9. 9. 2015 | Ladislav Vácha

Dorostenci znovu zabojují o body! Obě kategorie se představí v Kotlině

Dorostenci pokračují o víkendu v bojích o cenné body do tabulky tuzemské nejvyšší soutěže. První se představí v akci mladší dorost, který ve čtvrtek zavítá do Pardubic a v neděli od 10:00 vyzve na svém ledě Mladou Boleslav. Starší dorostenci se pokusí navázat na triumf proti Jihlavě v pátek pod Bílou věží proti Hradci Králové a v sobotu doma poměří síly od 12:00 s pražskými Letňany. Průběh zápasů můžete sledovat i na onlajnech. (Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej)

Mladší dorost

HC Dynamo Pardubice – BK Havlíčkův Brod

3. kolo, čtvrtek 10.9.2015 od 16:30

BK Havlíčkův Brod – BK Mladá Boleslav

4. kolo, neděle 13.9.2015 od 10:00

Svěřenci trenérského tandemu Aleš Kraučuk – Petr Adam rozhodně nezačali sezonu podle svých představ, když museli skousnout dvě porážky. Nejdříve po nadějném výkonu padli na půdě úřadujícího mistra z Hradce Králové a bodovat nedokázali ani v domácím prostředí, kde podlehli v Derby Vysočiny Jihlavě 1:2, když na nejtěsnější rozdíl snížil 12 sekund před závěrečnou sirénou Michal Teplý. Mladší dorostenci tak mají na svém bodovém kontě stále výstražnou nulu.

„Začali jsme hodně špatně, první třetina se nám nepovedla. Nebruslili jsme a čekali jsme, kdy dostaneme gól,“ zlobil se hlavní trenér Aleš Kraučuk. Největším problémem jeho týmu je zatím koncovka, vždyť mladí Bruslaři se za dva odehrané zápasy trefili jen jednou. „Od druhé třetiny jsme se zvedli a hru jsme vyrovnali, ale trápí nás zakončení. Nedáváme góly, takže nemůžeme zvítězit,“ povzdychl si. Havlíčkův Brod teď čeká souboj s Pardubicemi, které rovněž zatím nebodovaly. „Měli bychom začít hrát hned od první minuty, nebát se jich a chodit do nich,“ má jasno útočník Michal Teplý.

Jediným střelcem Havlíčkova Brodu se proti Jihlavě stal šikovný útočník Michal Teplý.

Minulé zápasy Bruslařů

Mountfield HK – BK Havlíčkův Brod 4:0
BK Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava 1:2

Soupeři v minulé sezoně

HC Dynamo Pardubice

– základní část 2. místo, semifinále play-off (Hradec Králové, 1:2 na zápasy)

BK Mladá Boleslav

– základní část 8. místo, skupina o udržení 5. místo (6. Kolín sestoupil)

Poslední soutěžní vzájemné zápasy

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:3sn
BK Mladá Boleslav – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:1

Minulá kola soupeřů

Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice 6:3
BK Mladá Boleslav – ČEZ Motor České Budějovice 3:2

Sestava Havlíčkova Brodu z minulého zápasu

Arbelovský (Kružík) - Krejčí, Adam, Zvěřina, Horák, Hybeš, Smolko - Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Krajíček, Teplý, Pejchal, Kyncl

Starší dorost

Mountfield HK – BK Havlíčkův Brod

3. kolo, pátek 11.9.2015 od 17:30

BK Havlíčkův Brod – HC Letci Letňany

4. kolo, sobota 12.9.2015 od 12:00

Starší dorostenci naskočili do extraligy s velkou chutí a hned v úvodních dvou kolech naznačili, že před nimi musí mít soupeři respekt a počítat s nimi. Zatímco v Liberci nadějný výkon na bodový zisk ještě nestačil, o den později v Kotlině už z toho bylo výtečné vítězství 4:0 nad Jihlavou. Mladí Bruslaři předvedli v derby Vysočiny velmi dobrý výkon a svému krajskému rivalovi toho moc nedovolili. Do tabulky si tak připsali první tři body, jež jsou pro jejich sebevědomí skvělou vzpruhou.

„Myslím si, že jsme navázali na výkon v Liberci, kde to od nás nebylo proti velmi silnému soupeři vůbec špatné. Urvali jsme všechny tři body a vzadu jsme uhájili čisté konto. Velká pochvala pro všechny hráče v týmu,“ neskrýval spokojenost přísný trenér Václav Adam. Teď se proti Brodu postaví silný Hradec Králové, který se stal v minulé sezoně extraligovým vicemistrem, a v sobotu Letňany, jež trénuje bývalý hokejista a známý hokejový komentátor Milan Antoš. „Musíme určitě omezit individuální chyby, ale když budeme takhle hrát i dál, věřím v dobrou budoucnost,“ nechal se slyšet obránce Jiří Kopic, proti Jihlavě autor jedné přesné trefy a dvou asistencí.

V derby Vysočiny proti Jihlavě se blýskl brankář Tomáš Kulich, který udržel nulu.

Minulé zápasy Bruslařů

Bílí Tygři Liberec – BK Havlíčkův Brod 4:2
BK Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava 4:0

Soupeři v minulé sezoně

Mountfield HK

– základní část 3. místo, vicemistr ČR (porážka ve finále s Třincem, 1:2 na zápasy

HC Letci Letňany

– základní část 7. místo, nadstavbová část 7. místo

Poslední soutěžní vzájemné zápasy

Královští lvi Hradec Králové – HC Rebel Havlíčkův Brod 3:1
HC Letci Letňany – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:1

Minulá kola soupeřů

Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK 2:3p
HC Letci Letňany – HC Dynamo Pardubice 5:4

Sestava Havlíčkova Brodu z minulého zápasu

Kulich (Hanák) – Hrabaň, Němec, Kopic, Benák, Polák, Jančařík, Lachman – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Donda, Holenda, Veverka – Hendrych, Králíček, Přibyl – Piskač

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu