Od toho se odvíjela i ta třetí třetina, kdy jsme měli utkání pod kontrolou. Domácí si dokázali vytvořit šance, měli snahu, ale bohužel pro ně to na vyrovnání nebylo,“ okomentoval důležitý triumf v Jindřichově Hradci trenér Karel Chládek. Děčín střílí poměrně hodně branek, problém představuje hlavně defenziva, o čemž svědčí 50 inkasovaných branek. To je věc, která dělí Medvědy od horní poloviny tabulky.

Soupiska Děčína

Medvědy táhne z pozice kapitána sedmatřicetiletý matador Michal Oliverius.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Medvědi zvládli důležitou bitvu a vyloupili poslední Vajgar

Jindřichův Hradec se do svého soka zakousl s velkou chutí a už v 5. minutě slavil vedení, když se při hře 4 na 4 trefil parádním švihem z mezikruží Tomáš Fencl. Radost Vajgaru brzy utichla, protože už za 16 sekund prostřelil gólmana Spáčila, jenž ještě v minulé sezoně oblékal brodský dres, zkušený Daniel Volráb. Rozhodující pasáž utkání přišla na přelomu 2. a 3. třetiny. V čase 39:38 propadlo nahození Tomáše Faigla překvapivě až do sítě a 27 sekund po začátku třetí periody poslal Medvědy do dvougólového trháku Jan Molnár. Tentýž hráč přidal razítko na děčínský triumf v 59. minutě, když zamířil přesně do prázdné brány při soupeřově power-play. Kosmeticky už potom upravil výsledek na konečných 2:4 Jan Koňařík, jenž vypustil smrtící ránu od modré čáry.

znak týmu 2 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 5. Fencl (Košťál), 60. Koňařík (Heřmánek, Košťál) – 5. Volráb (Molnár), 40. Faigl (Oliverius), 41. Molnár (Buďa), 60. Molnár. Rozhodčí: Talpa – R. Štětina, J. Štětina. Vyloučení: 7:8, navíc Drnec (DEC) OT 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:36. Diváci: 362. Třetiny: 1:1, 0:1, 1:2. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Spáčil (Kubeš) – Port, Pípal, Tržil, Kadlec, Kohút, Koňařík, od 41. Popelka – Brabec, Voříšek, Pašek – Záhora, Lazorišák – Košťál, Fencl, Heřmánek – od 21. Šafář

HC Děčín: Lavinger (Kácha) – Buďa, Molnár, Kaltenböck, Zdvořáček, Procházka, Hříbal, Kvaček, Klement – Filipovský, Drnec, Volráb, Fojt, Faigl, Oliverius, Zika, Kuchynka, Chládek, Kment, Bejšovec

Minulé zápasy Děčína

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Děčín 7:3
HC Děčín – HC Klášterec nad Ohří 6:3
HC Děčín – HC Lední Medvědi Pelhřimov 2:4
HC Děčín – IHC Písek 9:5
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Děčín 2:4

Všechny zápasy


Fanoušci Děčína přijeli podpořit svůj tým i do dalekého Jindřichova Hradce.
(Foto: Lucie Hunalová, klhvajgar.cz)

Brod zabředl do menší krize, prohrál už třikrát za sebou

Bruslaři přišli domácí porážkou od Klatov o dlouhou vítěznou sérii a dostali se do svízelné situace. Prohráli totiž už třikrát za sebou, když po bitvě se Západočechy padli i v Trutnově a nejbolestivější porážku doma utrpěli od Bíliny, jíž přitom měli po první třetině doslova na lopatě. Zbytečně tak ztratili tři body a na tabulkové souseda z Vrchlabí mají už čtyřbodovou ztrátu. Potvrdit roli papírového favorita a odvézt si z Děčína kompletní úlovek tak je pro havlíčkobrodskou družinu nezbytnou nutností!

„Tohle byl jeden z těch večerů, kdy si říkáte, jestli ta práce má vůbec nějaký smysl. Soupeři jsme dnes darovali vítězství. Mohli jsme dát gól na 4:0 a na 4:1, ale naší ledabylostí a přístupem jsme si ten zápas prohráli sami,“ neskrýval hněv trenér Aleš Totter. „Soupeře jsme trochu podcenili, čemuž pomohl i ten začátek. Pak už to nezastavíte. Gólmana jsme neměnili, protože Dujsa je ještě zraněný, a jednání o Čendovi Novákovi jsou nekonečná. To nemá snad ani cenu komentovat,“ povzdychl si nad vleklými jednáními s prvoligovým Šumperkem.

V brodském brankovišti se znovu objevil Jiří Zvolánek a předvedl skvělé zákroky.

Bruslaři začali skvěle, po totálním kolapsu ale Bílině podlehli

Havlíčkův Brod vlétl na Draky s velkou chutí a už za 13. minut vedl 3:0, když se v přesilovkách trefili Jevgenij Kondratěv s Patrikem Přidalem a z mezikruží skóroval mezi gólmanovy betony Tomáš Ludvík. Bruslaři měli i další obrovské šance, ale nedokázali je využít. Hosté se dočkali v poslední minutě úvodní dvacetiminutovky alespoň snížení, když se při hře v početní převaze zblízka prosadil Jan Trübenecker.

Bruslaři měli zápas pod kontrolou a vypadalo to, že si v klidu dojdou pro všechny tři body. Jenže opak se stal pravdou! Soubor z Kotliny předvedl neuvěřitelný kolaps a v prostřední části nechal Severočechy čtyřikrát udeřit. Do střelecké listiny se postupně zapsali Zdeněk Petráš, Roman Fučík, Radim Řezníček a Jakub Čmolík. Havlíčkobrodští fanoušci nevěřili svým očím a doufali, že jejich miláčci ve třetí periodě potvrdí roli papírového favorita. Bílina ale ještě přidala dva góly z holí Jakuba Čmolíka a Jana Trübeneckera, čímž podtrhla své vysoké vítězství.

znak týmu 3 – 7 znak týmu

Branky a nahrávky: 6. Kondratěv (Duben, Vlasov), 9. Přidal (Endál, Třetina), 13. Ludvík (Kozlík, Kuchta) – 20. Trübenecker (Cvrk), 26. Petráš, 34. Fučík (Trübenecker, Čmolík), 36. Řezníček (Fučík, Cvrk), 40. Čmolík (Trübenecker), 45. Čmolík (Trübenecker, Řezníček), 54. Trübenecker (Čmolík). Rozhodčí: Petr Humpolíček – Pavel Kříž, Ivan Čuňočka. Vyloučení: 9:7, navíc Ludvík 5 + OK [NARZ], Vala 5 + OK [HRUB], Třetina 5 + OK [HRUB] - Fučík 5 + OK [HRUB], Brandejský 5 + OK [HRUB]. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 31:42. Diváci: 562. Třetiny: 3:1, 0:4, 0:2. Průběh utkání: 3:0, 3:7.

BK Havlíčkův Brod: volánek (Dusík) – Lacina, Duben "A", Kolda, Kořínek, Pecen, Vala, Mendl – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kozlík, Kuchta, Ludvík – Hlídek, Cejpek, Chlubna – Kondratěv, Vlasov, Jelínek

HC Draci Bílina: Šljusarčur (Horák) – Polák "A", Šefl, Cvrk, Fučík, Machač, Bittner, Chmel, Hulcr – Sekerka, Petráš, Štěpánek, Řezníček, Trubenecker, Čmolík, J. Procházka, Kýhos "C", Nedrda, Brandejský, Štěpka, Böhm

Minulé zápasy Havlíčkova Brodu

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – BK Havlíčkův Brod 1:2p
HC Řisuty – BK Havlíčkův Brod 5:6
BK Havlíčkův Brod – SHC Klatovy 3:5
HC BAK Trutnov – BK Havlíčkův Brod 4:2
BK Havlíčkův Brod – HC Draci Bílina 3:7

Všechny zápasy


Tomáš Ludvík: V Děčíne bereme jen tři body

„Budeme muset hrát nejlíp, jak umíme. Chceme získat tři body,“ hlásí před sobotní cestou do Děčína talentovaný obránce Jakub Lacina.

„Vůbec nevím, jak Děčín hraje, ale je ve spodní půlce tabulky. Musíme zapomenout na tři poslední zápasy, které jsme prohráli, a znovu do toho jít. Musíme tam vyhrát za tři body, nic jiného ani nejde. Potřebovali bychom se zase dostat na vítěznou vlnu,“ má jasno útočník Tomáš Ludvík.

Rebelové doma přetlačili Děčín a postoupili do semifinále

Oba soupeři na sebe naposledy v soutěžním utkání narazili v sezoně 2004/2005, když se střetli ve čtvrtfinále play-off. Po čtyřech zápasech byl stav série nerozhodný 2:2 a rozhodnout se tak muselo na ledě Kotliny. Za Havlíčkův Brod tehdy nastoupil ze současného kádru jen kapitán Miroslav Třetina, za Děčín současní útočníci Jaroslav Hašek a Jan Filipovský.

Další zajímavostí je i to, že za tehdejší Rebely hráli Roman Červenka a Vladimír Sobotka, hvězdy současného hokeje. A právě druhý jmenovaný otevřel gólový účet zápasu, když se trefil ve 14. minutě. Za hosty odpověděl ve 23. minutě Jaroslav Hašek, ale nejtěsnější náskok vrátil domácím při přesilovce Karel Fink. Velmi slušně zaplněné ochozy slavily ještě před druhou sirénou znovu, když propálil gólmana Volkeho Jaroslav Žák. Medvědi sice zápas zdramatizovali v 52. minutě, když využil hru v početní převaze Josef Černý, ale Havlíčkův Brod už nejtěsnější vedení uhlídal a mohl slavit postup do semifinále.

znak týmu 3 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 14. Sobotka (Zmrhal), 28. Fink (Zmrhal), 39. Žák (Kubát, Třetina) – 23. Hašek, 52. Černý (Werner). Rozhodčí: Rudolf Volf – Jiří Chocholouš, Marian Poruba. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2700. Třetiny: 1:0, 2:1, 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Neruda – Roháčik, Zmrhal, O. Staněk, Meloun, O. Včela, Konta – Žák, Červenka, Bukáček, Fink, Cachnín, Třetina, Sobotka, Kubát, Jaroš

HC Děčín: Volke – Vorel, Luka, Svatoš, A. Havlík, Černý – Tomeček, Vaníček, Karli, Franěk, Jurda, Werner, Peterka, Zámečník, Hašek, Filipovský

Tomáš Ludvík dal Bílině gól, ale bohužel dostal i trest do konce zápasu.

Postavení v tabulce

Děčín prožil katastrofální vstup do soutěže a ocitl se dokonce až na úplném dně tabulky. Ale to už je minulost! Medvědi se výrazně zlepšili a stoupají startovním polem nahoru. Po důležitém vítězství na ledě posledního Jindřichova Hradce drží s jedenácti body 14. příčku, přičemž na desátý Trutnov, který tvoří hranici předkola play-off, ztrácejí 4 body. Musí si dávat ale i pozor na svá záda, na předposlední Sokolov se dívají z odstupu jediného bodu.

Havlíčkův Brod může litovat naprosto zbytečné porážky od Bíliny, protože čelo tabulky se mu začíná pomalu vzdalovat. Aktuálně okupuje 6. příčku, z níž na páté Vrchlabí ztrácí 2 body a na čtvrtou Kobru Praha už 6 bodů. Na Bruslaře už se zezadu tlačí Písek a Řisuty, soupeři, kteří mají jen o jeden bodík méně.

Celková bilance s Děčínem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 7
Bilance: 4–0–0–3
Výsledky: 8:4, 2:4, +2:0, +3:5, +4:1, +4:5, +3:2
Skóre: 26:21

"+" – hráno v rámci play-off nebo baráže

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu