22. 9. 2015 | Milan Sochor

Broďáky čeká jedna z nejdelších cest, o body zabojují v Sokolově

HAVLÍČKŮV BROD – Většina druholigových celků začínala už v sobotu 12. 9., Havlíčkobrodští odstartovali soutěž ale až ve středu 16. 9. domácím utkáním s Kolínem. Bylo to dáno tím, že první kolo měli svěřenci Aleše Tottera odloženo. A to se právě teď dohrává. Bruslaři se tak ve středu 23. 9. vydají na dlouhou cestu do Sokolova, kde bude úvodní buly vhozeno v 17:30. Baník zatím nedokázal bodovat. Dokáží bojovníci z Kotliny prohloubit špatný start Sokolova do sezony, nebo se budou radovat domácí? (Foto: hcsokolov.cz)

HC Baník Sokolov

Založen: 1945
Stadion: Zimní stadion v Sokolově (kapacita 5000 diváků – z toho 500 míst k sezení)
Klubové barvy: černá, žlutá a bílá
Webové stránky klubu: hcsokolov.cz
Umístění v poslední sezóně: 1. místo po ZČ, 2. místo v kvalifikaci o postup do 1. ligy
Trenér: Jaromír Carvan

Sestava z posledního utkání: Fečo (Frček) – Říha, Truhlář, Gombár, Priškin, Binias – Kuběna (C), Račanský (A), Sýkora, Tvrdek, Jirušek, Pfister, Dimitrov, Kašpar (A), J. Vrána
__________________________________________________________________________________

Sokolov na úvod tápe

Baník loni usiloval o postup do 1. ligy, teď je vše ale jinak. Společnost Sokolovská uhelná zavedla úsporná opatření, což se dotklo hokejového klubu, kterému se tím snížil rozpočet. Týmu nakonec finančně pomohlo město Sokolov. Po sportovní stránce se ale sokolovským hokejistům zatím nedaří. Nejprve si připsali porážku v Klatovech (3:7) a v dalším, prozatím posledním, utkání doma nestačili na Trutnov (1:4). Západočeši tak mají co napravovat.

Sokolov v prvním domácím utkání podlehl Trutnovu

Domácí zažili vstup do zápasu jako z hororu. Už po 17 sekundách musel David Fečo lovit puk z brány po akci Martina Bartoně. A o necelých pět minut později se skóre znovu pohnulo. Alexej Shamolin prostřelil domácího gólmana a hosté vedli již o dvě branky. Ve druhé třetině Trutnovští své vedení ještě navýšili, když se podruhé v zápase trefil Martin Bartoň. Baník dokázal krátce před koncem druhého dějství zareagovat zásluhou Tomáše Sýkory. Více už se ale domácím nepodařilo, a tak zhruba půlminutu před koncem utkání potvrdil vítězství Trutnova Alexej Shamolin, jenž neměl problém do prázdné branky přidat svůj druhý zásah v utkání.

znak týmu 1 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 39. Sýkora (Gombár, Říha) – 1. Bartoň (Shamolin, Kastner), 6. Shamolin (Beneš), 36. Bartoň (Shamolin), 60. Shamolin (Malý, Jeschke). Rozhodčí: Kostourek – Marek, Hrubec. Vyloučení: 6:7, navíc Kašpar (SOK) 5 min. + DKÚ. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Třetiny: 0:2, 1:1, 0:1. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

HC Baník Sokolov: Fečo (Frček) – Říha, Truhlář, Gombár, Priškin, Binias – Kuběna "C", Račanský "A", Sýkora, Tvrdek, Jirušek, Pfister, Dimitrov, Kašpar "A", J. Vrána

HC BAK Trutnov: Jeschke (Čáp) – Beneš "A", Poul, Karlík "C", Chaloupka, Kozák, Vácha, Kubica, Suvorov – Bartoň, Luštinec, Kastner, Malý, T. Půlpán, Cetkovský, Perutek, Chytráček "A", Shamolin, Ukhin, Janoušek, Smékal

Minulé zápasy Sokolova:

SHC Klatovy – HC Baník Sokolov 7:3
HC Baník Sokolov – HC BAK Trutnov 1:4

Havlíčkův Brod udělá vše pro to, aby v Sokolově zvítězil

Podle dosavadních výsledků se může zdát, že to bude snadné utkání. Opak je ale pravdou. „Sokolov dvakrát prohrál a myslím si, že udělá vše pro to, aby zítra vyhrál. Na nás čeká jedna z nejdelších cest v soutěži. My se na to vše musíme patřičně připravit. Chceme se chytit hned na začátku a udělat všechno pro to, abychom vyhráli,“ odkrývá svá očekávání hlavní trenér Aleš Totter.

Havlíčkobrodským bude na západě Čech zcela jistě chybět Václav Pecen. Má totiž studijní povinnosti a bude tak ve škole. Stejně tak Aleš Totter nemůže počítat s Markem Havlem, který je ještě stále v trestu. Z toho mu zbývají ještě 3 zápasy. Až na zmíněného obránce by se ale vítězná sestava z Jablonce měnit neměla.

Předpokládaná sestava Havlíčkova Brodu

Dusík (Zvolánek) – Vala, Duben "A", Kořínek, Mendl, Loginovskij, Kolda – Přidal, Třetina "C", Endál "A" - Chlubna, Kozlík, Kuchta - Kondratěv, Vlasov, Ludvík - Hlídek, Cejpek

Celková bilance s Jabloncem nad Nisou od sezony 2000/2001

Počet odehraných zápasů: 2
Bilance: 2-0-0-0
Výsledky: 3:2, 5:0 kontumačně
Skóre: 8:2

Jsme také na instagramu!

Chcete vidět video vítězné oslavy z kabiny po zápase v Jablonci? Sledujte nás na instagramu a nic Vám neunikne! Najdete nás jako: @bk_havl_brod.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu