31. 8. 2015 | Ladislav Vácha

Další derby Vysočiny je tady! Uhasí Bruslaři žďárské Plameny?

Havlíčkobrodští hokejisté pokračují v nabitém programu a už zítra, v úterý 1. září, je čeká od 18:00 další přátelský zápas. A rozhodně ne ledajaký! Svěřenci trenéra Aleše Tottera vyjedou k dalšímu derby Vysočiny, tentokrát se představí ve Žďáru nad Sázavou, s nímž zkříží v přípravě na nový soutěžní ročník hole vůbec poprvé. Oba soupeři si zatím počínají zcela odlišně. Zatímco Bruslaři ze sedmi duelů pětkrát vyhráli, Plameny se z šesti duelů radovaly jen dvakrát. Kdo bude úspěšnější na Bouchalkách? Vstupné činí 30 Kč, průběh zápasu můžete také sledovat prostřednictvím tradičního online přenosu. (Foto: Veronika Marková, hokejzr.cz)

SKLH Žďár nad Sázavou

Založen: 1938
Stadion: Zimní stadion Na Bouchalkách (kapacita 3 500 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hokejzr.cz
Umístění v poslední sezóně: 7. místo po ZČ 2. ligy, konec ve čtvrtfinále
play-off s Táborem (0:3 na zápasy)
Trenér: Martin Sobotka

Sestava z posledního utkání: Sláma (Zelený) – Staněk, Smejkal, L. Střecha, M. Bureš, Klíma – Zídek, Kunstmüller, T. Střecha, L. Bureš, Šimon, Pazourek, Hron, Gregar, Peňáz, Vítek, Štěpánek
__________________________________________________________________________________

Plameny se zatím v přípravě hledají. Porazily jen Břeclav

Žďár nad Sázavou odstartoval přípravu úspěšně, když v domácím prostředí zvládl lépe přetlačovanou s Břeclaví. Potom ale jako když utne. Derby Vysočiny vyznělo na Bouchalkách lépe pro Pelhřimov, který si odvezl po divoké přestřelce vítězství o dvě branky. Vůbec nejhorší zápas ale odehráli svěřenci trenéra Martina Sobotky v Kolíně, kde vyfasovali potupnou šestku. Žďárští hokejisté si nespravili chuť ani při odvetě v Pelhřimově, přesvědčivě uspěli až na kluzišti zatím oblíbené Břeclavi. Ve svém dosud posledním vystoupení padli před svými fanoušky s Moravskými Budějovicemi, kterém jim nasázely pět gólů.

V barvách Plamenů se prohání poměrně hodně hráčů, kteří už v minulosti oblékli i havlíčkobrodský dres. Z brankářů je to devatenáctiletý mladík Martin Zelený, který v minulé sezoně vypomáhal havlíčkobrodské juniorce. Stejně tak i útočník David Pazourek, jenž se v Břeclavi radoval z první vstřelené branky mezi dospělými. Fanoušci si určitě dobře pamatují i pětadvacetiletého forvarda Petra Štěpánka, který strávil v Kotlině čtyři sezony, a ostříleného mazáka Luboše Kunstmüllera, jenž nechyběl u návratu do 1. ligy.

Žďárský útočník Petr Štěpánek prostředí v Brodě díky dřívějšímu působení dobře zná.

Žďár nad Sázavou v přípravě

SKLH Žďár nad Sázavou – HC Lvi Břeclav 4:3
SKLH Žďár nad Sázavou – HC Lední Medvědi Pelhřimov 4:6
SC Kolín – SKLH Žďár nad Sázavou 6:0
HC Lední Medvědi Pelhřimov – SKLH Žďár nad Sázavou 4:3
HC Lvi Břeclav – SKLH Žďár nad Sázavou 1:4
SKLH Žďár nad Sázavou – HC Moravské Budějovice 2005 1:5

Doba zkoušení je pryč. Bruslaři ustálili sestavu

Přátelský zápas v Písku, odkud se Havlíčkův Brod vracel domů s nepříjemnou porážkou 1:8, udělal definitivní tečku za první částí přípravy. Z kádru Bruslařů odpočívali nejzkušenější hráči, obránce Miroslav Duben a útočníci Miroslav Třetina s Lukášem Endálem. Šanci ukázat se tak dostali hlavně mladí hráči. „Doba zkoušení už skončila a od soboty už budeme nasazovat speciální přesilovkové formace. Tým proti Kolínu už vyjede takřka ve stejném složení, v jakém nastoupí do prvního soutěžního zápasu. Ještě řešíme jedno místo v sestavě,“ prohlásil tehdy po návratu z jihu Čech trenér Aleš Totter.

Broďáci měli sice proti Kozlům trochu pomalejší začátek a po trefě obávaného kanonýra Davida Šafránka prohrávali s Kolínem 0:1, ale jejich výkon gradoval. Výsledkem byl skvělý obrat a pro sebevědomí důležité vítězství 4:1. „Chtěli jsme si v přípravě vybudovat doma takovou pozici, aby se sem naši soupeři báli jezdit. Doufám, že se nám to povedlo,“ nechal se slyšet člen elitního útoku Lukáš Endál, který se blýskl dvěma vstřelenými góly. Soubor z Kotliny čekají ještě čtyři přípravné duely.

Havlíčkův Brod v přípravě

HC Moravské Budějovice 2005 – BK Havlíčkův Brod 5:6
BK Havlíčkův Brod – IHC Písek 1:0
HC Lední Medvědi Pelhřimov – BK Havlíčkův Brod 2:4
SC Kolín – BK Havlíčkův Brod 4:2
BK Havlíčkův Brod – HC Lední Medvědi Pelhřimov 10:3
IHC Písek – BK Havlíčkův Brod 8:1
BK Havlíčkův Brod – SC Kolín 4:1

Sestava Bruslařů z posledního utkání

Dusík (Zvolánek) – Duben, Vala, Kořínek, Mendl, Loginovskij, Kolda – Přidal, Třetina "C", Endál – Chlubna, Kozlík, Kuchta – Kondratěv, Vlasov, Ludvík – Havel, Cejpek, Hlídek

Tomáš Cejpek patří mezi velké talenty brodského hokeje. Za áčko hraje už v 17 letech.

Divokou přestřelku naposledy lépe zvládl Havlíčkův Brod

Už je to pořádná doba. Havlíčkův Brod se naposledy střetl se Žďárem nad Sázavou 8.9.2010, kdy se v rámci přátelského zápasu představil na Bouchalkách. Domácí začali skvěle, už ve 2. minutě zaskočil Rebely gólem Jiří Dítě. Papírový favorit se ale ze studené sprchy bleskově osušil a předvedl velkolepý obrat. Postupně se trefili Miroslav Třetina, Jan Knotek, Václav Meidl, Marián Morava, Jonáš Fiedler a Hynek Zohorna. Plameny však za hrozivého stavu 1:6 nesložily zbraně a zásluhou Bukáčka, Plevy a Plachého snížily na hratelný dvoubrankový rozdíl. Soubor z Kotliny ale uklidnili Jan Knotek a Jan Milfait, na což sice odpověděl Tomáš Doležal, ale na konečných 9:5 stanovil skóre svou druhou brankou Jan Milfait.

znak týmu 5 – 9 znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Dítě (Souček), 26. Bukáček (Plachý), 31. Pleva (Dítě), 35. Plachý (Bukáček), 59. Doležal (Koželuh) - 6. Třetina (Vondráček), 7. Knotek (Třetina), 15. Meidl, 24. Morava (Třetina), 25. Fiedler (Němec, Meidl), 25. Zohorna (Jelínek), 35. Knotek, 57. Milfajt (Sedlák), 60. Milfajt (Kempný). Rozhodčí: Fiksa - Hájek, Klouda. Vyloučení: 6:9 navíc Souček (ZNS) a Němec (HBR) 10 min OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 312. Třetiny: 1:3, 3:4, 1:2. Průběh utkání: 1:0, 1:6, 4:6, 4:8, 5:8, 5:9.

SKLH Žďár nad Sázavou: Kousal (od 34. Sláma) - Doležal, Koželuh, Pleva, Souček, Smejkal, Heřmanský, Fibikar, Mühlfait, Ptáček, Havelka, Kočan, Kaut, Bukáček, Kunstmüller, Dítě, Plachý (C), Vránek, M. Sobotka, R. Sobotka, Bašnár, Dobiáš

HC Rebel Havlíčkův Brod: Opršal (od 31. Krch) - Kempný, Pavlík, Sova, Morava, Vošmik, Jelínek, Soldán, Vondráček, Třetina, Knotek, V. Meidl, Němec, Fiedler, Švaňhal, Sedlák, Zohorna, Milfait, Zábranský, Stehlík

Celková bilance ve II. lize od sezony 2000/01

Počet odehraných zápasů: 12
Bilance: 9-0-1-2
Výsledky: 2:1, 8:5, 2:3p, 4:2, 2:4, 6:2, 1:3, 4:0, 8:2, 6:2, 6:2, 3:2
Skóre: 52:28

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu