18. 9. 2015 | Ladislav Vácha

Bruslaři jedou na sever Čech, pokusí se ochočit jablonecké Vlky

Havlíčkův Brod v prvním utkání nedokázal na svém ledě bodovat, když podlehl smolně Kolínu. Bojovný duch ale v týmu rozhodně po porážce nezmizel, Bruslaři se pokusí uspět v severních Čechách, kde v sobotu vyzvou od 18:00 Jablonec nad Nisou. Vlci zatím mají na kontě jednu výhru a jednu porážku, bojovníky z Kotliny rozhodně nečeká nic lehkého. Podaří se jim získat první cenné body? (Foto: René Rámiš, hokejzr.cz)

HC Vlci Jablonec nad Nisou

Založen: 1996
Stadion: Zimní stadion Jablonec nad Nisou (kapacita 1 300 míst)
Klubové barvy: bílá, černá a modrá
Webové stránky klubu: hcvlci.cz
Umístění v poslední sezóně: 6. místo po ZČ, konec v semifinále play-off se Sokolovem (0:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Kubsch

Sestava z posledního utkání: Stejskal (Bouška) – Petrmichl, Pilař, Pavlů, Čechura, Zeman, Abraham, Pulec, Šulc, Bříška, L. Tondr, Nevyhoštěný, Demel, Homolka, Mulač, Brokeš, Frk, Šír, Žďárský
__________________________________________________________________________________

Jablonec nad Nisou má zatím padesátiprocentní úspěšnost

Vlci chtějí navázat na veleúspěšnou minulou sezonu, kdy jejich jízda skončila těsně před branami baráže o 1. ligu. Stopku jim vystavil až Sokolov, který je ve druholigovém semifinále zdolal přesvědčivě 3:0 na zápasy. První kolo ale Severočechům nevyšlo vůbec podle představ, když doma podlehli vysoko 1:5 Písku. Vzápětí si ale spravili chuť na jihu Čech, kde předvedli velmi dobrý výkon a i díky dvěma přesilovkovým gólům vyloupili led Jindřichova Hradce po triumfu 4:0.

„Jsme spokojení se třemi body. Výsledek vypadá jednoznačněji, než to vypadalo na ledě. Měli jsme řadu šancí, mohli jsme je proměnit, ale nedařilo se nám střelecky,“ našel i po vítězství nedostatky jablonecký trenér Jiří Kubsch. „V rozehrávce nás domácí dobře napadali, ale naše zkušenost a lepší sehranost se projevila. Brankář Stejskal nás chvílemi hodně podržel v rozhodujících situacích za stavu 2:0,“ pochválil svého gólmana.

Jedničkou Jablonce je v nové sezoně zkušený Jiří Stejskal, který chytal i za Benátky.
(Foto: hcvlci.cz)

Vlci s přehledem vyloupili led Jindřichova Hradce

Severočechy nastartoval k vítězství už v úvodní dvacetiminutovce Marek Frk, který nejdříve uspěl v 10. minutě povedenou střelou švihem při přesilové hře a v 15. minutě využil dobrou nahrávku zpoza brány. Domácí bojovali a snažili se s nepříznivým stavem něco udělat, ale bez úspěchu. Ve 48. minutě zajistil Vlkům třígólové vedení při další početní převaze ranou nad vyrážečku Kamil Bříška a definitivní pojistku přidal zanedlouho po krásné akci na jeden dotek Vojtěch Šír.

znak týmu 0 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 10. Frk (Brokeš, Zeman), 15. Frk (Demel, Mulač), 49. Bříška (Petrmichl), 51. Šír (Demel, Frk). Rozhodčí: Jechoutek – Marek, J. Mertl. Vyloučení: 11:9, navíc Jon (JHR) a Petrmichl (JAB) 5 min. + DKÚ. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 205. Třetiny: 0:2, 0:0, 0:2. Průběh utkání: 0:4.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Kubeš (Marek) – Kohút, Tržil, Jon, Šergl, Kadlec, Pípal, Popelka, Port, Jasanský, Šafář, Brabec, Voříšek, Bílek, Košťál, Lazorišák, Lejčko, K. Švihálek, Fencl, Bednařík, Drda

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) – Petrmichl, Pilař, Pavlů, Čechura, Zeman, Abraham, Pulec, Šulc, Bříška, L. Tondr, Nevyhoštěný, Demel, Homolka, Mulač, Brokeš, Frk, Šír, Žďárský

Minulé zápasy Jablonce nad Nisou

HC Vlci Jablonec nad Nisou – IHC Písek 1:5
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Vlci Jablonec nad Nisou 0:4

Vlci v minukém kole vyloupili led jindřichohradeckého Vajgaru hladce 4:0.
(Foto: klhvajgar.cz)

Brod byl lepší, ale doma prohrál. Uspět chce v Jablonci

Bruslaři přivítali v domácím prostředí Kolín a chtěli si proti silnému soupeři připsat všechny tři body. Kozlové ale začali velmi dobře a už v úvodní dvacetiminutovce se ujali vedení po trefě z hole Jiřího Kadlece staršího, který zblízka doklepl puk za Dusíkova záda. Havlíčkův Brod se hnal za vyrovnáním a vytvořil si spoustu šancí, ale ujal se až průnik Lukáše Endála. Hosté už se ve třetí periodě soustředili hlavně na bránění nerozhodného stavu a dopředu se moc nepouštěli, ale po vydařeném protiútoku skóroval Josef Malý a pojistku přidal střelou do prázdné brány David Šafránek.

„Jsem zklamaný. Propadli jsme v koncovce. Myslím si, že ve druhé třetině jsme měli tlak. Také jsme totálně vyhořeli v přesilovkách,“ zlobil se havlíčkobrodský trenér Aleš Totter. „Měli jsme vyhrát. Klobouk dolů před fanoušky, jak povzbuzovali. Zaslouží si pochvalu,“ měl radost z báječné atmosféry lodivod bojovníků z Kotliny.

Bruslaře povede do boje jako kapitán Miroslav Třetina, velký patriot Havlíčkova Brodu.

Minulý zápas Havlíčkova Brodu

BK Havlíčkův Brod – SC Kolín 1:3

Sestava Bruslařů z posledního utkání:

Dusík (Zvolánek) – Vala, Duben "A", Kořínek, Mendl, Loginovskij, Kolda, Pecen, Kříž – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Chlubna, Kozlík, Kuchta – Kondratěv, Vlasov, Ludvík – Hubert, Cejpek, Hlídek

Sestřih: BK Havlíčkův Brod - SC Kolín (1:3)

Lukáš Endál: V Jablonci určitě chceme bodovat

Havlíčkův Brod doma zdolal Vlky a postoupil do baráže

Tehdejší Rebelové se naposledy střetli s Jabloncem nad Nisou doma v sezoně 2004/2005 během semifinále play-off a před fantastickou návštěvou, kdy si do Kotliny našlo cestu 3600 fanoušků, slavili zasloužený postup. Broďáci začali velmi dobře a v 10. minutě slavili vedení, když nahrávku Romana Červenky využil Petr Jaroš. Na další branku se čekalo až do přelomu první a druhé poloviny zápasu, kdy se trefil Roman Červenka. Vlci, za které tehdy nastupoval současný trenér Liberce Filip Pešán, ještě vykřesali jiskru naděje, když ve 34. minutě snížil Jan Burkoň, ale vyrovnat už se jim nepodařilo.

znak týmu 2 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 10. Petr Jaroš (Červenka), 30. Červenka (Bukáček, Roháčik) – 34. Burkoň (Herda). Rozhodčí: Milan Palášek – Daniel Reich, Přemysl Skopal. Vyloučení: 5:10, navíc Plodek (JAB) OT 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 3600. Třetiny: 1:0, 1:1, 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

BK Havlíčkův Brod: Neruda – Roháčik, Zmrhal, O. Staněk, Meloun, O. Včela, Konta – Čachotský, Žák, Červenka, Bukáček, Fink, Cachnín, Třetina, Sobotka, Kubát, Petr Jaroš

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Malý – Špak, Chládek, Přemysl Jaroš, Duda, Beránek, Hlaváček – Pešán, Kříž, Hanzl, Burkoň, Herda, Měrtl, Hrabal, Nýč, Plodek

Lukáš Endál se radoval z gólu proti Kolínu. Mohl i rozhodnout, ale jeho šanci chytil Sejpal.

Celková bilance s Jabloncem nad Nisou od sezony 2000/2001

Počet odehraných zápasů: 14
Bilance: 7-1-1-1-4
Výsledky: 4:5p, 4:2, 2:4, 3:8, 5:3, 6:3, 3:3, 3:2, 4:0, 0:1, +1:4, +4:3, +2:1sn, +2:1
Skóre: 43:40

"+" - hráno v rámci play-off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu