23. 1. 2011 | Ladislav Vácha

Začíná boj o přežití. Junioři jedou k prvnímu duelu do Brna

Nejen víkend, ale i začátek dalšího týdnu se ponese ve znamení hokeje a jeho extraligových bitev. Juniorka začíná skupinu C a současně také tuhý boj o záchranu nejvyšší soutěže této věkové kategorie na kluzišti Brna. Na místní Kometu nemá z předchozích vzájemných měření sil vůbec dobré vzpomínky, ovšem to teď půjde zcela stranou. Do další fáze sezony potřebují naši mladí bojovníci co nejlepší vstup, který by jim pozvedl do dalších soubojů potřebné sebevědomí. Držme jim palce.

Junioři:

HC Kometa Brno – HC Rebel Havlíčkův Brod

Začátek: pondělí 24. ledna v 17 hodin

Havlíčkobrodští mladíci načnou závěrečnou fázi sezony a sluší se dodat, že zřejmě nejdůležitější, protože je v ní čeká náročný úkol: dohnat ztracené body během 16-zápasové série porážek a udržet extraligu juniorů. V posledních zápasech udělali k záchraně mladí Rebelové důležitý krok, když dokázali triumfem 4:3 zlomit výsledkovou krizi na kluzišti Chomutova, čímž výrazně oslabili narůstající tlak na celý tým a výrazně zmenšili nepříjemnou psychickou deku, jež na hráčích dlouho ležela. V předposledním kole základní části na tento úspěch ještě navázali domácím vítězstvím nad letkou Orlů ze Znojma, jíž zdolali fotbalovým výsledkem 1:0.

Poslední vystoupení však opět vyvolalo kolem našich mladíků hlouček otazníků a rozpaků, protože prohráli na Hané s místní Olomoucí vysoko 2:7. První překážkou v cestě za udržením extraligy jim bude v rámci bojů skupiny C brněnská Kometa, s níž mají bojovníci z Kotliny hrozivou bilanci. Ale vezměme to hezky postupně, nejdříve se podíváme na počínání Moravanů během minulých kol. Mladí hokejisté z moravské metropole si na vyrovnanosti svých výkonů podle svých výsledků příliš nezakládají, ale tak hlubokou krizi, jako jejich nejbližší soupeř, během probíhajícího soutěžního ročníku zdaleka nezažili. Nedávno se vezli na vítězné vlně a drželi sérii šesti triumfů v řadě, jenže poté prohráli v Třinci 2:3 a jejich hegemonie byla krátce poté tatam.

Nejdříve se Brňané ještě chytli právě na trápících se Rebelech, které na svém ledě zdolali jednoznačně 6:1, potom ale odjížděli z ledu třikrát jako poražení. Při svém minulém vystoupení ztroskotali na holích pardubického Eatonu, jemuž doma podlehli 0:4. Přejděme k výchozí pozici obou pondělních soků z pohledu postavení v tabulce. Havlíčkův brod se ziskem 34 bodů obývá předposlední příčku, zatímco Kometa má s 63 body na 13. místě oproti rebelům k dobru propastných 19 bodů. A jak dopadla vzájemná měření sil? Brno z nich vyšlo pokaždé vítězně a může se pyšnit stoprocentní úspěšností. Nejdříve vyloupilo po výhře 4:1 kotlinu a v již zmiňovaném zápasu na svém ledě smetli Rebely poměrem 6:1. Držme našim hochům palce, aby tentokrát brněnskou družinu přelstili a našli na ni úspěšný recept, který by jim zajistil důležitý triumf a příliv cenných bodů do tabulky.

Poslední sestava Rebelů:

Dolejš (Pešek) – Pecen, Wasserbauer, Varga, Szilva, Richter, Ondráček, Ambrož, Zdražil, Šíma, Račanský, Havel, Milfait, Doležal J. Doležal O., Musil, Novotný, Hadrava.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu