25. 10. 2015 | Ladislav Vácha

Havlíčkobrodský obránce Václav Pecen vítězem univerzitního derby!

HRADEC KRÁLOVÉ - FORTUNA aréna ve čtvrtek večer hostila již tradiční derby, v němž domácí Univerzita Hradec Králové zkřížila hole s Univerzitou Pardubice. Znovu se jednalo o jakýsi předkrm před pátečním extraligovým zápasem, v němž se v bitvě o východní Čechy střetly Mountfield HK a pardubické Dynamo. Může nás těšit, že své zastoupení měl i náš klub, který na této populární akci reprezentoval havlíčkobrodský obránce Václav Pecen (na snímku společně s Lukášem Breberou)!
(Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz)

Prestižní souboj začali lépe pardubičtí studenti, které už ve 3. minutě poslal do vedení po samostatném úniku Martin Srpek. Královéhradečtí se však rychle vzpamatovali a ještě do první sirény dokonali obrat, když se po teči trefil Patrik Stehno a 23 sekund před koncem úvodní dvacetiminutovky skóroval po hezké ráně Petr Chaloupka. Pardubice se dočkaly vyrovnání ve 23. minutě, když sólo takřka přes celé hřiště korunoval gólem Jaroslav Moučka. A aby toho nebylo málo, ve 31. minutě překlopil pomyslné misky vah zpět na stranu hostů po střele z prostoru kruhů Patrik Moučka.

Domácí sice rychle srovnali krok zásluhou přesné golfové střely z pravého kruhu v podání Michala Křečana, ale pardubické univerzitě vrátil vedení Martin Petružálek. Hradec Králové nepřestal věřit ani s blížícím se koncem zápasu a v 55. minutě se dočkal odměny, když se pod vyrážečku trefil Šimon Macháň. Nervy drásající bitva nakonec dospěla až do prodloužení, v němž domácím zajistil vítězství a krásnou trofej ranou z voleje Michal Procházka.

Obránce Václav Pecen na střídačce při univerzitním derby.
(Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz)

Na straně vítězů, kteří obhájili vítězství z minulého ročníku, stál i obránce Václav Pecen, jenž v probíhající sezoně odehrál za Havlíčkův Brod ve 2. lize 5 zápasů. Z bývalých Rebelů se společně s ním radovali i gólman Rudolf Bernart, bek René Piegl a útočníci Jan Berger s Milanem Valáškem. Za soupeře nastoupil obránce Jan Zdráhal, jenž oblékal havlíčkobrodský dres v sezoně 2013/14.

Vaškovi k cennému vítězství gratulujeme!

Univerzita Hradec Králové - Univerzita Pardubice 5:4p
(2:1, 1:3, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Stehno (Chaloupka, Valášek), 20. Chaloupka (Procházka), 33. Křečan (Pánek), 55. Macháň (Procházka), 63. Procházka (L. Bureš) – 3. Srpek (Bažant), 23. J. Moučka, 31. P. Moučka (Zdráhal), 36. Petružálek (Panna). Rozhodčí: Veselý – Antalík, Řezníček. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 2194. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4.

Univerzita Hradec Králové: Bernart (Jeschke) – Chaloupka, Piegl, Budínský, Pecen, Pánek – Berger, Valášek, Stehno, Procházka, Bartoň, Lukáš Bureš, Michal Bureš, Hlavatý, Janoušek "C", Křečan, Macháň, Plíhal, Bohdanecký. Trenéři: Martin Hosták, Petr Picka.

Univerzita Pardubice: Čáp (Lochman) – Zdráhal, Bažant, Škvor, Lenoch, Tvrdík, Zajíček, Petružálek – Hemský "C", Kastner, Karásek, Šťastný, Panna, Srpek, Patrik Moučka, Zelinger, Šimončič, Jaroslav Moučka. Trenér: David Pospíšil.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu